Last Update on: 28/11/11

KENYA-TANZANYA- ZANZİBAR TURU

Yer (Bölge): BÜYÜK AFRİKA
Tur Adı: KENYA-TANZANYA- ZANZİBAR TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 19.03.2012
Tur Süresi: 12 gün
Tur Fiyatı: 3.290,00 €

DÜNYANIN EN BÜYÜK SAFARİ PARKURLARI... 
 

1.Gün : ISTANBUL - NAIROBI 1815 0035+1
Bugun Istanbul Havalimanında THY kontuarı önünde saat 16:00 da buluşma ; bagaj ve check in işlemlerini takiben ; Kenya ‘ya doğru yolculuk. Kenya, Hint Okyanusu´na kıyısı olan bir doğu Afrika ülkesidir. Güneyinde Tanzanya, batısında Uganda, kuzeybatısında Sudan, kuzeyinde Etiyopya ve doğusunda Somali ile komşudur. Başkenti Nairobi´dir.



2.Gün: Nairobi- Masai Mara 
Gece 01:00 gibi Nairobi Havalimanına varıyoruz. Giriş /Vize işlemlerini takiben ; bizi bekleyen yerel rehberimizle buluşma; Dinlenmek üzere havalimanına çok yakında bulunan
HILL PARK HOTEL e geçiyoruz ; odalarımıza yerleşiyoruz; daha sonra dinelmemeyi takiben ; Kahvaltı alıyoruz ; sabah yerel rehberimiz eşliğinde ; kara yolu ile ;Kenya’nın en önemli Safari bölgesi ve doğal yaşam alanı Masai Mara ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 280 km lik bir yolculuğumuz olacak; 5 saat civarı ; kara yolu safari ekibimizle ; Masai Mara otlaklarına varıyoruz..Konaklaya cağımız Safari Lodge a yerleşiyoruz..Dinlenme..Öğleden sonra; bölge rehberlerimiz eşliğinde ; çevre turlarımız başlıyacak..
Akşam yemeği ve geceleme Mara Serena Safari Lodge da olacak.



3.Gün:          Masai Mara
Masai Mara ; yaklaşık 15000 km2 büyüklüğünde savanna, orman ve sulak alanlardan oluşan bir doğal hayat reservidir. içerisinde doğu afrikada bulunan hemen hemen her türlü vahşi hayvanı bulmak mümkün.Bu sabah kahvaltımızı takiben tam Gün safari programında ; bölgede yaşayan ; en önemli ve vahşi havyalar tiplerinden görme imkanımız olacak ; her yıl milyonlarca ; Turisti çeken Masai Mara koruma bölgesi; dünyanın en tanınmış Safari bölgeleri arasında en başta dır.
Akşam yemeği ve geceleme ; Serana safari Lodge umuzda olacak.



4 .Gün: Serengeti Düzlükleri (Tanzanya)

Bu sabah kampta alacağımız kahvaltımızı takiben Tanzanya sınırını gecip ; SERENGETİ Düzlüklerine ilerleyeceğiz..Varacağımız kampa yerleşiyoruz.. Tanzanya , Afrika´nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, yine komşu ülkeler Zambiya, Malavi ve Mozambik yer alır. Tanzanya´nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır

5.Gün: Serengeti safari
Sabah kahvaltımızı takiben ; tam gün Safari gezilerimiz de Dünya nın en önemli vahşi yaşam ve göç yolları üzerindeki ; meşhur ;toprakları ; Serengeti düzlüklerini geziyoruz…Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde. Serengeti Millî Parkı, Tanzanya´da bulunan bir millî parktır.Serengeti Millî Parkı, 14,763 km²´lik bir savan alanını kapsar. Bu bölgeye insanlar zebra ve gnuların göç yolları üzerinde yer alır. 1 milyondan fazla gnu her yıl parkın kuzeyi ve güneyi arasında gidip gelir. Parkın ekvator üzerinde yer alması, bu bölgede kurak ve yağışlı mevsimlerin bir arada yaşanmasını sağlar.Gnuların yanı sıra parkta "Afrika´nın beş büyükleri" olarak da bilinen aslan, fil, leopar, gergedan ve mandanın hepsi görülebilir. Bununla birlikte zürafa, çita ve ceylan gibi bazı hayvanları da parkta görmek mümkündür.

