Last Update on: 15/01/12

SRİ LANKA TURU

Yer (Bölge): SEYLAN ADASI
Tur Adı: SRI LANKA
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 23.03.2012
Tur Süresi: 8 gün
Tur Fiyatı: 1.199,00 €

 

 

SRİ LANKA  (Seylan Adası )  vizesiz

 Sri Lanka, resmî adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti  Hint Okyanusu´nda bulunan bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi. Hint Okyanusu´nun İncisiolarak da adlandırılan ülkede yaklaşık 21 milyon kişi yaşamaktadır.
     HAREKET TARİHİ:    23 MART 2012  (Kaçırmayın Son yerler)

 
1.Gün :                 ISTANBUL– BAHREYN    14:25  19:25
                              BAHREYN   Sri Lanka(CMB)  20:15 03:50 -   NEGOMBO
 Atatürk havalimanında ;  saat 12:00 de   GULFAIRHava Yolları kontuarı  önünde buluşma;  bagaj  ve bilet işlemlerini takiben ;  BAHREYN     üzerinden Sri Lanka’ya  hareket.

BAHREYN Havaalanında   kısa bekleyişin ardından ;  Sri Lanka’nın başkenti  Colombo’ya uçuş.  Gece  geç saatlerde ; varış ve alanda  karşılanmayı takiben ;  NEGOMBO ‘ya  doğru  karayolu ile kısa transfer.  Otelimize  yerleşiyoruz ;    ve geceleme  otelimizde.

 2.Gün:                   Negombo-Colombo

Sabah  otelimizde  kahvaltıyı  takiben ,kısa  serbest saatlerde  otelimizde  dinleniyoruz  daha ; sonra  öğleden  önce  başkent  doğru  yolca  çıkıyoruz;  yolculuğumuz  yaklaşık 1 saat  sürecek ;varışı takiben ; kent merkezini   aracımızla panoramik olarak  geziyoruz ;  Hint Tapınağı  ve  Cumhuriyet  Özgürlük meydanı   göreceklerimiz  arasında  yer  alıyor ; daha  sonra  otelimize  yerleşiyoruz;  öğleden sonra  serbest saatlerde ;  sahil kordon  boyunda  yürüyüş yapabiliriz;  biraz  dükkanları   gezebiliriz.  Akşam yemeği; geceleme  otelimizde olacak.

OTELIMIZ :Global Towers Hotel, Colombo

3.Gün:               Colombo-KANDY

 Bu  sabah  otelimizde  alacağımız  kahvaltıyı takiben ; kara yolu ile;  yerel rehberimiz  eşliğinde  yolculuğumuz Başlıyor ;  ilk olarak  PINNAVALE  köyüne  yöneliyoruz ;  Burada  Sri Lanka’nın  dünyaca Meşhur  FİL  YETİMHANESİ  vardır.  Yaklaşık 55  fil halen burada  koruma  altında   tutulmaktadır ;  hem bakımları yapılmakta ; hemde  gelen  ziyaretçilere  ;  Filleri yakından  görme  imkanı  sunulmaktadır.   Günün belli saatlerinde ;  özellikle  Öğle saatlerinde ; Filler  yıkanmak üzere  nehre  getiriliyor ; ve  bakıcıları tarafından suda  yıkanıyor; bu özel anı yakalamak  istiyoruz; filleri  yakından  görebiliyoruz;  bunun  dışında  eger  FİL barınaklarının  olduğu    açık alana  geçmek isterseniz ; ve bu  ziyaretleri  yapmak isterseniz ; bunlar için yerel  görevlilere  20  USD  ücret  ödemeniz gerekmektedir.

