Last Update on: 28/11/11

İSKOÇYA - İRLANDA TURU

Yer (Bölge): İSKOÇYA
Tur Adı: İSKOÇYA- İRLANDA TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 17.08.2012
Tur Süresi: 11 gün
Tur Fiyatı: 2.850,00 €

1.GÜN : İstanbul, Türkiye - Atatürk Dublin, İrlanda Cumhuriyeti TK1975 07:45 10:20
Sabah 05:30’da Istanbul Atatürk Havalimanı THY kontuarı önünde ‘’ EJDER TURİZM ‘’ yetkilileri ile buluşma ; bagaj ve check in işlemlerini takiben ;uaçağa geçme; ve İrlanda’ya doğru yolculuk..


DUBLIN
Dublin,İrlanda’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri. Ülkenin doğu kıyısının ortasında, Liffey Nehri´nin ağzında, Dublin Kontluğu´nun merkezinde yer almaktadır. Viking yerleşimlerinin merkezi olarak kurulan şehir, Orta Çağ’dan beri İrlanda’nın başkentidir. 

Varış: Ve Havalimanında yerel rehberimiz ve acente sorumluları tarafından karşılanmayı takiben ; şehir turu için hareket. İlk önce Güney-Batı Dublin: Liffey Nehri´nin kuzeyinden başlayan gezide ana cadde üzerinde bulunan Merkezi Postane binası gibi çok sayıda ilgi çekici yapının yanısıra O´Connell Caddesi, rıhtımlar ve Gümrük Evi ile Avrupa´nın halka açık en büyük parkı Phoenix´ i görebilirsiniz. Nehrin güneyindeki kısım ise zarif 18. yy mimarisi Georgian tarzdaki meydanları ve binaları ile daha değişik bir görünüme sahip. Oscar Wilde´ın evinin bulunduğu Merrion Meydanı, kaliteli dükkanları ile Grafton Caddesi ve Kildare Caddesi´nde Dracula´nın yazarı Bram Stoker´ın evini görebilirsiniz. 

Şehrin bu bölümünde kütüphanesinde Kells Kitabı adlı İncil nüshasını barındıran Trinity Koleji ile ortaçağ mahallesindeki Dublin Kalesi ve iki Anglikan katedrali bulunmakta. Aziz Patrick´in vaaz verdiği İrlanda´nın Ulusal Katedrali St.Patrick gezisi. 1225´te Salisbury Katedrali gibi tasarlanarak yeniden inşa edilen bu katedral, 1320 yılından itibaren belirli aralıklarla 200 yıl boyunca İrlanda´nın ilk üniversitesine ev sahipliliğini yapmış. Gotik tarzdaki muhteşem mabedin içinde Boyle Ailesi’nin mezarı ve 1745´te ölümüne kadar dekan olarak burada eğitim veren Jonathan Swift’in mezarı gibi çok sayıda anıt mezarı bulunmakta.

Daha sonra, Parnell Meydanı´nda 18. yy.dan kalma bir konakta yer alan Dublin Yazarlar Müzesi ziyareti. İrlanda edebiyatı dört Nobel ödüllü yazar ve uluslararası platformda tanınan çok sayıda diğer yazarları ile dünyanın en tanınmışları arasında yer almakta. Müzede Swift, Sheridan, Shaw, Wilde, Yeats, Joyce ve Beckett gibi Dublinli yazarların eserleri, mektupları, portreleri ve bazı kişisel eşyaları sergilenmekte. Son olarak, 1904´te açılan Avrupa´nın en büyük sert bira üretim tesisi Guinness bira fabrikası gezisi. Olağanüstü bir mimariye sahip olan binada, 2000 yılından beri Guinness biralarının üretimini ve tarihini anlatan bir sergi bulunmakta.
Tur sonunda Otele transfer ve odalarımıza yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.