6.Gün: Ngorongoro Krateri
Kampımızda alacağımız kahlavtıyı takiben; yolculuğumuza Tanzanya içlerine doğru devam ediyoruz; yine bir vahşi yaşam Milli parkı olan Ngorongo Yanardağı bölgesine ilerliyoruz.
Kampımıza varıyor ;Lodge larımıza yerleşiyoruz ; Öğleden sonra cevre gezilerimize başlayacağız.
Tanzanya’da, Ngorongoro Koruma Parkı içinde yer alan ve aynı adla anılan bu doğa harikası krater, yapısıyla ve güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Yaklaşık 20 kilometre çapındaki çukur, kendisini dış dünyadan ayıran 600 metre yüksekliğinde, ağaçlarla kaplı bir duvarla çevrili. Doğu Afrika’da yaşayan hemen her tür hayvanın bulunduğu bu doğa harikası yeri, 19. yüzyılın başlarına dek Nuh’un Gemisi veya Cennet Bahçeleri ile kıyaslamak bile mümkünmüş. Ancak son model silahları ve koruma – gelecek konusunda tamamen bilinçsiz ve düşüncesiz bir yaklaşımla bölgeye gelen Büyük Beyaz Avcılar!, bütün Doğu Afrika’da olduğu gibi, buradaki doğal hayatı da ellerinden geldiği kadar kırmışlar. Krater, 1978 yılından bu yana Dünya Mirası olarak kabul edilmiş ve tamamen koruma altına alınmış.
Serengeti Ulusal Parkı’nın kapladığı yaklaşık 15.000 kilometre karelik alan, Kenya’daki Masai Mara Hayvan Rezervi ile birleşiyor ve Doğu Afrika’nın en önemli doğal parkını oluşturuyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar toynaklı hayvanı bir arada görmek mümkün değil. Wildebeestler sayıları iki milyona ulaşan sürüleriyle, bu bölgenin en kalabalık otçul hayvanı. Doğal olarak da, Aslan, Leopar, Çita, Sırtlan gibi etçil hayvanların da besin zincirinde en önemli yeri tutuyor. ( açıklama by Nasuh Mahruki )

7.Gün: Arusha- Klimanjaro Yanardağı
Bu sabah yolculuğumuza Tanzanya nın iç bölgelerindeki en önemli ticaret şehri Arusha ya doğru devam edeceğiz. Yerel pazarları görüp; el işleri ürünler almak ; için en güzel fırsatlardan birisi olacak ; kısa panoromik şehir turumuza takiben; Klimanjero Park bölgesindeki otelimize yerleşiyoruz.serbest saatlerde dinlenme.
Geceleme otelimizde.Eger fırsatmızı olursa meşhur Klimanjaro dağını görünütüsünü almak üzere uygun bir yere kadar ilerleyeip ; fotoğrafını çekeceğiz. Arusha, Tanzanya´da bir şehirdir; ülkenin kuzeyinde yer alan Arusha Bölgesi´nin başkentidir. Nüfusu 270,485 ´tir . Kent, Büyük Yarık Vadisi´ndeki (Great Rift Valley) bir plato üzerindedir, Serengeti Ovası´na ve Afrika´nın en yüksek dağı olan Klimanjaro ya yakındır. Arusha´nın adı, bazı Uluslararası Anlaşmalara ve mahkemelere (Arusha Deklarasyonu gibi) ev sahipliği yapmasıyla dünyada duyulmuştur. Kent, Tanzanya´daki en iyi altyapılardan birisine sahiptir. Kentten, Kilimanjaro Uluslararası Havalimanı aracılığıyla, dünyanın hemen hemen tüm ülkesine ulaşmak mümkündür. Arusha´dan diğer Afrika kentlerine düzenli otobüs seferleri mevcuttur.

8.Gün : ARUSHA Klimanjero - Zanzibar  (Cennet  ada-Baharat ülkesi)
Bu sabah erken saatlerde ; Tanzanya nın muhteşem tatil ve turizm cenneti adası Zanzibar ‘a ucakla hareket edeceğiz..Önce otelimizde kahvaltımızı alacağız ; daha sonra ; Klimanjero Havalimanına geciyoruz ; Uçakla Zanzibar Yolculuğumuz başlıyor..Varışta karşılanma ; otelimize ; geceleme otelimizde. Akşam Yemeği yerel bir restoranda alınacak.
Zanzibar veya Zangibar, Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya´ya bağlı iki adadan oluşan özerk yönetilen bölge.
Ana ada Zangibar ve Pemba Adası adası olmak üzere iki adadan oluşan yönetsel bölgenin başkenti Stone Town´dır. Ekonomi, baharat üretimi ve turizme dayalıdır. Zanzibar meşhur Queen grubu solisti Freddie Mercury´ nin doğum yeri olması ile de ünlüdür. Mercury , başkent Stone Town´da doğmuştur.
Zangibar dünyanın önde gelen baharat üreticilerindendir.



