Last Update on: 28/11/11

Yeni Kaledonya & VANUATU Adaları

Yer (Bölge): PASİFİK ADALARI
Tur Adı: Yeni Kaledonya & VANUATU Adaları
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 11.10.2012
Tur Süresi: 13 gün
Tur Fiyatı: 3.490,00 €

 

PASİFİK ADALARI    

Vanuatu &  Yani Kaledonya Isle Pines

 1.GÜN:  ISTANBUL-DUBAI     1535 2145  
Atatürk havalimanında EMIRATES Havayolları kontuarı 13:30 da önünde Ekibimizle buluşma c.in işlemleri takiben DUBAI ’ye hareket


2.GÜN:        DUBAi –BRISBANE 0245 0050+1 
Dubai Havalimanına varışımızı takiben ;kısa beklemeden sonra uçak değiştirerek Avusturalya’ya doğru yolculuğumuz başlıyor ,02:45’de Brisbane a hareket ediyoruz. Aygı gün gece geç saatlerde
Varıyoruz ve otelimize gitmek üzere aracımıza biniyoruz. Geceleme otelimizde olacak.

3.GÜN:        BRISBANE
Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; çevremizi tanımak için ; City Sights Hop On Hop Off Tour ,Avustralyanın en önemli şehirlerinden biri olan Brisbane’i tanımaya çalışıyoruz; bu şehir turumuz yaklaşık 2 saat süremktedir. Öğleden sonra kendimize ait serbest saatlerimiz olacaktır. Bu esnade bu güzel şehir de geziyoruz; çevreyi tanıyoruz; alış verişler yapabiliyoruz. 

AKŞAM YEMEĞİ 
Şirketimizin organize ettiği yerel bir restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.

Brisbane 1824 yılında kurulmuştur. Önceleri bir ceza sömürgesiyken, 1834´te Güney Galler valisi Lord Brisbane´in adı verildi. 1842´de serbest sömürge merkezi olan kent, İpswich kömür yataklarının işletilmesi ve bölgede tarım üretimine geçilmesi sonucu hızla gelişti.Kentin Brisbane ırmağının bir büklümünde kurulan ticaret merkezi, konut toplulukları ve göz alabildiğine uzanan banliyölerle çevrilidir.

4.GÜN:     BRISBANE-PORT VILLA (VANUATU ) 1030 1410

Sabah kahvaltımızı takiben havalimanına transfer Pasific Blue Hava Yollarının tarifle seferei ile
Vanautu Aadalarına doğru yolculuğumuza başlıyoruz.
Port Villa ‘ya varışı takiben bizi bekleyen yerel rehberimiz tarafından karşılanma ve otelimize yerleşme..Geceleme otelimizde.

Vanuatu; Vanuatu, Güney Batı Büyük Okyanusta 83 adadan oluşan adalar topluluğudur. 30 Temmuz 1980´de bağımsızlığına kavuşmuştur.;Avusturalya´nın 1750 km doğusunda Yeni Kaledonya´nın 500 km kuzeydoğusunda Fiji´nin batısında ve Solomon Adalarının güneyinde Pasifik Okyanusu´nda yer alan adalar grubudur.Yüzölçümü 12,200 km² olup, toplam sahil şeridi 2,528 km dir. Tropikal iklime sahiptir. Adaların genelinde dağlar ve volkanik özellikli ovalar yer alır. Ülkenin en yüksek noktası Tabwemasana 1,877 m dir.


5.GÜN:         PORT VILLA ( EFATE ADASI )

Bugun otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ;TAM GÜN sürecek ÖĞLE YEMEKLİ muhteşem bir turumuz var; Hme Kültür hemde yerel hayatları ; köyleri ;Kabile hayatlarını görebileceğimiz; turun sonunda Yüzme molası verilecek ; harika bir gezi..
Efate Round Island Safari ; programı içerisinde ; Eton Plajında yüzme molası ile başlıyor.;
Taka Yerel Köyünü ziyaret ediyor ; yerel dans göstersi ,yine yerel lezztlerle dolu 
Açık BÜFE Öğle yemeği ;Valeawia jungle bölgesine geçerek ; buradki nehirde kabile kanoları ile kürek çekerek nehirde gezinti ; sıcak volkanik taşlarda yürüme gösterilerinde bulunduğu kabile savaşçıları Ateş dansı , II. Dünya Savaşı hatıralarının sergilendiği küçük kültür müzesi 
Havanah Harbour Eco-Lodge tesislerinde ; kahve ve çay molası , ve yine yüzme imkanı ile..tam gün boyunca ; ada halkına karışıyoruz. 
Geceleme otelimizde olacak..

