Last Update on: 15/01/12

MEKSIKA GUATEMALA BELIZE HONDURAS

Yer (Bölge): ORTA AMERİKA
Tur Adı: MEKSIKA GUATEMALA BELIZE HONDURAS
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 25.03.2012
Tur Süresi: 16 gün
Tur Fiyatı: 3.390,00 €

"BAŞTAN BAŞA MAYA UYGARLIĞI  "

1.GÜN : İstanbul –PARIS - Mexico City 0625 0910//1330 1810
İstanbul Atatürk havalimanında saat 04.20 de EJDER TURIZM grup lideri ve yetkilileri ile buluşuyoruz; hemen sonrasında Bagaj ve check in işlemlerini takiben; saat 16.55 de AIR FRANCE H.Y ‘na ait uçaklaPARİS’E hareket ediyoruz. Aynı gün PARİS’e varışı takiben; havalimanında kısa beklemenin ardından yine aynı havayolunun uçağı ile Meksika’ya doğru yolculuğumuz başlıyor. Akşam saatlerinde Meksika’nın başkenti Mexcio City’e varıyor. Havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanıyoruz ; ve konaklayacağımız otelimize transfer ediliyoruz. AKŞAM Yemeği ve geceleme otelimizde.

2.GÜN : Mexico City

Bu sabah kahvaltıdan sonra; özel tur aracımız ile şehrin merkezine geçiyoruz ve turumuz başlıyor.
Meksiko (İspanyolca: Ciudad de México, ) Meksika´nın başkenti ve en büyük şehridir. Anâhuac´ın yüksek platolarından birinde, 2.250 m yükseltide bulunan federal yönetim bölümünün merkezidir.


Aztekler döneminde “Ulu Tenochtitlan”; İspanyol sömürgesi döneminde “saygıdeğer ve asil emperyal şehir”; gösterişli evler ve yapılarının bolluğu ile “Saraylar şehri” gibi değişik isimlere layık görülen Meksiko City günümüzde 20 milyona dayanmış nüfusu ile adeta baş döndürücü bir metropol ünvanına kavuşmuştur. Sabah saatlerinde, Mexico City’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan tarihi merkezini ziyaret ediyoruz. Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı; bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali; ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı. Bu gezimizin ardından, Chapultepec Parkı´nın girişinde bulunan ve Orta-Amerika kültürlerine ışık tutan Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi´ni ziyaret edeceğiz. Zengin antropolojik, etnografik ve arkeolojik koleksiyonlar barındıran müzenin baş eseri şüphesiz dünyaca ünlü ve Aztek Takvimi olarak bilinen dairesel Güneş Taşı´dır. Müze ziyaretimizin ardından, yüzen bahçeleri olan “chinampas"ların arasındaki kanallarda bir tekne gezisi yapmak üzere UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan Xochimilco’ya hareket ediyoruz. , öğle saatlerinde, 1958 yılında bir müzeye dönüştürülen acıların, umudun, umutsuzluğun ve direncin ressamı Frida Kahlo’nun evi “La Casa Azul”u ziyaret ediyoruz. Fırtınalı bir evlilik yaşayan Diego Rivera ve Frida Kahlo çifti, Frida Kahlo´nun çocukluğunu geçirdiği Mavi Eve yerleşerek yaşamlarını sürdürmüşler.AKŞAM YEMEĞİ ; Döner Gzino olarak bilinen resoranda alınacak. ve gecelemek üzere otelimize dönüş yapıyoruz. 