2.GÜN : Dublin – Kilkenny - Cashel – Killarney
Sabah, Yol üzerinde İrlanda´nın en ilgi çekici ve en iyi korunmuş ortaçağ kasaba Kilkenny’nin keşfi. "Mermer şehir" olarak anılan Kilkenny’i eşsiz cazibesini, barındırdığı çeşitli tarihi yapılara borçlu. 
Kilkenny´nin yürüyerek gezilmesinin ardından, İrlanda´nın en çok fotoğraflanan ziyaret noktası Rock of Cashel’e hareket. Cashel kasabasına hakim bir konumda inşa edilen kale, bir zamanlar Munster krallarının merkeziydi. 450´de St.Patrick burayı ziyaret etmiş, 10.yy.´da Munster Kralı Brian Boru İrlanda 1. kralın tacını burada giymiş. 12.yy´da O´Brien´lar tarafından kiliseye bağışlanan Rock of Cashel, Başpiskoposu´nun makamı olmuş. Cashel’de öğle yemeğinin ardından Cafe Hans , yüksek haçları, yuvarlak bir kuleyi, Roman Cormac şapelini, gotik bir katedrali ve başpiskoposun sarayını, güçlü duvarlarının arkasında barındıran görkemli kalenin gezisi Akşam üstü Killarney’e varış ve otele yerleşme. 

3.GÜN : Ring of Kerry-GALWAY
Bugün, Ivreagh Yarımadası´nda yapacağınız eşsiz gezi, dağlar, turba bataklıkları, göller ve sahil boyunca Atlantik Okyanusu´nun büyüleyici manzaraları eşliğinde size 180 kilometrelik panoramik Ring of Kerry´i keşfetme fırsatı verecek.
Parlak renklerle boyanmış evleri ile bilinen Sneem kasabasının ardından yol, dağların arasından Molls Geçiti ve Killarney´in ünlü göllerinin eşsiz manzaralarını görebileceğiniz Ladies View´e doğru devam ediyor. .
GALWAY’ E VARIŞ. Geceleme otelimizde. 

4.GÜN : Galway – Sligo – Derry

Sabah, güzel manzaraları ile ünlü şair Yeats´e ilham kaynağı olan Sligo (kültürün kalbi) bölgesine hareket. Engebeli manzaralar ile çarpıcı bir tezat oluşturan enfes Sligo gölleri ve ağaç kaplı adaları, yerel halk tarafından Kraliçe Maeve´in mezarı olarak bilinen Knocknarea zirvesindeki Neolithik çağdan kalma höyük ve Carrowmore´de İrlanda’nın en büyük megalitik mezarlığı, bölgenin ilgi çekici noktalarını teşkil etmekte. 

Sligo’da öğle yemeğinin ardından, Benbulben Dağı´nın ayaklarında, Yeats´ın mezarının bulunduğu Drumcliffe´teki küçük kiliseyi ziyaret. Şairin dedesinin papaz olarak görev yaptığı bu kilise, 6.yy ait St Columba manastırının kalıntıları üzerine inşa edilmiş. Bu manastırdan geriye sadece bir Kelt haçı ve yuvarlak kulenin kalıntıları kalmış. İrlanda´nın en büyük şairinin mezartaşı oldukça sadedir ve üzerinde yazarın kendisine ait "Hayata, ölüme soğuk bir bakış fırlat. Süvari, yanlarından geçip git!" yazıtı bulunmakta. Güzel ve popüler bir kasaba olan Donegal (güzel sahiller) üzerinden geçerek Birleşik Krallığın bir parçası olan Kuzey İrlanda’ ya doğru yola devam. varışı takiben otele yerleşme.

5.GÜN : Derry – Antrim Sahili – Belfast

Sabah, Kuzey İrlanda’nın meşhur Antrim sahilini keşfetmek üzere yola çıkış ve UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan ve "Devler Geçidi" anlamına gelen, pek çok rivayete ilham kaynağı olan “Giants Causeway” gezisi. Bu eşsiz volkanik doğa harikası, 60 milyon yıldan uzun bir süre önce dünya yüzeyine püsküren lavlar tarafından şekillenmiş. Deniz tarafından hemen soğutulmuş ve bunun sonucu olarak kristalleşip 40 bin beşgen bazalt sütun olarak şekillenip bu geçiti oluşturmuş. Gezinin ardından 1690 yılına kadar Antrim Kontlarının merkezi Dunluce Kalesi´nde fotoğraf molası. Fethetmesi neredeyse imkansız olan bu kalenin kalıntıları denize hakim bir konumda 30 metrelik dik bir bazalt kayanın üzerinde yükselmekte. 
Öğle yemeği, viskisi ile tanınan ve dünyanın en eski damıtımevinin bulunduğu Bushmills kasabasında. 

