Last Update on: 28/11/11

EL SALVAD0R NIKARAGUA PANAMA

Yer (Bölge): ORTA AMERİKA
Tur Adı: EL SALVAD0R NIKARAGUA PANAMA
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 18.06.2012
Tur Süresi: 14 gün
Tur Fiyatı: 3.990,00 €

 

EL SALVADOR   HONDURAS NIKARAGUA KOSTARIKA PANAMA

Türkiye´de İLK ve TEK !!     Prof. Orhan KURAL  liderliğinde  bir  gezidir.

1.GÜN : ISTANBUL - MADRID - MIAMI
Sabah Atatürk Havalimanında buluşma IBERIA Hava Yolları ile MADRID üzerinden yolculuğumuza başlamak üzere ; bagaj ve check in işlemleri.
Miami ‘ye varışı takiben ; özel aracımızla 1 gece konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde olacaktır.



2.GÜN : MIAMI Fort Lauderdale, FLL - San Salvador,(SAL) 23:00 0120+1 
Otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; serbest saatlerde ; Fort Lauderdale yöresini keşf ediyoruz; arzu edenler rehberimizin yardımı ile ;kısa tekne ve çevre turlarına katılabilirler. Akşam saatlerinde havalimanına geçiyoruz ve El Salvador’un başkenti San Salvador’ uçuşunu yapıyoruz. Gece geç saatlerde varış; geçiş ve gümrük işlemlerinin ardından ; dinlenmek üzere başkent San Salvador’daki otelimize yerleşiyoruz. 
El Salvador, Orta Amerika´da yer alan yaklaşık 6.9 milyonluk nüfusa sahip bir ülkedir. Ülke, batıda Guatemala´ya, kuzey ve doğudaHonduras´a komşudur. Güneyinde Büyük Okyanus bulunur.
El Salvador, Amerika anakarasının nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkesidir (özellikle başkent, San Salvador) ve ayrıca bölgenin ensanayileşmiş ülkesidir. Resmi adı El Salvador Cumhuriyeti´dir (İspanyolca: República de El Salvador, IPA [re´puβlika ðe el salβa´ðor]). Ülke İsa peygambere atfen "Kurtarıcı" anlamına gelen İspanyolca karşılığından gelmektedir ve toprakları İspanyol himayesi öncesindeCuscatlán diye adlandırılmıştır.

3.GÜN : SAN SALVADOR
Otelimizde dinlendikten sonra ; şehir turumuz yapılacaktır ; bu tur esnasında ; tarihi doku ve mekanları göreceğiz; Metropolitan Cathedral , National Palace; göreceğimiz yerler arasında ; son olarak UNESCO dünya mirası listesinde koruma altında bulunan ; Panchimalco a gidip ; La Puerta del Diablo ismi ile bilinen; şeytanın kapısı anlamına gelen kaya oluşumunu göreceğiz; San Vicente volkanı ; da göreceğimiz yerlerin arasında ; . Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
 


4.GÜN : Archeological Boquerón Bölgesi
Kahvaltıyı takiben ; otelden ayrılıyoruz; Boquerón kraterini görmeye gideceğiz; daha sonra Siyah deniz denen yeri göreceğiz; bir zamanlar Amerika ‘nın Pompei si olarak isimlendirilen ; Pompeii of America, 
Joya de Cerén antik şehrine gideceğiz. Burasıda 1993 yılında UNESCO dünya mirası listesine alınmıştır;
Daha sonra bir başka tarihi şehir olan ; "Ruinas de San Andrés". Yöresi ziyaret edilecek.
Günün sonunda pasifik okyanusu kıyısındaki otelimize yerleşiyoruz; Akşam yemeği ve geceleme otelimizde olacak.



5.GÜN : TEGUCIGALPA 

Sabah çok erken saatlerde Honduras’a geçmek üzere yola çıkıyoruz ; karayolu ile el salvador’dan Honduras’a geçiyoruz ; başkente hareket, yol üzerinde muhteşem yol manzaraları eşliğinde ; fotoğraf molaları vermek şartlarında yolculuğumuzu geçirmek gayretinde olacağız. Akşam saatlerinde başkente varış ve otelimize yerleşme. Hotel Alameda... Geceleme ve Akşam yemeği.
Honduras ; orta Amerika´da, Karayip Denizi kıyısında, Guatemala ve Nikaragua arasında ve Kuzey Pasifik Okyanusu kıyısında, El Salvador ve Nikaragua arasında yer alır.Alçak arazilerde subtropikal iklim, yükseklerde ve dağlarda ise ılıman iklim görülmektedir.İç kısımlarda çoğunlukla dağlar, kıyı bölgelerinde dar ovalar yer almaktadır. Ülkenin en yüksek noktası: Cerro Las Minas 2,870 m olup ülkede kereste, altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko, demir, antimon, kömür, balık, hidro enerji gibi doğal kaynaklar bulunmaktadır.Hafif depremler yaygındır; Karayip kıyılarında kasırga ve su baskınları zarara yol açar. Yazları sıcak ve kurak kışları bol yağışlıdır.