9.Gün: Zanzibar
Bugun ŞEHİR TURUMUZ DA Stonetown şehrini gezmeye çıkıyoruz. Daha sonra tekrar otelimize dönüyoruz ve serbest saatlerimizde ; alış veriş..yüzme ve dinlenme imkanı bulacağımız zamanımız olacak.. AKŞAM YEMEĞİ yerel bir restoranda alınacak. Geceleme Otelimizde.

10.Gün: Zanzibar

Bugün serbest günümüz; arzu eden misafirlerimiz ; yerel rehberlerimizden yardım alarak; adalar tekne turu ile ‘’ Prison Island’’ turuna katılabilirler..Arzu eden misafirlerimiz ;yine benzer yardımla ; yörenin ‘’ Spice garden ‘’ olarak bilinen ; özel ekim ; Baharat bahçelerini gezme imkanı bulabilirler;Karanfil ve benzeri birçok baharatın yetiştirildiği plantasyonları görme; bilgi edinme 
İçin birebir bir kısa gezidir.
Akşam yemeğimizi takiben; geceleme otelimizde olacak.

11.Gün: ZANZIBAR- DAR ES Salaam (Tanzanya)
Bugun otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben; Tanzanya 2nın kıyı kenti Dar El Salam; şehirne gececeğiz; UÇAK ile yapacağımız bu yolcululuk 30 DK yaklaşık; sürecek.
Varışta kısa şehir turumuz olacak ; daha sonra Akşam Yemeği alacağız ve .. gece geç saatlerde ucağımıza binmek üzere havalimanına geciyoruz. Darüsselam, Tanzanya´da bir şehirdir. Kent, Tanzanya´nın doğu kesiminde, Hint Okyanusu´nun doğu kıyılarında kurulmuştur. Kent, Tanzanya´nın en büyük kentidir.Darüsselam (Arapça: دار السلام barış ülkesi demektir), eski adıyla Mzizima, Tanzanya´daki en büyük şehirdir. 2,5 milyon civarında tahmin edilen nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en zengin şehri ve bulunduğu bölgede önemli bir ekonomik merkezdir. 1970´lerin ortasına kadar ülkenin başkenti olan Darüsselam, yeni başkent Dodoma olmasına rağmen hâlâ merkezî hükümet bürokrasisinin merkezi olmaya devam etmektedir.

Dar es Salaam (Tanzania) → ISTANBUL03:55Dar Es Salaam (DAR)12:10İstanbul (IST)

Gece havalimanına geçiyoruz ; check in işlemlerini takiben ; geri dönüş yolculuğu..

12.Gün: Istanbul Varış..
Öğle saatlerinde Istanbul’ a varış..Turumuzun sona ermesi.

TUR ÜCRETİ (vergiler dahil ) : Kişi Başı ; 3290 € 

Tek Kişi Oda farkı : 510€ 

TUR ÜCRETİNE DAHİL OLAN SERVİSLER :

İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;

Seyahat Sigortası.ASSIT CARD

Programda yazılı tüm uçuş ;transfer ve konaklamalar

1.sınıf otellerde ; bölgesel LODGE (Safari) konaklama

*İsteğe bağlı tertip edilen extra turlar yeterli sayı sağlanamazsa ;iptal olabilir.
ÖNEMLİ NOT : Bu parkur için ; Sarı Humma aşısı yaptırılması gerekmektedir; ve Aşı kartı temin edilip;yolculuk esnasında yanımızda bulunması ;ülke girişlerinde sorulduğunda takdim edilmesi ; durumu söz konusudur.
GİYİM / EKİPMAN : Tur güzergahımızda ; günün büyük bölümü arazi araçları ile Safari ortamında geçmektedir. Genelde araçlardan inilmesi tavsiye edilmiyor. Ortam tüm doğallığı ile ziyaret ediliyor. Araçların çoğu 4x4 düzeniğinde.
Rahat ayakkabılar ; mevsimine göre yağmurluk ; uzun kollu t-shirtler; şapka tavsiye ediliyor. Fotoğraf-Video çekilmesi serbesttir.
Otellerdeki prizlerin ; düzeneği 3 girişli olup ; gitmeden ; acentemize danışarak ; ilgili ara aparatın tarifi alınmalıdır.