Öğleden sonra sahil yolu güzergahından gecerken ; Carrick bölgesi ,Fair Head kayalıkları , Murlough Bay; Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’a doğru yola devam ve 
gece ; The Entries-barlar sokağını görebiliriz.



6.GÜN : Belfast - Glasgow
Kahvaltının ardından, Belfast şehir turu için hareket. Tur, İrlanda´nın Pisa Kulesine cevabı niteliğindeki eğik Albert Memorial Saat Kulesi ile başlayıp Belfast´ın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Grand Opera House binası, tarihi 1885´e dayanan Belfast’ın en meşhur barı ve belkide dünyanın en güzel barı The Crown Liquor Saloon, Kraliçe Victoria tarafından kurulan ve görkemli binalara sahip Queens Üniversitesi ve bir başka Victoria mirası olan Botanik Bahçeleri ile devam edecek. Ardından 1912´de ünlü Titanic Gemisinin yapıldığı Harland ve Wolfe Tersanelerini ziyaret. Daha sonra, ziyaretçilere sıkıntı döneminde Balfast´taki yaşam hakkında fikir verecek, bir zamanlar duvar ile birbirinden ayrılan Protestan ve Katolik mahallelerinde yer alan Shankill Sokağı (Protestan tarafı) ve Falls Sokağı (Katolik tarafı) gezileri. Buradaki binaların dış cepheleri ´murals´ dedikleri büyük duvar resimleriyle bezenmiş. Öğle saatlerinde, otobüsümüzü İrlanda´da bırakarak, Belfast´tan feribot ile Kuzey Kanalını geçiş. Öğle yemeği feribotta. Yaklaşık iki saat süren bir yolculuktan sonra İskoçya’nın güney-batısında bulunan Stranraer´e varış. Yeni otobüsümüz tarafından karşılama ve Glasgow´a doğru yola devam. Şehir merkezinde bulunan otelimize yerleşme.

7.GÜN : Glasgow – Oban 
Sabah, İskoçya’nın en büyük şehrinin keşfi. Canlı ve enerjik Glasgow, uluslararası tanınmış müzeleri, galerileri, çarpıcı mimarisi, hareketli gece hayatı ve alışveriş imkanıyla karşı konulmaz bir cazibe yaratmakta. Glasgow, aynı zamanda 1999´da Birleşik Krallığın Mimari ve Dizayn Şehri seçilmiş. Mimar ve tasarımcı Charles Rennie Mackintosh´un eşsiz eserleri ve etkileyici Victorian tarzı yapılarını burada görmek mümkün. Glasgow şehri, müzelerinde bulunan dünya standartlarındaki koleksiyonlarına yeni bir çatı yaratmak için büyük bir proje yürütmekte. Bu amaçla inşa edilen ve 2011´in bahar aylarında, nehir kenarındaki fütürist tasarımlı yeni binalarında tekrar ziyarete açılacak Riverside Ulaşım Müzesi gezisi. Ardından, Glasgow’nun hemen kuzeyindeki Loch Lomond´un pitoresk kıyı şeridi boyunca yolculuk. .
İskoçya’da büyük tatlı su alanları veya fjord gibi deniz suyu ile karışan geniş su alanları “loch” olarak adlandırlmakta. Hakkında çok sayıda şarkı ve şiir yazılan güzel ve huzurlu Loch Lomond, Birleşik Krallıkdaki en büyük tatlı su rezervine sahip. Daha sonra, Argyll bölgesindeki beyaza boyalı evleri ile Inveraray ve Loch Awe üzerinden Oban kasabasına doğru yola devam. . Otelimize yerleşme.

