Last Update on: 28/11/11

ATACAMA ÇÖLÜ VE PASKALYA ADASI TURU

Yer (Bölge): ŞİLİ - PASİFİK
Tur Adı: ATACAMA ÇÖLÜ VE PASKALYA ADASI TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 16.08.2012
Tur Süresi: 12 gün
Tur Fiyatı: 3.490,00 €

ISLA DE PASCUA (EASTER ISLAND)  ve ATACAMA  ÇÖLÜ             
 

Türkiye ‘de İLK Defa

1.GÜN:  ISTANBUL-MADRID 1720    2045

MADRID-  SANTIAGO DE CHILE    00:10+1  0935+1

Istanbul Ataturk Havalimanın da  saat 15:30 da  buluşma ;  IBERIA  H. Y  ile  saat 17:20 de  Ispanya Madrid  şehrine hareket ediyoruz;  Madrid ‘de  beklemeyi takiben; yine IBERIA  H.Y  ait uçağaımızla ŞİLİ ‘nin başkenti Santiago’ya  yolculuğumuz  başlıyor. Geceleme uçakta..

 2.GÜN : SANTIAGO DE  CHILE - Valparaiso

Sabah saatlerde  Santiago’dayız; bugun  ilk olarak ; şehrin içinde kısa bir  panaromik bir  gezi yapacağız;  dağlarla  çevrili bir  şehir  olan  Santiago ; madenler  ülkesinin başkentidir.Lapis  taşlarının  çıkarıldığı  madenlerle  dünyaya  nam salmış bir ülkedir  burası ;  kent merkezinde parlemento  binasını  ve merkez  Kadetral Binaları göreceğimiz yerler arasında yer alıyor.

Bugün merkezdeki kısa turumuzu  tamamladıktan sonar ; özel aracımızla  ŞİLİ nin  Pasifik Kıyılarında yer alan ;  dünyaca ünlü  şair  Neruda ‘nında  evinin bulunduğu Valparaiso’ya  geçiyoruz.  Varışta  Nerdua’nın evini  ziyaret edecğiz ;  AKŞAM  YEMEĞİ ni yerel bir  restoranda alacağız.  Geceleme için Otelimiz; Grand House  Hotel

Santiago Metropolitan Bölgesi sınırlarında kalır. 32 idari mahalleden oluşur. Şehir nüfusu 5 milyon kişi olup, tüm Metropolitan Bölgesi´ndeki nüfus 7 milyondur. Bu Şili´deki toplam nüfusun %40´ının Santiago ve yakın çevresinde yaşadığı anlamına gelir. "Santiago Centro" şehrin idari mahallelerinden biri olup şehir merkezini kapsar. Burada yaklaşık 230.000 kişi yaşar.Her ne kadar Şili Parlamentosu Congreso Nacional Valparaiso da bulunsa da , Santiago tartışmasız Şili´nin politik ve ekonomik merkezidir

 3.GÜN :  SANTIAGO DE  CHILE – CALAMA (ATACAMA )    14:00   16:50

Bu sabah  otelimizde  alacağımız  kahvaltımızı  takiben ;  kısa  serbest  saatlerimizin ardından  tekrar  aracımızla   Santiago    Hava Limanına  geçiyoruz; yaklaşık 2,5 saatlik bir  mesafeyi  kara yolunda  geçip;  Atacama  Çölü’ne gidecek  saat 14:00 deki SKYCHILE  H.Y ait tarifeli  uçakla ; yolculuğumuz  başlıyacak;

 

 

 

 Varışta  yerel rehberimiz  bizleri karşılıyor;  ve  Otelimize  geçiyoruz.  Akşam Yemeği ve geceleme  otelimizde. 

 OTELIMIZ : CALAMA  HOTEL.

Atacama, Şili´nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kurak çölüdür. Batısında Büyük Okyanus bulunur. Kuzeyde Peru, doğuda ise Bolivya ve Arjantin sınırlarını oluşturur.

Atacama; And Dağları´nın yağmur gölgesinde kalır ve doğu rüzgarları kuru olup çok az yağış getirir.

Yakınındaki Büyük Okyanus sahillerinde oluşan bir soğuk su akıntısı olan Humboldt Akıntısı nedeniyle de burada çok az yağmur bulutu oluşur. Bu durum, bölgeyi kuzeyi ve güneyinden farklı kılarak daha az yağmur almasına sebebiyet verir. Soğuk Büyük Okyanus suyu ayrıca bu çölün serin olmasına, özelliklede sahile yakın kesimlerinde sıklıkla sis oluşmasına neden olur. El Niño´nun etkisiyle 6-10 yıl gibi aralıklarla kuvvetli yağış aldığı dönemlerin ardından çölde kısa bir süre için canlanmalar olur.Atacama Çölü yaklaşık 15 milyon yaşındadır.

