Last Update on: 28/11/11

ALASKA - KANADA TURU

Yer (Bölge): KANADA
Tur Adı: ALASKA-KANADA TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 20.05.2012
Tur Süresi: 18 gün
Tur Fiyatı: 3.490,00 €

 

MONTREAL/ OTTOWA /TORONTO/ NIAGARA ŞEL./CALGARY/ WHITEHOUSE YUKON /VANCOUVER ( KANADA)
TOK/ FAIRBANKS/ DENALI/ANCHORAGE/SWEARD (ALASKA)
SEATLE (18Gün) 


18 GÜN / BRITISH AIRWAYS ile
Tarihi ‘’ALASKAN HIGH YOLU ‘’ Kullanılarak (İLK Defa!!)

1.Gün: İstanbul- LONDRA 1355 1605 

LONDRA- Montreal 1805 1955
Sabah çok erken saatlerde;11::30 da İstanbul,Atatürk Havalimanında buluşma ve hareket. 
Londra üzerinden ;yolculuğa çıkılması …Varışta otelimize transfer-Dinlenme. 

2.Gün: MONTREAL 
Sabah otelimizde kahvaltıyı takiben ; şehir turumuz başlayacaktır, Kanada’nın büyük şehirlerinden birisi olan Montreal ‘ı gezeceğiz. Öğleden sonra serbest saatler. 
Arzu eden misafirlerimiz; Yarım günlük ; Montreal Fotoğraf ve kültürel Turu - Genel Bakış
Keşfetmek Montreal ve nasıl bazı kentin en fotojenik yerel ayarlardan birini götürür bu tura güzel fotoğraflar çekmek için öğrenirler. Şehir müzeleri ziyaret ve hayat zengin tarihi ve kent kültürü getirmek ilginç sergileri ve görüntüler ... Ünlü pazar kareleri göz atın ve Old Port of Montreal, bir eğlence parkı açık hava etkinlikleri bir dizi sunan of Quays de eğlenin. 90 €

3.Gün: MONTREAL >(tren ile ) OTTOWA 


Tren hareket Saati: 12:55 Varış: 15:08 Train: 635

Sabah kahvaltıyı takiben karayolunu t akip ederek bu eyalitinin en büyük liman şehri vede başkent 
OTTOWA ya deceğiz. Varıştı takiben otelimize transfer ve dinlenme.

4.Gün: OTTOWA
Sabah erken saatlerde Şehir turumuzu yapacağız; Ottawa, Kanada´nın başkenti ve dördüncü büyük kentidir. Ottawa Vadisi´nde kurulan kent, Ontario eyâletinin güneydoğu ucundadır ve hemen Québec eyaleti sınırındadır. Toronto´nun 400 kilometre doğusunda, Montreal´in ise 250 kilometre batısında yer almaktadır. geceleme otelimizde..
Bugun öğleden sonra..şehrin daha buyuk bölümünüde görmek isteyen misafirlerimize…
Discover the Capital Tour - Hop On Hop Off otantik Londra-sitili Çift Katlı ile , şehri tüm caddeleri ile; yer yer durup inip fotoğraf cekme ..yada sadece gezinti olarak ..tuvaletli ;ses düzenekli donatılmış otobüsle ..45€ 

5.Gün: OTTOWA - TORONTO (otobüs ile)
Sabah erken saatlerde yola çıkıp ;karayolu ile Toronto tarafına hareket edeceğiz. Toronto, Kanada´nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyâletinin başkentidir.Nüfusu yaklaşık 5 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54´ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy , Little Portugal gibi azınlık mahalleleri vardır.Yaklaşık yol mesafesi 4 saatlik bir karayolu sürüşünü takiben varacağımız Toronoto; her yıl binlerce doğa ve tabiyat tutkunu turistin akınına uğramaktadır. Akşam extra olarak ;ORTAÇAĞ yemekli Şövalyeler Gösterisine katılmanız mümkün.95 €Medieval Times Dinner and Tournament in Toronto 