6.Gün : TEGUCIGALPA - Las Manos (Nicaragua Sınırı)- ESTELI – MANAGUA 

Sabah erken saatlerde kahvaltımızı yapıp ; erken bir şekilde önce başkentte panoromic şehir turumuzu yapıyoruz daha sonra Nikaragua sınırına doğru yolculuğumuz başlıyor… Nicaragua sınır noktası olan Las Manos´a ulaşma, sınır geçiş işlemlerinin ardından araç ve ekip değişimi ve Nicaragua‘ya giriş. Yeni ekibimizle beraber önce Esteli kentine doğru yola çıkacağız; bugün yerli el sanatlarının güzel örneklerinden görme ve alış veriş imkanı..En önemlisi el yapı Purolar... Akşam Managua ‘da lokal restoranda akşam yemeği ve konaklama
Otelimiz ; Seminole Plaza Hotel.
Nikaragua (resmi adıyla Nikaragua Cumhuriyeti), 129,495 km2´lik yüzölçümüyle Orta Amerika´nın en büyük ülkesidir.Ülke, kuzeydeHonduras, güneyde Kosta Rika İle komşudur.Ülkenin batısı Büyük Okyanus, doğusu ise Karayip Denizi ile çevrilidir.11 ile 14 derece kuzey enlemleri arasında bulunan Nikaragua´nın başkenti Managua´dır.Nüfusun yaklaşık beşte biri bu kentte yaşamaktadır. 

7.Gün : MANAGUA – GRANADA 
Sabah kahvaltıdan sonra kısa şehir turu, ardından Nicaragua’nın en önemli şehirlerinden Granada’ya yolculuk, bu yol normalde direkt 45 km; turumuz sabah öğleden sonra Masaya Volkanını ziyaretle devam edecek.. Granada ‘da gölde Las Isletas adaları olarak bilinen küçük adalar çevresinde bot turumuz olacaktır. Geceleme Hotel Alhambra’da
Christopher Columbus tarafından 1502 yılında Nikaragua kıyıları keşfedildiğinde ülkede Miskitolar gibi birçok yerli kabile vardı. Conquistador Francisco Hernández de Córdoba Garanada ve Léon’de 1524’da bir yerleşme merkezleri kurdu. 17. ve 18. yüzyıllarda İspanyollar Nikaragua’nın büyük bölümünü sömürge hâline getirdiler.
1821´de bağımsızlığını kazanan Nikaragua, bir süre Meksika ile daha sonra Orta Amerika Birleşik Eyâletleri ile birleşti. Nihayet 1838’de bağımsız ayrı bir cumhuriyet oldu.
Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri, yirminci yüzyıl başlarında son olarak 1926 ve 1933 yılları arasında olmak üzere defalarca ülkeyi işgal etti.



8.Gün : Granada – SAN JOSE 
Bu sabah erken saatlerde kahvaltımızdan sonra ; Costa Rica sınır kasabası olan Penas Blancas a varış ve Kosta Rika ‘ya giriş...Yaklaşık 5 saatlik bir yolculuktan sonra başkent
San Jose’ye varış ve dinlenme ve serbest saatler. Kosta Rika, küçük bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika adı zengin kıyı anlamına gelmektedir. Latin Amerika´nın en önemli noktalarından biridir. Nikaragua´nın güneyinde yer almaktadır. Ordusu bulunmayan az sayıda ülkelerden biridir.

9.Gün: SAN JOSE 
Sabah kahvaltıdan sonra ; tamgün çevre turumuz olacak ; bugün göreceğimiz yerlerden belli başlı olanlar Irazu Volkanı Milli Park ve Altın müzesi.Bunun yanında tarih ve doğa ile iç içe geçmiş tüm gün boyunca yemyeşil dağlar; volkan manzaraları.. Bugün öğle yemeğimiz yerel bir restoranda verilecek. Akşam otelimizde konaklama 

10.GÜN: SAN JOSE – PASO CANAOS (PANAMA) - BOCAS DEL TORO 
Bugün sabah yolculuğumuzu Panama sınırına doğru yapacağız. Paso Canaos sınır geçişinde; işlemlerimizi tamamladıktan sonra geçişimizi sağlayacağız. Sınır geçişi takiben Karayip sahillerine doğru yola çıkıyoruz.. Yaklaşık 3 saatlik yolculuktantan sonra Panama ülkesinin cennet sahilleri olarak bilinen Bocas Del Toro yöresine varacağız. Yolculuğumuzun son bölümünü kanalar arasında ; tekneyle Bocas Del Toro bölgesinin en büyük adası olan Bocas Isla Colon’a geçerek tamamlayacağız.Otelimize yerleşeme. Geceleme otelimizde.
Panama, (İspanyolca: República de Panamá), Orta Amerika´da, Karayip Denizi ve Kuzey Büyük Okyanus kıyısında, Kolombiya ve Kosta Rika arasında yer alan bir ülkedir. Başkenti, ülke ile aynı adı taşıyan Panama şehridir (Panamá).