3.GÜN : Mexico City- Teotihuacan – Puebla
Gezimiz sabah erkenden başlıyor ve Katolikler için önemli bir hac merkezi sayılan Guadalupe Bazilikası´nı gezdikten sonra, Meksiko City’den bir saat mesafede bulunan Teotihuacan’a hareket ediyoruz. Burada volkanik kökenli bir cam türü olan obsidyen taşı atölyesi ve galerisini ziyaret edeceğiz. Meksika’nın başta gelen içkileri olan Tequila ve Pulque degüstasyonu da ziyaret ediyoruz. Meksika’nın ulusal içkisi sayılan Tequila, bir kaktüs türü olan “agave”nin özsuyunun önce mayalandırılıp sonra iki kez damıtılması ile üretilmekte. Pulque ise oldukça geleneksel bir içki. Biraya benzeyen pulque, agave meyvesinin fermente edilmesiyle elde edilmekte. , UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi´ne alınan Teotihuacan antik şehrini gezmek için yola çıkıyoruz. “Tanrıların Yeri” anlamına gelen Teotihuacan, Yeni Dünya’nın en eski şehri olup aynı zamanda Kolomb öncesi Mezo-Amerika’nın gelmiş geçmiş en büyük şehri ve din merkezidir. Arkeolojik Park gezisinde Teotihuacan’ın en büyük yapısı Güneş Piramidi; Ay Piramidi; Ölüler Yolu; büyük Tanrı “Tüylü Yılan” a ithaf edilen Quetzalcoatl Tapınağı; Kelebekler Sarayı´nı görebilirsiniz. Daha sonra, “Melekler Şehri” olarak andlandırılan Puebla’ya doğru hareket ediyoruz. Kolonyal mimari tarzında inşa edilen şehir, Nahuatl dilinde “tüten dağ" anlamına gelen Popocatepetl yanardağının eteklerinde yer almakta. Gezimizin son kısmında Zocalo Meydanı, görkemli barok stilindeki katedrali ve duvarları azulejoslar ile kaplı yapılarıyla UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan tarihi merkezi geziyoruz ve akşam yemeğini otelimizde alıyoruz. 

4.GÜN : Puebla –LOS BRAVO- ACAPULCO
Sabah çok erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; kara yolu ile Meksika’nın Pasifik Kıyılarına doğru yöneliyoruz. Güzergahımız üzerinde Los Bravo şehrine uğruyoruz ; Guiero eyaletinin ikinci büyük şehri olan bu Los Bravo dan kısa ziyaret ve panoromik turumuzu takiben ; Acapulco’ya yolculuğumuza devam ediyoruz. Kente vardığımızda; çevreyi ziyaretlerimiz olacak ; küçük bahşişler kazanmak için sarp kayalardan denize atlayan geclerin gösterilerini izliyoruz; Otelimize yerleşme ; Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde olacak.

5.GÜN : ACAPULCO- Oaxaca

Otelimizde kahvaltının ardından, Meksika’nın güneyindeki verimli bir vadide yer alan Oaxaca’ya hareket ediyoruz. İspanya adına Meksika´yı fetheden ve tarihin en acımasız kişiliklerinden biri olarak tanınan Hernan Cortes, Oaxaca Vadisi Markisi unvanını almıştı. Zapotek kültürünün merkezi olan Monte Alban arkeolojik sitesini geziyoruz. Geniş ölçüde kalıntıların çıkarıldığı bu arkeolojik sitede, kazılar sonucunda 170 mezar, sayısız merasim sunakları, dikili taşlar, piramidler ve saraylar gün ışığına çıkarılmıştır. . Öğleden sonra, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan ve Meksika’nın en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Oaxaca’nın tarihi merkezini görmeye gidiyoruz. Yerel halkın önemli bir kısmı Mikstek ve Zapotek orijinli olduğu için şehirde yerlilerin etkisi daha fazla hissedilmektedir ve 1521’de İspanyollar tarafından ele geçirilen şehirde Santo Domingo Kilisesi ve manastırıyla Meksika’daki barok sanatının en güzel örneklerini barındırmakta. Akşam yemeğimiz ve geceleme otelimizde olacak.



6.GÜN : Oaxaca – Mitla – Tehuantepec 
Kahvaltının ardından, Oaxaca’dan bir saatlik mesafedeki efsane zengini Mitla antik kentine hareket ediyoruz. Oaxaca yakınlarındaki Monte Alban’ı terkeden Zapotekler, kutsal bir gömü yeri olan ve ölülerin yeri anlamına gelen Mitla’yı kurarlar. 900-1500 yılların arasında Oaxaca yöresi, kuzeyden gelen Mikstekler´in eline geçer; Mitla’daki bugünkü kalıntıların büyük bölümü Miksteklere aittir. Geometrik biçimlerde kesilmiş mozaik taşlarla bezenmiş duvarları ile kendine özgü bir mimariye sahip ve beş ana yapı grubundan oluşan ören yerinin gezilmesinden sonra Santa Maria del Tule’ye doğru yola devam ediyoruz. Burada dev gövdesi ve 40 metrelik boyu ile Dünya’nın en büyük ağaçlarından biri olan iki bin yıllık Tule ağacını görebilirsiniz. Yerel sanat ürünlerinin satıldığı pazarda serbest dolaşma imkânını bulabileceksiniz.. Akşamüstü Tehuantepec’e varışın ardından otele yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelde olacaktır.