6.GÜN:          PORT VILLA / NOUMEA( YENİ KALEDONYA) 1030 12:05 
Sabah kahvaltımızın ardından Havalimanına transfer ve Yeni Kaledonya ‘nın başkenti Noumea’ya doğru yolculuk için uçağa biniş. Varışta karşılanma ve otelimize transfer.Bugun otelimizde ve çevresinde serbest saatlerimiz olacaktır ; arzu eden misafirlerimiz; denizden yada kent merkezine inerek çevreyi gezmekten faydalanabilirler. Geceleme Otelimizde olacaktır.
Nouméa , Fransa´ya bağlı denizaşırı toprağı olan Yeni Kaledonya´nın başkenti ve en büyük şehridir. Yeni Kaledonya´nın ana adası olan Grande Tere in güneyinde bulunan bir yarımadasında bulunmaktadır.2004 nüfus sayımına göre şehrin (ya da kömünün) nüfusu 91.386 kişi. Nouméa´nın banliyöleri dahil olmak üzere Büyük Nouméa aglomerasyonu (agglomération du Grand Nouméa)´nun 2004´teki nüfusu 146.245 kişi idi.


7.GÜN:      NOUMEA (Grande Tere ) 
Sabah kahvaltımızın ardından çevre gezimiz olacaktır. Bugün otobusle sabah satalerinde otelimizde ayrılarak ; Yeni Kaledonya yakın tarihinde önemli bir figür ve tarihi vaka olarak yerel alan Jean-Marie Tjibaou Cultural Centre ; ziyaretini yapacağız. Özgürlük anıtı anlamını taşıayan ve ada halkının Fransa ile olan koloni hayatı işleyen bir anıt ve çevresindeki parkı ziyaret ediyoruz. Öğleden sonra yeniden otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde olacak. 

Melanezya; , Avustralya´nın kuzeyinde ve Endonezya´nın doğusundaOkyanus adaları; Yeni Gine, Bismarck takımadaları, Louisiade takımadaları, Salomon, Santa Cruz veFiji adaları, Yeni Kaledonya ve ona bağlı adalar ile Yeniş Hebrides adalarıyla onlara bağlı adalardan meydana gelir.
Tüm bu adalarda tropikal iklim hüküm sürer. Yeni Gine´nin kuzeyinde, Salomon ve Yeni Hebrides adalarında nemli ve sağlığa zararlı olan iklim, güneydoğuda nispeten elverişlidir. Mercanlar, birçok mercan kayası ve adası meydana getirmiştir. Fakat tüm büyük adalar, kıvrılmalar veya volkanik yağışmalar sonucunda oluşmuştur. Bazı yanardağlar halâ tehlikeli şekilde püskürür.


8.GÜN:               NOUMEA- ISLE OF PINES
Sabah kahvaltımızın ardından havalimanına geciyoruz ; ve çok kısa bir uçuş yaparak ; bir cennet ada olan ; Isle of Pines adalarına geçiyoruz. 

9.GÜN:               ISLE OF PINES- Nokanhui atoll 

Bugün otelde alacağımız kahvaltıyı takiben ; serbest saatlerde ; alış veriş..Arzu eden misafirlerimiz hemen yakınlarda yer alan doğa harikası bozulmamaış resifleri görmek üzere ; Taxi boat a binerek;

Çever minik adaları gezebilirler; Tur rehberimizi bu geziye extra olarak katılmak isteyenlein isteklerini organize edecktir. Görülmesi tavsiye edilen ; Nokanhui atoll ve Knuui resifleridir.