11.GÜN : BOCAS DEL TORO 

Bugün eşsiz kumsalları ve doğası ile Karayiplerin yeni gözdesi, Panama cenneti olarak bilinen bu kıyılarda serbest saatler..arzu eden misafirlerimiz rehberimizin sunacağı kimi aktivitelerle deniz dalış ve benzeri etkinlikler yapabilirler..Kalan tüm zamanda bu güzel sularda yüzme ve dinlenme ..Geceleme otelimizde.


12.GÜN: PANAMA KANALI- COLON (tren ile ) KÖRFEZ TURU 
Sabah erken saatlerde uçakla ; başkent Panama City’e varıyoruz ; ve Bugün Panama ülkesinin adı gibi anılan ve dünyaca meşhur Panama kanalının boydan boya takip eden bir güzergah üzerinden ; iki denizi birleştiren bir rotada Colon ‘a kadar gideceğiz. Öğle yemeğini yerel bir restoranda alıyoruz.Yolculuğumuz trenle olacak; varışta Colon sahilleri ve çevre gezimiz olacak; akşam saatlerinde aynı yolla geri geliyoruz.
Panama Kanalı, Orta Amerika´nın en güney ülkesi Panama topraklarında yer alır ve Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus´unu birbirine bağlayan su yoludur.
İnşaat ABD tarafından tamamlanmış ve kanal 1914´te hizmete açılmıştır. 77 kilometre uzunluğundaki kanalın yapımı sırasında, sıtma ve sarı humma gibi hastalıklardan büyük toprak kaymalarına kadar her türlü güçlükle karşılaşılmış ve yaklaşık 27.500 kanal çalışanı bu süreçte can vermiştir.Bu kanal Güney Amerika ve Kuzey Amerika´yı birbirinden ayırır.
Bu gece geç saatlerde havalimanına geçiyoruz ; ve check in işlemlerimizi yapıyoruz;

13.GÜN: PANAMA CITY- MIAMI Panama City, Panama (PTY) 03:00 

Fort Lauderdale, FL / Miami, FL AREA (FLL) 06:00
Varışı takiben; valizlerimizle birlikte ; uçuş yapacağımız ; Miami INTL havalimanına geçeceğiz;
Uçuş saatimize kadar olan sürede ;şehir merkezinde geçirebilir; yemek ;laış veriş imkanı bulabiliriz.
Aynı gün IBERIA H.Y ile Miami’den MADRID ‘e ‘a hareket ediyoruz.

14.GÜN: MADRID/ ISTANBUL
Turumuzun sona ermesi.. Varış

TUR ÜCRETİ ; İki Kişilik Odada Kişi Başı ; 3990 € Tek Oda Farkı 710€

Bu Turumuzdaki Vize Durumları ;
ABD vizesi gereklidir.
El Salvador: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. 
Honduras: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Nikaragua: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Kosta Rika: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Panama: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.(Vize işlemleri varışta Havalimanında tatbik edilir; 100 USD masrafı vardır)

Acentenin tur programındaki uçak detayları-otel isim ve saatlerini değiştirme hakkı saklıdır.

Tur ücretine dahil olan servisler :

İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;
MIAMI/SAN SALVADOR - PANAMA CITY-MIAMI uçuşlarında bagaj hakkı 15Kg dır.
Belirtilen veya eşdeğerde otellerde konaklama; ile, tur programında yazılı öğle veya akşam yemekleri 
Programda belirtilen bütün günlük ve gece turları; Alan/otel/alan transferleri ve deneyimli Türkçe rehberlik hizmetleri
Programda yazılı TÜM TURLAR ve TÜM ULAŞIM.

Tur ücretine dahil olmayan servisler :
Pasaport ve diğer seyahat evrakı masrafları; Programda belirtilmemiş her türlü kişisel harcama ile program dışı alınmak istenen geziler; program dışı gidilecek eğlence yerleri giriş ve harcamaları; fazla bagaj ücretleri ile tur ücretlerine dahil olduğu açıkça belirtilmemiş diğer her türlü harcama ve masraf i ve
TÜM YEREL HİZMETLİLER İÇİN TAVSİYE EDİLEN BAHŞİŞLER (rehber ,kaptan,garsonlar.. Kişi başı 150 € Yurtdışı çıkış vergisi (15 YTL) 

UYARI ! : Bu turumuzda ; Karayolu ile ülkeler arası geçişler yapılmaktadır ; Bu hudut geçişi esnasında ;yolcularımızdan ; özellikle sınır/hudut bölgeleri özel kurallarına ;ilgili uyarılara dikkat etmelerini rica ederiz. Bu geçiş noktalarında fotoğraf makinesi yada video kamera kullanılması yasaktır. Ayrıca geçişler esnasında; yerel vergiler-pul bedeli adı altında paralar nakit olarak gümrük memurlarınca yolculardan toplanır ;bu hususda ; değerli yolcularımızın ;toplamda yaklaşık ;50 USD lik bir tutarı yanlarında; tur sonuna kadar ;bu geçişlerde kullanmak üzere tutmalarını ayrıca rica ederiz. 

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com