7.GÜN : Tehuantepec – Sumidero – San Cristobal de las Casas 

Bugün ilk durağımız olan, Chiapas eyaletindeki Sumidero Kanyonu´na doğru yola çıkıyoruz. Kıyılarında küçük timsahlar görülebilen 25 kilometre uzunluğundaki ve yer yer 1000 metreyi bulan falezleri ile Sumidero, Meksika’nın en etkileyici kanyonudur. O muhteşem doğayı seyredebileceğiniz yemyeşil suların üzerinde tekne gezisi. Jovel Vadisi´nde 2100 metrede bulunan San Cristobal de las Casas’a doğru yola devam ediyoruz. 1528’de erken sömürge döneminde kurulan ve Chiapas eyaletinin eski başkenti San Cristobal tek katlı evleri, parke taşlı sokakları, kiliseleri, kemeraltılarıyla kolonyal mimarinin en güzel örneklerindendir. Şirin şehir, ismini yerli haklarını ilk savunan “Indios” ların babası piskopos Bartolome de la Casas’a borçlu. Akşam yemeği yerel restoranda aldıktan sonra, geceleme otelimizde.

8.GÜN : Quetzaltenango-, Panajachel Guatemala 
Bu sabah erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; yolculuğumuza Guatemala sınırına doğru devam ediyoruz ; hudutta giriş işlemlerimizi takiben artık Guatemala topraklarındayız.Varacağımız şehir Guatemala’nın 2. büyük şehridir. İspanyol fethi zaman Q´umarkaj K´iche Krallığı´nın bir parçası haline rağmen Quetzaltenango Kolomb öncesi kez Xelajú denilen Mam Maya halkının bir şehir olmuştur.Adı "on dağların altına" "Xe laju ´Noj" anlam elde edilebilir.Şehir İspanyolca ilk geldiğimde zaten 300 yıldan eski olduğu söylenir. Onun müttefiklerinin yardımı ile, Conquistador Pedro de Alvarado yendi ve burada Maya hükümdarı Tecún Uman öldürdü. Alvarado 1520s İspanya için şehri ele geçirince, o genel olarak "quetzal kuşu yeri" anlamına geliyor.19. yüzyılda, kahve alanında önemli bir ürün olarak dünyaya kendini tanıttı ve Xela ekonomisine zenginleşmiş oldu. Belle Epoque mimarisi hala şehirde yaşamaktadır.
Akşam saatlerinde ; Panajachel’e varıyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.

9.Gün: Atitlan Gölü Turu – Chichicastenango - Antigua
Sabah; otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; otelimizden ayrılıyoruz ; Atatilan Gölü kıyılarına doğru yol alıyoruz ; bizi bekleyen ; Lanvhero isimle anılan; Yerel Bot kaptanı bizi otelimizden alacak ;Ve göl turumuzu yapmak üzere yola çıkcacağız; Bu turumuz esnasında ; Santiago de Atitlan ve San Pedro La Laguna isimli yerel köyleri ziyaret ediyoruz; daha sonra turumuza devam edeceğiz ;binlerce renk ihtiva eden ve yerel antik kültürün bir aynası durumundaki Tarihi MAYA Chichicastenango Pazarını ziyaret edeceğiz. 