6.Gün: TORONTO – NIAGARA Şelalesi 
sabah saatlerinde yaklaşık 8 saat süren muhteşem bir tumuz olacaktır; dünyanın en meşhur şelalesi olarak bilinin Niagara Şelalesini ziyarete gidiyoruz. Bu turumuz; gidişte sade ziyareti kapsamakta olup **BÜYÜK Niagara Şelalesi Turu Toronto’dan harekteli TAM GÜN-YEMEKLİ Bu turumuz tam 10 saat sürmekte; Tüm Yönleri ile Niagara Şelalesini kapsan bir programdır. Hem Bot gezisi hemde Şelale’nin arkasına doğru olan ; özel ‘Journey Behind’’ kısımınıda gösteren ..tam günlük müthiş bir programdan :;Toronoto’dan sabah otelimizden alıp..tekrar otelimize bırakan güzel bir bir tur..125 € 7.Gün: TORONOTO CALGARY 
Bu sabah ucakla Calgary’e doğru yola çıkıyoruz..Yaklaşık 4 saatlik bir uçuşttan sonra varış.. Calgary, sahip olduğu 1.1 milyonluk nüfusla Alberta eyâletinin (Kanada) en büyük kenti ve dünyanın en zengin bölgelerinden biri olarak kabul edilen Calgary-Edmonton Koridoru´nun güney ucudur.Kent, 1914´te Alberta´da petrolün bulunmasıyla başlayan süreçte, 40larda eyaletin sahip olduğu petrol kaynakları ve diğer doğal kaynaklarla zenginleşmesi ve özellikle 1973´te Arap petrolüne uygulanan ambargo dolayısıyla artan petrol fiyatlarına bağlı olarak baş döndürücü bir şekilde büyümüştür. Günümüzde Calgary, Kanada´da, Toronto´nun ardından en çok şirket merkezine sahip olan kent unvanına sahiptir; bu şirketlerin bir çoğu petrol endüstrisiyle yakından ilgilidir. Ayrıca kent, ülkenin en pahalı emlak piyasalarından birine sahip olmasıyla tanınmaktadır. Bugün ayrıca . geceleme otelimizde.

8.Gün: CALGARY
Bugun otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest saatler…arzu eden misafirlerimiz için;
Calgary Özel Turu (Yemekli) Bu turun içinde ;Kanada Olimpiyat Parkı ve Ski Jump Kulesi ziyaret Fort Calgary ve Calgary Kulesi gezileri mevcuttur, daha sonra yerel bir restoranda Öğle yemeğimizi alacağız.75 €

9.Gün: CALGARY- WHITEHORSE
Bu sabah çok erkan saatlerde yolculuğumuza başlıyoruz.. Havalimanına geciyoruz; ve Rocky Mountains bölgesinin Kuzeyine ; YUKON EYALETINE yolculuğumuz başlıyor. YUKON Kanada’nın kuzeyinde yer alan en büyük eyaletlerinden biridir. ALASKA ile sınırı olan topraklardır ve Kuzey Buz Denize kadar uzanır.
Ucuşla bu noktaya varışı takiben ; 

10.Gün: WHITEHORSE-Koidern (YUKON BÖLGESİ )
Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ;kara yolu ile yolculuğumuza YUKON Kanada Eyaletinde devam ediyoruz..Muhteşem manazarların belli yerlerinde imkan olursa fotoğraf çekmek için duracağız. Artık Alaska (ABD ) sınırına daha yakın topraklara gecmek üzereyiz ;zaten bu yöreye yaklaşmamızın sebebi ertsi gün yapacağaımız sınır geçişidir..Geceleme için otelimize yerleşiyoruz.


11.Gün: BEAVER CREEK – TOK (ABD) ALASKAN HIGHWAY*FAIRBANKS
Bu sabah erken saatlerde yola çıkıyoruz..Sabahın ilk ışıkları ile yolculuğumuz başlıyor..ABD- Kanada sınır kapısına geliyoruz. Artık ABD , ALASKA topraklarındayız. İlk molamızı , bir kavşak ksabası olan TOK da olacak . Çok sakin ; kendine özgü bir yaşam şekli olan çok tipik bir Kuzey Alaska şehri burası.
Öğle yemeği için bir mola vereceğiz; daha sonra; Tok dan ayrılıp ; doğruca, Fairbanks e yöneliyoruz.
Akşam saatlerinde ALASKA nın 2.büyük şehri ve kuzeyindeki en büyük yerleşim yeri ; bir nehir kıyısı yerleşimi olan; Fairbanks deyiz. Otelimize yerleşiyoruz. 


12.Gün: FAIRBANKS-DENALI MILLI PARKI- ANCHORAGE
Bugün uzun ve hayli yoğun tempo bir gün olacak. Önce sabah dan size Çok tavsiye edeceğimiz bir Nehir Gezisi var; eski Çarklı büyük bir Nehir gemisi ile , Fairbanks nehri üzerinde inanılmaz 2,5 saatlik bir Gemi turu..Yerel yaşam ve altın madencileri hakkında bilgilerin verildiği muhteşem bir Nehir turu..
( Bu turun ücreti 40 €)
Tur Öğle saatlerinde sona eriyor..Hiç vakit kaybetmeden ; yaklaşık 120 Mil güneyde yer alan DENALI MILLI Parkına doğru hareket ediyoruz. Muhteşem manzaralar arasından geçiyoruz.
Bu Milli Park çok özel bir yerdir.Burada yürüyüş yapmak , ve Milli Park tanıtım bölümüne girerek
Kısa bir tanıtım filmi izliyoruz. Fotoğraflar çekip ; Buradan ayrılıyoruz.
Yine 2 saatlik bir yolculuktan sonra ; Akşam saatlerinde Alaska Eyaletinin başkenti Anchorage dayız.
Geceleme otelimizde olacak.