8.GÜN : Oban - Fort Augustus – Loch Ness – INVERNESS
Sabah, Fort William üzerinden Fort Augustus´a hareket. Fort William Firth of Lorn Loch’un ağızında ve 1344 metre ile Büyük Britanya’nın en yüksek dağı Ben Nevis´in eteklerinde bulunmakta. Buradan Fort Augustus kasabasına doğru yola devam. Caledonian Kanalı güzel kasabayı ikiye bölmekte. Kuzey bölümünde kanal Loch Ness ile birleşiyor ve alavere havuzları ile farlklı yükseltilerdeki su akışını yönlendiriyor. Loch Ness gölünde yaşadığı rivayet edilen, bölge halkının Nessie adını verdiği ve varlığına hala inandığı canavar, dünyanın en ünlü efsanelerine konu olmuş. 40 kilometre uzunluktaki Loch Ness’in en derin noktası 230 metreye ulaşmakta. Loch Ness kıyısı boyunca yola devam ederken manzaraların değiştiğini görebilirsiniz. Öğle Yemeğimizi Loch Ness’de alıyoruz.
Yemekten sonra bu meşhur gölde 1 saatlik Tekne turumuz olacak ;Gizemli Loch Ness´e yukarıdan bakan, uzun ve hareketli bir tarihe sahip, İskoçya´nın en büyük kalelerinden biri olan harika konumdaki Urquhart Kalesi gezisi. 
1230’larda inşa edilen kale, 1296´da İngilizler tarafından ele geçirilmiş, 1545´te Mac Donald Lordları tarafından yağmalanmış ve 1689´dan sonra yıkılmaya terkedilmiş. Ardından, yüksek topraklar anlamına gelen Highlands bölgesinin kuzeyine doğru yola devam. INVERNESS e varış..otelimize yerleşme. 


9.GÜN : Inverness – Pitlochry – Stirling - Edinburgh
Sabah, Inverness´te kısa bir panoramik turun ardından,Inverness Kalesi ; İnverness çiçek sergileri ; Somon balıkları; İnverness ‘de Kilt yapımını görme şnasımız olacak ; Central Highlands bölgesine doğru yola devam.. Öğle yemeği için Highlands’ların en pitoresk yerleşimlerinden biri olan, Victoria tarzı kasaba, Pitlochry´ye varış. 

Edinburgh´a devam etmeden önce İskoç tarihinde önemli yerleri olan Stirling Kalesini ziyaret. Stirling en çok, 1300 lerde İngiltere Krallığına karşı askeri zaferleriyle İskoçya tacını giyen İskoçya’nın en büyük kahramanı Robert Bruce, “Cesur Yürek” filiminde hayatı canlandırılan Stirling savaşı ile ulusal kahraman ilan edilen İskoçya’nın bağımsızlık mücadelesinin simgesi William Wallace ve İskoçyalı’ların Kraliçesi Mary Stuart ile meşhur. İskoçya´nın en etkileyici kalelerinden ve kraliyet saraylarından biri olan Stirling Kalesi ülkenin hem askeri tarihi, hem de İskoç kraliyet ailesinin yaşamı hakkında bilgi vermekte. 


10.GÜN : EDINBURGH
Sabah, Inverness´te kısa bir panoramik turun ardından,Inverness Kalesi ; İnverness çiçek sergileri ; Somon balıkları; İnverness ‘de Kilt yapımını görme şnasımız olacak ; Central Highlands bölgesine doğru yola devam.. Öğle yemeği için Highlands’ların en pitoresk yerleşimlerinden biri olan, Victoria tarzı kasaba, Pitlochry´ye varış. 