2200 metre yükseklikte çam ağaçların ortasında yer alan Chichicastenango, yüzyıllar boyunca Guatemala’nın en büyük hazinelerinden birini gizlemiş. Guatemala’da yaşayan en büyük Maya topluluğu olan Quiche’lerin “Popol Vuh” adlı kutsal kitabı 1800’lerde Peder Francisco Ximenez tarafından Aziz Tomas Kilisesinde ortaya çıkarılıp İspanyolcaya tercüme edilmiş. Hristiyanlık ve şamanizmin bir karışımından oluşan ilginç ayinlerin yapıldığı bu kilisenin ziyareti. Chichicastenango aynı zamanda Orta Amerika’nın en büyük ve en renkli pazarlarından birine ev sahipliğini yapmakta. Pazarda yerli tekstil ürünlerinin yanı sıra el işleri, çanak çömlek, şifalı bitkiler, baharatlar, sebze, meyve ve diğer gıda ürünleri satılmakta. Dağlardan inen Quiche halkının ürünlerini satmak veya alışveriş yapmak için çok uzaklardan geldiği büyük pazarın kuruluş günleri Perşembe ve Pazar. Turumuzun sonunda Antigua’ya doğru yola çıkıyoruz ; Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde; Los Pasos at Antigua Boutique Hotel vb 

10.Gün: ANTIGUA -COPAN (HONDURAS)
Sabah otelimizde kahvaltıyı takiben , erken saatlerde kara yolu ile Honduras ‘ın Copan kasabasına doğru yolculuk.Dar ve kıvrımlı yolları takip ederek , dağların arasına sıkışmış bu eşsiz kasabaya varış..Varışta otelimize yerleşme ,kısa dinlenmeyi takiben ,Maya uygarlığının önemli antik yerleşimlerinden ve heykelleri ile ünlü Copan Park ziyaret. (Akşam Yemeği) Genel olarak Honduras ; Orta Amerika da, Karayip Denizi kıyısında, Guatemala ve Nikaragua arasında ve Kuzey Pasifik Okyanusu kıyısında, El Salvador ve Nikaragua arasında yer alır.Alçak arazilerde subtropikal iklim, yükseklerde ve dağlarda ise ılıman iklim görülmektedir.İç kısımlarda çoğunlukla dağlar, kıyı bölgelerinde dar ovalar yer almaktadır. AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimizde ; Hotel Camino Maya vb 



11.Gün: COPAN - FLORES 
Sabah kahvaltıyı takiben 08:30 da karayolu (Express yoldan ) Flores’e yolculuğumuz başlayacak ; yeni yeniden Guatemala topraklarına gireceğiz.. Yolculuğumuz yaklaşık 5,5 saat sürecek ;burası Peten bölgesi olarakda adlandırlmaktadır ; konaklayacağımız otel göle yakın bir oteldir; AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimizde ; Hotel Esplendido

12.Gün: FLORES -TİKAL 

Sabah, yağmur ormanlarındaki Peten bölgesinde yer alan ve dünyada UNESCO tarafından hem Dünya Kültür Mirası hem de Dünya Doğa Mirası listesine alınmış olan Tikal Ulusal Parkı´na hareket ediyoruz. “Ah-Cacao” gibi büyük krallar, “Sesler Krallığı” Tikal’i Maya tarihinin önemli bir dayanağına dönüştürmüşler. Kuruluşu M.Ö. VI. yüzyıla dayanan antik kent-devleti, altın çağını M.S. 600 ile 900 yılları arasında yaşamış. Tikal matematik, astronomi ve sanat konularında döneminin en gelişkin merkezlerinden biriydi. Tikal ören yeri saray, tapınak-piramit, tören platformu, adak taşı, top oyun sahası, teras, stel, yol ve buhar hamamı gibi 3.000 civarında yapıdan oluşmaktadır. Tropikal ormanın arasında kuşların ve maymunların sesi eşliğinde yürüyerek Plaza Mayor Meydanı, Büyük Jaguar Tapınağı, Maskeler Tapınağı, yüksekliği 64 metreye ulaşan Orta-Amerika’nın en yüksek piramidi "Çift Başlı Yılan" Tapınağı, Kayıp Dünya Piramidi gibi Tikal’ın gün ışığına çıkarılmış en önemli alanlarını geziyoruz. . Flores’ e dönüyoruz Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.

