Last Update on: 15/01/12

PAPUA YENİ GİNE TURU

Yer (Bölge): PAPUA YENİ GİNE
Tur Adı: MOUNT HAGEN- GOROKA - PORT MORESBY - BRİSBANE TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 20.09.2012
Tur Süresi: 12 gün
Tur Fiyatı: 3.490,00 €

 

‘’Yeni Dünyanın bozulmayan yüzü’’

1.GÜN: ISTANBUL - ABU DHABI 2015 0235+1 
Atatürk havalimanında Ethiad Havayolları kontuarı 18:00 de önünde Ekibimizle buluşma c.in işlemleri takiben Abu Dhabi ’ye hareket

2.GÜN: ABU DHABI -BRISBANE 1025 0905+2 
02:35 de Abu Dhabi ye varışı ve 10:25 uçağı ile Brisbane a hareket ediyoruz.

3.GÜN: BRISBANE

Avustralyanın en önemli şehirlerinden biri olan Brisbane a varıyoruz, otelimiza transfer ve otelimize yerleşme geceleme otelimizde; bugünarzu eden misafirlerimiz bizler için özel olarak düzenlenmiş extra tura katılabilirler

Australia Zoo Visit Show – Turu Yarım GÜN- 65€


Kimsenin kaçırmak istemeyeceği vahşi bir hayvanat bahçesine gidiyoruz. Avustralya nın en ünlü hayvanat bahçelerinden birinde heyecanlı bir gün yaşayacağız. Geceleme otelimizde.. 
Brisbane 1824 yılında kurulmuştur. Önceleri bir ceza sömürgesiyken, 1834´te Güney Galler valisi Lord Brisbane´in adı verildi. 1842´de serbest sömürge merkezi olan kent, İpswich kömür yataklarının işletilmesi ve bölgede tarım üretimine geçilmesi sonucu hızla gelişti.
Kentin Brisbane ırmağının bir büklümünde kurulan ticaret merkezi, konut toplulukları ve göz alabildiğine uzanan banliyölerle çevrilidir.Çeşitli sanayi etkinlikleri (besin sanyisi, makine yapımı, vb.) özellikle haliç kıyısında toplanır. Limanın trafiğiyse 10 megaton civarındadır.

4.GÜN: BRISBANE -PORT MORESBY / MT HAGEN 1110 1230- 1515 1615

Sabah kahvaltımızı takiben havalimanına transfer ve Air Niugini ile 11:10 uçağı ile Port Moresby’e uçuş ve 12:30da varış.. Hemen takibinde Mount Hagen iç hat uçuşununa devam etme.. Havalimanında bizi karşılayan rehberimizle otelimize transfer. Papua Yeni Gine Okyanusya´da bağımsız devlettir. Avustralya´nın kuzeydoğusu ile ekvator arasında yer alan Yeni Gine Adası´nın doğu yarısını kaplar. Batı İrian olarak bilinen batı yarısı ise Endonezya´ya bağlıdı r. Papua Yeni Gine bir adalar ülkesidir. Bunlar, en önemlileri Admiralty Adaları, Yeni Britanya ve Yeni İrlanda olan Bismarck Takımadaları ile Solomon 
Adaları´dır.Yeni Gine Adası´nın ortasından geçen yüksek bir dağ dizisi adayı kuzeybatıgüneydoğu yönünde ikiye böler. İklim sıcak ve yağış miktarı yüksektir. Ülkenin büyük bir bölümü ormanlarla kaplıdır. ormanlarda Avustralya´ya özgü kanguru gibi bazı keseliler, uçarkurbağalar ve cennetkuşları yaşar. Ayrıca 70 dolayında zehirsiz yılan türü vardır.Papua Yeni Gine´de 700´ün üstünde değişik etnik grup yaşar. Bunlar başlıca iki ana gruba ayrılabilir: Papualar ve Melanezyahlar. Geceleme otelimizde.