Edinburgh´a devam etmeden önce İskoç tarihinde önemli yerleri olan Stirling Kalesini ziyaret. Stirling en çok, 1300 lerde İngiltere Krallığına karşı askeri zaferleriyle İskoçya tacını giyen İskoçya’nın en büyük kahramanı Robert Bruce, “Cesur Yürek” filiminde hayatı canlandırılan Stirling savaşı ile ulusal kahraman ilan edilen İskoçya’nın bağımsızlık mücadelesinin simgesi William Wallace ve İskoçyalı’ların Kraliçesi Mary Stuart ile meşhur. İskoçya´nın en etkileyici kalelerinden ve kraliyet saraylarından biri olan Stirling Kalesi ülkenin hem askeri tarihi, hem de İskoç kraliyet ailesinin yaşamı hakkında bilgi vermekte. 


10.GÜN : EDINBURGH
İskoçya´nın tarihi başkenti Edinburgh, sönmüş yanardağlar ve kayalıkların üzerindeki ilginç konumu ile çevresindeki düz Lothians bölgesi ve kuzeyinde uzanan Firth of Forth kıyı şeridi ile büyük bir tezat oluşturmakta. Şehre hakim Edinburgh Kalesi surlarından baktığınızda, eteklerinden aşağıya uzanan ortaçağ sokaklarını ve binlerce yıllık tarihi, gizem ve geleneği yansıtan nefes kesici terasları görebilirsiniz. Öte yandan, uluslararası festivalleri ile çağdaş, dinamik, kosmopolit atmosferi ve aynı zamanda onu ayırt eden bir İskoç tarzıyla, modern bir sanat şehri olan Edinburgh´da, yapıtların sergilendiği galerileri, barları, restoranları, gece kulüplerinide görmemek mümkün değil.
Gün Edinburgh Kalesi gezisi ile başlayacak. En ünlü İskoç kalesinin yapımının tarihi oldukça karışık. En eski bölümü olan St. Margaret Şapeli 12.yy´a dayanır; Büyük Salon IV.James tarafından 1510 yıllarında; topların bulunduğu “Half Moon Battery” Regent Morton tarafından 16.yy´da; İskoç Ulusal Savaş Anıtı ise I.Dünya Savaşından sonra inşa ettirilmiş. Kale, İskoçya Kraliyet Mücevherleri, Kader Taşı, Pazar günleri hariç her öğlen saat birde ateşlenen One O’Clock Gun ve Ulusal Savaş Müzesine ev sahipliği yapmakta. 
Öğle yemeğinden sonra, Edinburgh’daki gezilerimize devem ediyoruz..Royal Mile; Yenişehir göreceklerimizin arasında yer almakta; alış- veriş için serbest saatlerde
 


11.GÜN : Edinburgh – Manchester- İstanbul 
British Midland Hava Yolları ile saat 08:35’te hareketle 09:40’da Manchester’e ve buradan Türk Hava Yolları ile 11:20’de hareketle 17:25’te İstanbul’a varış



İki kişilik odalarda tek kişi : 2850€
Tek kişi farkı : 590€


Tur ücretine dahil olan servisler :

İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;

Belirtilen veya eşdeğerde 4*otellerde konaklama; her sabah kahvaltılar ile, tur programında yazılı öğle veya akşam yemekleri 

Programda belirtilen bütün günlük ve gece turları; 

Alan/otel/alan transferleri ve deneyimli Türkçe rehberlik hizmetleri

Programda yazılı TÜM TURLAR ve TÜM ULAŞIM.


Tur ücretine dahil olmayan servisler :

Pasaport ve diğer seyahat evrakı masrafları; Programda belirtilmemiş her türlü kişisel harcama ile program dışı alınmak istenen geziler; program dışı gidilecek eğlence yerleri giriş ve harcamaları; fazla bagaj ücretleri ile tur ücretlerine dahil olduğu açıkça belirtilmemiş diğer her türlü harcama ve masraf.


İrlanda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 

İRLANDA VİZESİ / İNGİLTERE ( İSKOÇYA) VİZESİ masrafları

TÜM YEREL HİZMETLİLER İÇİN TAVSİYE EDİLEN BAHŞİŞLER (rehber ,kaptan,garsonlar..vs Kişi başı 100 €

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com