 4.GÜN : ATACAMA  ÇÖLÜ –AY  VADİSİ

Bu sabah  otelimizde alacağımız  kahvaltımızı takiben turumuz  başlayacak ;  Ay Vadisi(Moon Valley) turumuzu  yapacağız;  yerel rehberimiz  eşliğinde ; yolculuğumuz  başlıyor. Atacama Çölünü geçerken ;  bu  bambaşka doğa yapısından etkileniyoruz;  fotoğraflar  çekmek için  mola veriyoruz;  Tuz  dağlarını  görüyoruz,  ‘’ Las Tres Marías’’ isimli Tuz  oluşum  bölgelerini  ziyaret  edeceğiz. Tuz  Madenleri ;  küçük mağralarını  ziyaret ediyoruz, Bu yöreye  Ay Vadisi ismi veriliyor,  Akşam saatlerinde  güneşin batışına  burada  şahit olacağız ; kum telepleri üzerinden bu eşsiz  manzarayı izleyeceğiz.  Akşam Yemeği ve geceleme  otelimizde.

 
5.GÜN :  ATACAMA  ÇÖLÜ –  ARKEOLOJİK SİT ALANLARI-TOCONAO

Sabah  otelimizde  alacağımız  kahvaltıyı  takiben;  Şili tarihine  yolculuğumuz  başlıyor,  göreceğimiz İlk  yore TULOR kenti;  burası eski Atacama  Çölü hayatı içinde en eski yerleşim yeri , halen eskiye ait  dokusunu muhafaza  etmil ,  bir  yore,mimarisi ve   çevresindeki yaşam ile  bizi  eskilere  götüryor.

Atacama Çölünün merkezi  San Pedro de Atacama dır ; buraya  doğru yolumuza  devam ederken, Coyo Aylu dan geçiyoruz.  Son olarak  kayaların ilginç  şeklilleri ile  dolu bir  yore.. “Pukara de Quitor  ‘’  Büyük ve küçük  kaya parçalarının bir arada yer aldığı bir  Çöl kompozisyonu..Daha sonra  Atacama  TUZ Düzlüklerini  görüyoruz..İçinde  Flamingoların yüzdüğü , Chaxa  Lagünü  göreceğimiz yerler arasında..  Akşam saatlerinde  tekrar  otelimize  dönüyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme  otelimizde olacak.

 6.GÜN : ATACAMA  ÇÖLÜ –  TATIO GEYSERS

Bu sabah  çok erken saatlerde  Gün Doğumu için ;otelimizden ayrılıyoruz; henuz günes  doğmadan yola çıkıp ; Tatio  Gayzerlerine  gidiyoruz.. Deniz  Seviyesinden 4320 m yükseklikte yer alan ; jeotermik suların ;  bulunduğu  bölgeye geçiyoruz. Gün doğumunu bu dağların arasında  yaşıyoruz  ve hemen akabinde  kahvaltımızı  burada yapıyoruz, Daha sonar  bu termal  sularda  yüzme ; ve sıcak su banyosu yapma imkanımız  olacak..Daha  sonar buradan  dönüş  yolunda  bir  başka Atamaca  Çölü yerleşimi olan Machuca’yı  ziyaret edeceğiz.

Daha  havalimanına geçiyoruz;  17:00  hareket edecek ucakla  başkent Santiago’ya  yolculuğumuz  başlıyor. Akşam  saat 20:00de  varıyoruz. Ve  gecelemeyi yapacağımız  otelimize  yerleşiyoruz.

 7.GÜN:  SANTIAGO /  ISLA  DE  PASCUA  ( Paskalya Adası )   0925  1305
Bu sabah  otelimizde erken saatlerde alacağımız  kahvaltımızı  takiben ; başkent Santiago Hava Limanına geçiyoruz;  Pasifik Adalarındaki  toprakları  dünyaca  meşhur  ‘’  ISLA  DE  PASCUA’’  ya  gitmek üzere

LAN CHILE  H.Y  ait  ucakla  saat 09:25 de  yolculuğumuız  başlıyor ,5 Saat 40  dakika  sürecek ; uzun  bir  uçuşdan  sonra  Paskalya  Adasına  varıyoruz..
Havalimanında  yerel  rehberlerimiz tarafından karşılanıyoruz  ve konaklayacağımız  otele  yerleşmek üzere  hareket ediyoruz.  Otelimiz;  TAHA  TAI  HOTEL.  Akşam Yemeği otelimizde.