Ziyaretimiz   sonrası ;  Eski  Başkent KANDY’e  doğru yola çıkıyoruz.  Dağlar arasına;  bir  nehrin ve  küçük bir  gölün etrafına inşa edilmiş ; Sri Lanka Nın en kutsal mabedlerinin ve tapınaklarının yer aldığı ; kutsal bir  şehirdir Kandy..Otelimize   yerleşiyoruz; Akşam Yemeği ve  geceleme  Otelimizde.Swiss Residence Hotel, Kandy

 4.Gün:              KANDY

Sabah  otelde  kahvaltıyı  takiben ;  çevre  gezilerimiz  başlayacaktır.Bugün Kandy merkezde  yer alan  Botanik  Bahçesi ni  göreceğiz ;  yaklaşık 12 USD  giriş  ücreti olan ve  dünyaca ünlü  bitkilerin  korunduğu ;müthiş bir  doğa parkıdır;içerisinde Royal TEA garden isimli birde  Çay evi bulunmaktadır ;  Sri Lanka  adasına özgü  kaliteli  çaylardan burada  tatma imkanımız  vardır .  Kandy  dünyanın önemli  değerli ve  yarı değerli kıymetli  taşlarının çıkarılıp işlendiği  yerler  arasındadır. Yine  Dünyaca  ünlü  ;KUTSAL  Budist mabedi TOOTH RELIC ;  tapınağını  görebilirisniz  ;  yaklaşık 10 USD  giriş ücreti bulunmaktadır ; bu tapınağa  girerken ayakkabılarımız  çırtmamız gerekmektedir. Yolcularımızın Dikkatine !!   Daha  sonra  Kısa serbest saatlerde Kandy  şehir merkezini keşfedebiliriz;biraz yerel  el sanatları  ürünlerinden satın alabilirz;  alşam saat 17 30 da;  ATEŞ  DANSlarını izlemek üzere ;  bir yerel   gösteri merkezine  gideceğiz.  Yerel –kültürel  gösterilerin sergilendiği  bir yerdir  burası  giriş ücreti  5 USD  dir.  AKŞAM  YEMEĞİ ve geceleme  otelimizde.

 

5.Gün:               KANDY-DAMBULLA-SIGIRYA

Bu sabah otelimizde alacağımız  kahvaltının ardından  Kandy’ den ayrılıyoruz ;  eğer  fırsatımız olursa;
Sri Lanka ‘yı dünyaya  meşhur  eden Çaylarını  tadıp  ;satın alabileceğimiz ;  çeşitlerini  görebileceğimiz bir  mağazada  mola  veriyoruz; buradaki alış verişimiz  bittikten sonra    yolculuğumuza  devam ediyoruz;

Yine Sri Lanka’nın  dünyaca  ünlü  baharat Bahçelerini de ziyaret etme imkanımız Olacak  ;buradan Kırmızı Biber,Safran ve birçok esanslı  bitkisel  yağlar ; kokular  satın alabiliriz;  bu  alış veriş yerleri ;  bahçeler  düzenindedir;  yetkililer  önce  bahçe içerisinde kısa bir  anlatım  turu yapmaktadırlar ; bize  bu bitkilerin ağaçlardan  nasıl  yetiştirildiğini  göstermektedirler; daha sonra bir  kamelyada ;  bitkisel yağları kullanarak ;  rahatlatıcı  masaj  yapmaktadırlar;  bilgiler  ve  kısa masaj  terapisinden  sonra ;  alış veriş yapmak için güvenli bir  ortam bulacaksınız ;  yolculuğumuza  UNESCO  Dünya  mirası listesinde  yer alan ;  DAMBULLA  mağraları  Budist  tapınaklarını  görmek üzere  devam ediyoruz. Bir  tepeye    doğal  Mağaralar içine  yapılmış Kutsal Budizm  tapınaklarını  göreceğiz; tarihi yüzlerce yıl öncesine uzanan  ve yerel  insanlar tarafından Çok saygı  gören ve  ziyaret alan bu mabetleri  göreceğiz;  Bu tapınaklara girişte 10 USD  ücret alınmaktadır.