Geceleme otelimizde olacaktır.


10.GÜN :            NOUMEA –PORT VILLA (Vanuatu )

Sabah Erken saatlerde hızlı feribot ile yaklaşık 2,5 saat sürecek bir deniz yolculuğumuz olacaktır. Sadece haftasonları ana ada ile ISLE Pines i birbirine bağlayan bu tarifeli Hızlı Katamaran yolculuğu esnasında; tam anlamıyla hem yolculuk yapacağız hemde bulunduğumuz bölgeyi daha kapsamlı görmüş olacağız. Yeniden Noumea’ya varıyoruz. Daha sonra akşam saatlerinde Vanuatu’ya dönmek üzere uçağımıza bineceğiz. Varışta karşılanma ve otelimize transfer.Geceleme otelimizde olacak.


11.GÜN :           PORT VILLA- BRISBANE 15:15 17:10 - GOLD COAST 

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; Öğle saatlerine kadar serbest vakitlerimizi değerlendirebiliriz; daha sonra tekrar Avusturalya’ya dönmek üzere Havalimanına geçiyoruz; ve Brisbane’e uçakla yolculuğumuz başlıyor. Varışı takiben ; TREN ile ile yaklaşık 2 saat bir yolculuktan sonra vakit kaybetmeden GOLD COAST yöresine varıyoruz. Burası Brisbane e yaklaşık 94 km mesafedeki ; bir sahil yerleşgesidir. Sörf Dünyası için ; ana merkez durumunda olup ; Avusturalya Turizminde en ön sıralarda yer almaktadır. AKŞAM YEMEĞİ yerel bir restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde olacak.


12.GÜN :          GOLD COAST
Bugün otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; kendimize ait serbest saatlerimiz olacak;
Burada extra aktivity imkanlarımız mevcuttur; bir sahil şehri olan bu yöreden ; yerel aktivitelerin birçoğu deniz ve su sporları ile ilgilidir. Bunlardan en ilginci ve heyecan dolusu; şüphesiz;
Gold Coast Jet Boat Ride isimle; hızlı deniz botu turudur; yaklaşık 1 saat süreb bu heyecan dolu turun ücreti ; 40€ dur. İsterseniz katılıp bu deneyimi yaşayabilirisiniz.
Bu akşam çok geç saatlerde ; saat 21:30 da bu yöreden tekrar kara yolu ile Brisbane ‘ e dönüş için yola çıkacağız. Yola çıkmadan önce AKŞAM YEMEĞİ ni yerel bir restoranda alacağız.
Brisbane Hava limanına varışı takiben ; dönüş uçağımıza check in işlemlerini yaptıracağız. 


13.GÜN :          BRISBANE - DUBAI 0245 1300

                 DUBAI- ISTANBUL 1450 1740
 


DÖNÜŞ YOLCULUĞUMUZ BAŞLIYOR. EMIRATES HAVA YOLLARI ile yolculuk..
Varış..ve turumuzun sona ermesi..


TUR ÜCRETİ : 2 kişilik odalarda tek kişi: 3490€ 
Tek kişi farkı 700€

ÖNEMLİ UYARI: ACENTANIN UÇUŞ VE KONAKLAMA DETAYLARINI ; saat ve Tur Güzergahını; DEĞİŞTİRME HAKKI SAKLIDIR. Havayollarına bağlı saat ve uçuş değişmelerinden Acentamız sorumlu tutulamaz.
Tur Paketi Sözleşmesi kuralları gecerlidir.



TUR ÜCRETİNE DAHİL OLAN SERVİSLER :


İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;

Butik otel ve/veya yıldızlı eş değer otellerde konaklama

Seyahat sağlık Güvence paketi 



TUR ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN SERVİSLER


AVUSTURALYA VİZE ÜCRETİ : 120 €

FRANSIZ POLENEZYA vizesi (Yeni Kaldonya ) 120€

VANUATU vizesi 45€

Diğer belirtilmemiş tüm yemekler ve dahil yemeklerdeki içecekler. 

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com