8.GÜN:  ISLA  DE  PASCU (  RANO KAU )

Otelimizde  alacağımız  kahvaltıyı takiben ; TAM GÜN  yemekli bir  tura  başlıyoruz;  Paskalya  adasının mistik tarihi geçmişini tanımaya çıkıyoruz ;  ‘’  Taştan İnsan heykelleri  yani yerel Moais heykellerinin ilk olarak inşa  edildiği Akahanga  Arkeolojij  bölgesine  ilerliyoruz;  burada  rehberimiz bize  bu ada  üzerindeki; bu kayaların ve  yapılmış insane  figürlerinin tarihçesini  izah ediyor..Piknik bir  öğle  yemeği için mola  veriyoruz;  daha sonar  Anakena  Plajının tepelerinde  okyanusa  doğru  dizilmiş ve denize  bakan sıra halindeki  heykellerin  bulunduğu  yöreye geçiyoruz; bu  manazaryı ve  bu  çok ilgiç  figürleri  fotoğraflıyoruz;  aynı manazaraya  dahil oluyoruz; tarih öncesine bakan bu  dev  kaya  figürlerinin sırlarını  anlamaya  çalışıyoruz..Turumuzun  sonunda yeniden otelimize  dönüyoruz. Akşam  Yemeği ve geceleme  otelimizde.

 9.GÜN :  ISLA  DE  PASCU (  RANO KAU )

Otelimizde  alacağımız  kahvaltıyı takiben ;  turumuza  başlıyacağız. Adanın bir  başka yöresine  doğru  yöneliyoruz.  İlk olarak  Rano Kau  Volkanını  ziyaret edeceğiz; daha sonar tarihi Orongo  bölgesine  devam ediyoruz.  Burada  yine mistik  görünümleri ile 7 adamlar  heykelerlrini  görüyoruz;  rehberimizden  bilgiler  alıyoruz. Ana Tepahu mağralarını  ziyaret  edeceğiz;  turumuzun  sonunda yeniden otelimize  dönüyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme  otelimizde.

 10.GÜN :  ISLA DE PASCU / SANTIAGO       14:05   20:00

Bugün adadaki son günümüz; kahvaltıdan sonar  uçuş saatimize  kadar serbest saatlerimiz  olacak ;  daha sonar saat 12:00de  havalimanına  hareketediyoruz, LAN H.Y ile  yapılacak uçuşumuzun saati  14:05;   tekrar  başkente varmak üzere  yola  çıkıyoruz;  yerel saat ,ile saat 20:00 de  başkent Santiago ‘dayız..Havalimanında  özel aracımızla ;  konaklayacağımız  otelimize  geçiyoruz..

 11.GÜN : SANTIAGO-MADRID  14:05    0655+1

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı  takiben ;  kısa  serbest saatlerimiz  olacak ; ve  saat 11:00  de  otelimizden  ayrılyoruz;  Bugun Madrid  uçuşumuzun saati;  saat  14:05.

Geceleme  uçakta olacak.

 12.GÜN : MADRID -ISTANBUL  1125  1625

Madrid’e varışı takiben ,   kısa bir  beklemeyi takiben;  saat 11:25 de  Istanbul’a  doğru yola çıkıyoruz..ve saat 16:25 de Istanbul ‘a  varış..  Turumuzun sona  ermesi.

 İki kişilik odalarda tek kişi :  3490€    

 Tek kişi farkı                        :  690€

PROGRAMDAKİ  UÇUŞ SAATLERİ/ GÜZERGAH  SIRALAMASI DEĞİŞTİRME  HAKKI ACENTEMİZDE  SAKLIDIR.
Tur Paketi  sözleşmesi geçerlidir.

TUR YARIM PANSİYONDUR :     BELİRTİLEN*  SABAH KAHVALTISI +  AKŞAM YEMEĞİ   DAHİLDİR.


 Tur ücretine dahil olan servisler :

 ·        İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;

·        Belirtilen veya eşdeğerde otellerde  konaklama;yazılmış  öğle veya akşam yemekleri

·        Programda belirtilen bütün günlük ve gece turları;

·        Alan/otel/alan transferleri ve deneyimli Türkçe rehberlik hizmetleri

·        Programda yazılı TÜM TURLAR  ve TÜM  ULAŞIM.

15   TL  Yurtdışı  çıkış  fon ücreti dahil değildir.

ŞİLİ ÇIKIŞ HARCI  35 USD  dahil değildir.(Bu ücret Havalimanında  ödenmektedir )
VİZELER :  
ŞİLİ: VIZE YOK

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com