5.GÜN: MOUNT HAGEN 
Papua Yeni Gine’nin 3. büyük kenti ve omurgasındayız çünkü adını Hagen Yanardağından almış olup ülkenin tabiat açısından en bakir ve en turistik bölgesindeyiz .Batılılarca 1933 yılında keşfedilmiş olup verimli vadisi ve cana yakın yerel halkıyla cazibe merkezidir.Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük MOUNT HAGEN KÜLTÜREL turumuzu yapıyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. 

6.GÜN: MOUNT HAGEN

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; kültürel gezintilerimize devam ediyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. 

7.GÜN: MOUNT HAGEN –GOROKA “DAİMİ BAHAR” 

Sabah kahvaltımızın ardından Doğu Highlands’ın Başkenti Goroka’ya doğru yine ilginç ve seçilmiş çevre köyleri gezerek öğlenden sonra varıyoruz otelimize yerleşme, akşam yemeği ve geceleme otelimizde 10 yıldır bu yana savaşmamak için akıl almaz bir yola başvurduğu ortaya çıktı. Goroka Dağı’nda yaşayan Agibu ve Amosa köylerindeki kabilelerin kadınları savaş yaşanmaması için 10 yıldır doğan erkek çocuklarının hepsini öldürdü. Agibu köyünden Rona Luke “Kabileler arasındaki savaş 20 yıldır devam ediyordu. Doğan erkek çocuklar büyüdüklerinde savaşçı oluyordu. Kadınlar karşılıklı erkek çocukları öldürmeye karar verdi. Bu zamana kadar kaç çocuğun öldürüldüğünü bilmiyorum ama çok korkunç ve kabul edilemez bir şeydi. Ancak mutluluğumuz için bunu yapmak zorundaydık” dedi. Ancak savaş yaşanmaması için yapılan bu uygulama her iki tarafta da erkek nüfusunu bitirme noktasına getirdi. Şimdi iki kabile arasında kurulan barış komitesi sayesinde bu uygulamaya son verildi.


8.GÜN: GOROKA 

Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük Goroka şehir turu ve Gahavishuka National Park ziyaretimizi yapıyoruz ve kahve plantasyonları ve yapım fabrikalarını da göreceğiz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



9.GÜN: GOROKA-PORT MORESBY 

Sabah kahvaltımızın ardından kısa serbest saatler ve yerel marketlerde alış veriş imkanı..Sonrasında PORT MORESBY uçuşu varışı takiben keşif için çevre gezilerimiz olacaktır. Geceleme otelimizde.


10.GÜN : PORT MORESBY -BRISBANE 1100 1410 

Sabah Erken saatlerde ; geri dönüş yolculuğu….Havalimanına transfer. Tekrar otelimize transfer oluyoruz. Öğleden sonra serbest saatlerde ; şehre iniyoruz ve yolculuk öncesi bu güzel şehri son kez gezme imkanını buluyoruz.Arzu eden misafirlerimiz yerel rehberimiz eşliğinde GOLD COST gezisine katılabilirler. 

11.GÜN : BRISBANE /MELBOURNE- ABU DHABI 1750 2000 / 2300 0625+1

Havalimanına geçiyoruz ve geri dönüş yolculuğumuz başlıyor..

12.GÜN : ABU DHABI ISTANBUL 0920 1235
Varış..ve turumuzun sona ermesi..

TUR ÜCRETİ : 2 kişilik odalarda tek kişi 3490€ , Tek kişi farkı 700€
 


ÖNEMLİ UYARI:

ACENTANIN UÇUŞ VE KONAKLAMA DETAYLARINI ; saat ve Tur Güzergahını; DEĞİŞTİRME HAKKI SAKLIDIR. Havayollarına bağlı saat ve uçuş değişmelerinden Acentamız sorumlu tutulamaz.
Tur Paketi Sözleşmesi kuralları geçerlidir.

TUR ÜCRETİNE DAHİL OLAN SERVİSLER :

İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;
Butik otel ve/veya yıldızlı eş değer otellerde konaklama
Seyahat Sigortası

TUR ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN SERVİSLER

İşlemleri Ankara’dan yapılıyor.ACENTAMIZ TARAFINDAN.
AVUSTRALYA VİZE ÜCRETİ 120€ Papua Yeni Gine Vizesi 80 €

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com