Tepeye  yürüyüşle  çıkılmaktadır;  rahatsızlığı olanlar çıkmadan aşağıdan  çevreyi  fotoğraf  çekerek tanıyabilirler.  Akşam erken saatlerde  SIGIRYA  bölgesine  varacağız;  otelimiz  yemyeşil bir  doğanın içinde ;  arzu edenler havuz keyfi yapabilir;  yürüyüşler yapabilirler..AKŞAM YEMEĞİ ve   geceleme  otelimizde.    Hotel Eden Garden, Sigiriya

6.Gün:             SIGIRYA-NEGOMBO

  Sabah  kahvaltıyı  takiben ; Burada  en önemli  çevre gezimiz tabiî ki  ; dev bir  kaya  parçasından ;ormanın tam ortasında   duran ;  SIGIRYA ROCK kalesidir.  Tırmanışı  hayli  zahmetli olsa da;  tepesinden tüm manzarayı  doyasıya göreceğimiz enfes bir  tarihi noktadır. Bir zamanlar  Kraliyet  Sarayının Tam tepesinde  inşa edilmiş olduğu bir  Kaya dır. Çıkışı  yürüyerek ve merdivenlerden  tırmanarak 45  dakika kadar sürmektedir.  Bu kalenin giriş ücreti  25 USD  dir.  Sigirya  eski  krallık  döneminde  ülkenin yönetildiği  kale merkezdir. Dev bir kayanın üzerine inşa edilmiş;çok enteresan bir kaledir. En tepeye  çıkış hayli  zahmetli ve yorucudur. Bu ziyaretin tamamı 2,5 saatlik bir  yürüyüşü içermektedir.

Ziyaretimizin bitiminde;  tekrar  yola  çıkıyoruz.  Negombo  sahillerine ulaşıyoruz.  Son gecemizi  geçirmek üzere otelimize yerleşiyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme  otelimizde.Paradise Beach Hotel, Negombo

7.Gün:            Negombo  

Bugün Tam  gün Negombo  cennetinde serbest günümüz var..arzu ettiğiniz  gibi  değerlendirebilirsiniz.. Muhteşem kumsallar..çver köylerde  alış veriş  imkanı..sizleri bekliyor. Akşam Yemeği ve geceleme  otelinizde olacak.

 8.Gün:        Negombo       -Havalimanı-  BAHREYN   04:50  0750

Bu sabah  ; çok erken saatlerde  havalimanına  geçiyoruz;  ve BAHREYN uçuşumuzu  yapmak üzere ;

işlemlerimizi  tamamlıyoruz  ve Bahreyn  ‘e   varışta ;  kısa  beklemeyi takiben ;  Istanbul’a  doğru  yolculuğumuza devam ediyoruz.

                                                                                                     10:05   13 55         

  Istanbul ´  saat 13:55  de varış ve turumuzun  sona  ermesi..

Bu turumuz da  Belli  noktada  Giriş Ücretleri extra *  ;  yerel  olarak  ;orada  ödenmektedir

 

bullet GULFAIR  Havayolları İle İstanbul/COLOMBO/ İstanbul Uçak Yolculukları,
bullet Ucus detaylarının ve havayolu  firmasının değiştirilme hakkı  acentemizde  saklıdır.
bullet 3-4* otellerde (Boutique) YARIM PANSIYON       (SABAH VE  AKŞAM YEMEKLERİ )
bullet Programda belirtilen Akşam yemekleri
bullet Programda belirtilen tüm turlar
bullet Alan/Otel/Alan ve Şehirler arası tüm Transferler,
bullet Havalimanı Vergileri
bullet Seyahat  sağlık  Sigortası
bullet Tecrübeli  Rehberlik Hizmetleri 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
 

· Yurtdışı Çıkış Fonu (15 Ytl),

Kişi başı tur ücreti  €  1199.- *     Tek yataklı oda farkı € 275

VİZE YOK

 NOT :Acentanın Tur programındaki Uçak detayları-otel isimleri ve saatlerini değiştirme hakkı saklıdır.

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com