13.Gün: ANCHORAGE- Seaward
Bugun sabah erken saatlerde Sweard’a doğru yola çıkıyoruz ; yaklaşık 3 saatlik bir yolumuz var. Alaskanın Güney kıyıları ve buzullarının yer aldığı bir yöre burası ; bir liman , marina şehir; Yoğun mavi somon balıklarının avlandığı , eşsiz bir manzaraya sahip bir şehir. Küçük ama çok güzel bir yer. Varışı takiben ; yöreden kısa bir gezimiz olacak ; Eski Sweard olarak adlandırlan yöreye geciyoruz; eski yerleşimin olduğu bölge burası ve hemen denize dokulen bir nehirin azgında; Binlerce vahşi somon balığını görebiliriz; Bazen vahşi dağ ayıları bu nehir azgına gelerek , kaçamayan , somon balıklarını avlıyorlar, bunun görmek için bir şans birazda zamana beklemeye ihtiyaç var..elbette.. Geceleme otelimizde.

14.GÜN : SWEARD - Anhorage
Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben , marinaya geçiyoruz ve sizlere Çok özel bir tur sunacağız. Alaska’nın en önemli Milli park yöresi Seward’da tam gün., Kenai Fjords Milli Parkında 6 saatlik tekne gezisinde buzulları ve büyük buz parçalarının koparak suya düşüşünü yakından görebilir, su samuru, su aslanı, fok, balina, orka ve çeşitli deniz kuşlarına rastlayabilirsiniz. (Ücreti 120€) 
Tekne gezisinden sonra Seward´dan ayrılıyoruz yeniden Anchorage’a donuyoruz. Şehir merkezine yakın otelimize yerleşiyoruz ve yuruyerek kent merkezini geziyoruz.. Geceleme otelimizde.

15.Gün : ANCHORAGE- SEATLE 09:00 12:30
Bugun Alaska’dan ayrılıyoruz.. Havalimanına geciyoruz ve SEATLE ‘a ucakla yolculuğumuz başlıyor..
SEATLE varışta havalimaından Trenle kent merkezine geçiyoruz. Kısa bir yemek molası veriyoruz, Liman şehir SEATLE da fotoğraflarımızı çekiyoruz , ardından Kanada otobüslerin kalktığı terminale geçiyoruz. Kara Yolu ile yeniden KANADA nın VANCOUVER şehrine varıyoruz.. Geceleme otelimizde.

16.Gün: VANCOUVER 
Bu şehir ; Batı Kanada´nın en büyük, ülkenin de üçüncü büyük metropolüdür. otelimize yerleşme. Öğleden sonra.. kısa şehir turumuz olacaktır..Hop On Hop OFF biletimizle ; tüm şehri en merkezi nokatlarını ziyaret edeceğiz..geceleme otelimizde.
Öğleden sonra için eşsiz bir Görsellik… DENİZ UCAĞI* Sırf keyif için, zevk ve Vancouver güzel kıyı kenti üzerinde Ucakla 1saat kadar süreli olağan üstü bir deneyim.. 135 €..

17.Gün: VANCOUVER  LONDRA 1705 1015+1
Serbest saatleri..Arzu edenler SEA SAFARI – Bot turu ile vahşi yaşamı 2 saat boyunca kıyı kıyı izleme ; turu ..55 € (yarım günlük) takiben havalimanına transfer ve geri dönüş yolculuğu..

18.Gün: LONDRA ISTANBUL 1725 2315 
Varış…

KİŞİ BAŞI ÜCRET : 3490€ 
tek yatak farkı 750€


Tur ücretine dahil olan servisler :

İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;

Belirtilen veya eşdeğerde4* otellerde konaklama; her sabah kahvaltılar ile, tur programında yazılı öğle veya akşam yemekleri 

Programda belirtilen bütün günlük ve gece turları; 

Alan/otel/alan transferleri ve deneyimli Türkçe rehberlik hizmetleri

Programda yazılı TÜM TURLAR ve TÜM ULAŞIM. Kara ve Tren yolculukları olarak tasarlanmıştır.

Tur ücretine dahil olmayan servisler :


Pasaport ve diğer seyahat evrakı masrafları; Programda belirtilmemiş her türlü kişisel harcama ile program dışı alınmak istenen geziler; program dışı gidilecek eğlence yerleri giriş ve harcamaları; fazla bagaj ücretleri ile tur ücretlerine dahil olduğu açıkça belirtilmemiş diğer her türlü harcama ve masraf 

TÜM YEREL HİZMETLİLER İÇİN TAVSİYE EDİLEN BAHŞİŞLER (rehber ,kaptan,garsonlar..vs 

Kişi başı 140 €


• Yurtdışı çıkış vergisi (15 TL)* Ülkelerde ÇIKIŞ da ödenen pullar. KANADA VİZESİ (160€) 
ABD vizesi işlemleri (Bu vizenin şahsen başvurusu yapılmakta olup. Tüm Vize gierleri 140+20 USD dır

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com