13.Gün: TİKAL - BELIZE - Chetumal(MEX)

Sabah otelimizde erken kahvaltıyı takiben ile kara yolu ile Meksika’ya hareket..Önce Belize sınırından geçme (yaklaşık 4 saatlik yolculuk) daha sonra kısa Belize ziyaretimizde ALTUN HA ANTİK KENTİ.. (Eger fırsat olursa!! ) takiben Meksika sınırı Chetumal ‘ e devam etme, sınıra ulaşma ve gümrük işlemlerini hallederek Meksika’ya giriş. . Varışta otelimize yerleşme ; AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimizde ; 

14.Gün: CHICHEN ITZA - CANCUN 

Sabah erken alacağımız kahvaltıyı takiben , Meksika Yukatan yarım adasının en büyük Maya antik şehir Chichen Itza ‘ya saat 07:45 gibi hareket. UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan ve 300 hektarlık bir alanı kaplayan Chichen Itza antik kentine doğru yola çıkış. Burada 700-900 yıllar arasında büyük bir Maya topluluğu gelişerek alanın güney bölgesi yapılarının çoğunu inşa etmiş. Ancak, orta bölgede yer alan ve toplam 365 basamak ile Maya takvimini simgeleyen ve Tüylü Yılan Tanrısına ithaf edilen Kukulkan Piramidi; jaguar ve kartal motifleriyle süslenmiş Savaşçılar Tapınağı; Maya dünyasının en büyük örneği olan “Juego de Pelota” top oyun sahası gibi ana yapıların tasarımı açıkça bir Toltek etkisi taşımakta. Bu etkileşimle ilgili üç teori ortaya konulmakta: Toltek’lerin Orta Meksika’daki başkenti Tula Maya’ların egemenliğinin altına geçmiş olabilir; Toltek’ler Chichen Itza’yı istila etmiş olabilirler; veya geniş ölçüde tüccarlık yapan Maya’lar Toltek’lerden etkilenmiş olabilirler. Gezimiz güzergahında, bu önemli yapıların yanı sıra, salyangoz şeklinden dolayı “Caracol” denilen ve ören yerinin en eski yapısı olan gözlemevi; yağmur tanrısı Chac Mool’a kurban edilen bedenlerin atıldığı sanılan kutsal kuyu “Cenote” de bulunmakta. 
Chichen Itza gezisinin ardından ünlü tatil merkezi Cancun’a hareket ve Karayip denizin kıyısındaki otelimize varış. Akşam Yemeği ve gecelem otelimizde.

15.GÜN : CANCUN – MERIDA / MEXICO CITY/ PARIS 2055 1405+1 
Bugün YUKATAN yarımadasında yolculuğumuz devam ediyor.. Merida’ya doğru yola devam ediyoruz. Yucatan eyaletinin başkentinin gezisi sırasında Plaza Mayor meydanının etrafındaki sömürge dönemine ait yapıları görebilirsiniz: Kıta-Amerika topraklarında eski bir piramidin taşları kullanarak inşa edilen ilk katedral San Idelfonso, Casa de Montejo’nun cephesinin müthiş taş işçiliği, magrip tarzı çan kulesi ile Rahibeler Kilisesi, San Cristobal Kilisesi gibi… daha sonra havalimanına geçiyoruz ve Başkent Mexico City’e geçiyoruz
Takip eden saatlerde AIR FRANCE uçuşu ile Paris yolculuğumuz başlıyor…geceleme ucakta.

16.GÜN : PAZAR PARIS-İstanbul 1855 2315 

18:55 hareketle 23.05’te İstanbul’a varış…Turun sona ermesi..


TUR ÜCRETİ:
İki Kişilik Odada KİŞİ BAŞI: 3390€ Tek Oda farkı : 575€

Programa Dahil Hizmetler:
İstanbul/Mexico City; Guatemala City/ Mexico City/İstanbul uçak biletleri (ekonomi sınıfı); 
TÜM SABAH – AKŞAM YEMEKLERİ
4 * otellerde konaklama
Programdaki geziler ve ören yerleri girişleri; 
Yerel rehber ve şoför bahşişleri; 
seyahat güvence paketi; 
Rehberlik hizmetleri; 
TÜM Havaalanı vergileri.


Ücrete dahil Olmayan Hizmetler

Meksika Vizesi ( USA vizesi sahipleri Meksika’ya vizesiz girmektedirler)
15TL Yurt Dışı çıkış harcı
Yerel Bahşiler Hariçtir. Turalrımıda yerel rehber/şöförler için tavsiye edilen 
Kişi Başı toplam tip 100€ dur.

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com