TUR ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN SERVİSLER 

TR- çıkış harcı Diğer belirtilmemiş tüm yemekler ve dahil yemeklerdeki içecekler. 
VİZELER : (ücretlerini kayıt esnasında acentamıza sorunuz )
Kenya: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini 25 ABD Doları karşılığında Kenya sınır kapılarında alabilirler. Resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) pasaport hamilleri ise anılan ülkeye yapacakları toplam kalış(ikamet) süresi 180 gün içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmayan seyahatlerinde ve transit geçişlerde vizeden muhaftır. (kaynak T.C Dış İşleri)
Tanzanya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hudut Kapı Girişinde 50 USD ücreti ödenerek alınacaktır. 

Yerel servis tipleri toplamı (100€)* Varışta toplanması tavsiye edilir.Tüm Safari ekiplerine ;yerel kaptanlar ; personallere dağıtlamak üzere tek elden toplanması Tavsiye edilir.



ÜLKE BİLGİLERİ


KENYA; 

Kenya, Hint Okyanusu´na kıyısı olan bir doğu Afrika ülkesidir. Güneyinde Tanzanya, batısında Uganda, kuzeybatısında Sudan, kuzeyindeEtiyopya ve doğusunda Somali ile komşudur. Başkenti Nairobi´dir.
Coğrafi konumu: 1 00 Kuzey enlemi, 38 00 Doğu boylamıSınırları: toplam: 3,446 km
Sınır komşuları: Etiyopya 830 km, Somali 682 km, Sudan 232 km, Tanzanya 769 km, Uganda 933 kmSahil şeridi: 536 kmİklimi: Kıyıda tropikal, iç kesimde çöl iklimi hakimdir.Deniz seviyesinden yüksekliği: En alçak noktası: Hint Okyanusu 0 m En yüksek noktası: Kenya Dağı 5,199 m
Doğal kaynakları: Altın, kireçtaşı, soda, tuz, hidro güç, vahşi doğaSulanan arazi: 660 km² (1993 verileri)Doğal afetler: Kuraklık ve su baskınları
Resmî dil(ler) Swahili, İngilizce
MilliyetKenyan
Yönetim biçimiCumhuriyet
- CumhurbaşkanıMwai Kibaki
- BaşbakanRaila Odinga
Kuruluş - Kuruluş
12 Aralık 1963
- Cumhuriyetin İlanı
12 Aralık 1964
Yüzölçümü 
- Su (%)
2.3
Nüfus 
- Temmuz 2009 tahmini39,002,772 (32.)
- 8 Şubat 2007 sayımı31,138,735
GSYİH (SAGP)2008 - Toplam$60.361 milyar (98.) - Kişi başına$1,711 (77.)
Zaman dilimi 
EAT (UTC+3)
Trafik akışı
sol
Telefon kodu 
+254



TANZANYA

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti (Svahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania), Afrika´nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, güneyinde Zambiya, Malavi veMozambik yer alır. Tanzanya´nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır.Tanzanya bir üniter cumhuriyet olup, yirmi altı adet mikoa adı verilen bölgeden oluşur. Ülkenin başkanı 2005 yılından beri Jakaya Mrisho Kikwete´dir. 1996 yılından beri ülkenin başkenti Dodoma olduğu gibi, meclis başta olmak üzere resmî yapıları barındırır.[1] Ancak bağımsızlık tarihinden 1996 yılına kadar, doğudaki kıyı metropolü olan Darüsselam, ülkenin başkentiydi. Günümüzde Darüsselam, birçok yönetim binasına ve resmî kuruluşa ev sahipliği yapsa da, sadece bir ticaret kenti olma görevini sürdürmektedir.[2][3] Kent, ayrıca ülkenin en büyük limanına sahip olup, ülkenin denizyolu ulaşımının merkezidir. Tanzanya ismi, 1964 yılında birleşerek Tanzanya´yı oluşturan Tanganika veZengibar ülkelerinin ilk hecelerinden esinlenerek verilmiştir.[2]Yıllar boyunca süren başarısız bir Afrika sosyalizmi dönemi geçiren Tanzanya halkı, bu dönem içinde toplu tarlalarda çalışmaları için başka yerlere yerleşmeye zorlandı. Bu dönemin ardından Tanzanya, dünyanın en az gelişmiş ve dış yardıma en çok gereksinim duyan ülkelerden biri haline geldi.[4] 1980´lerin ortalarından beri Tanzanya, aşamalı olarak yeniliklerle tanışmaktadır.

NUFUS 37,849,133 (32)
GSMH ;750 USD 
Tanzanya şilini (TZS)
EAT (UTC+3)
TEL KOD; 255

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com