Last Update on: 15/01/12

LAOS VIETNAM MYANMAR KAMBOÇYA TURU

Yer (Bölge): KUZEY TAYLAND
Tur Adı: LAOS VIETNAM MYANMAR KAMBOÇYA TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 21.032012
Tur Süresi: 15 gün
Tur Fiyatı: 3.620,00 €

 

LAOS MYANMAR VIETNAM KAMBOÇYA 
               KUZEY TAYLAND

           BAŞTAN  BAŞA ÇİN HİNDİ
Mekong Nehri Pak BANG ; Luang Praban (Laos) 
HANOI , HALONG KORFEZİ-GEMİ TURU, SAIGON Chu Chi Tünelleri (Vietnam) 
Phonom Peng -Siem Reap ANKOR WAT (KAMBOÇYA ) 
Bangkok , Chang Rai (Tayland)
Yangon ,Bago ( Myanmar) 
BURMA




1.Gün:21MART  İSTANBUL - BANGKOK     19:45  09:45
Atatürk havalimanında  THY  kontuarı  onunde  EJDER TURIZM  yetkilisi  ile buluşma.Bangkok yoluluğumuz için Bagaj ve pasaport işlemlerini takiben uçuş ile Bangkok’a hareket ediyoruz. Gecelememiz uçakta.



2.Gün:22 MART        BANGKOK
Tayland ‘ın başkenti Bangkok’a varış..09:45
Bangkok , , Tayland´ın en büyük şehri ve başkentidir. Tayca Krung Thep olarak anılır. 1990´daki sayıma göre nüfusu 8.538.610´dur. 13°45′Kuzey 100°31′Doğuda yer alan şehir, Chao Phraya Nehrinin doğu yakasında, Tayland Körfezi´nin yanında bulunur.Bangkok, 1782´de Kral I. Rama tarafından kurulmuştur. Güneydoğu Asya´daki en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerdendir. Asya´nın en kozmopolit şehirlerinden biridir.
Bangkok´a varışımızı takiben alanda karşılama ve Panoramik şehir turu. Altın Buddha tapınağı, Uyuyan Buddha tapınağı, çiçek pazarı, Çin mahallesi, parlamento binası,demokrasi anıtı görülecek yerlerden bazılarıdır. Bu turumuz esnasında hem Bangkok´un egzotik güzelliğini hem de Tayland´ı derinden etkileyen Budizm´i daha yakından tanıma fırsatımız olacak. AKŞAM YEMEĞİ; daha sonra geceleme otelimizde.  MONTIEN HOTEL 5*




3.Gün:23MART       BANGKOK- YANGON ( Myanmar ) 0720 0815

Sabah otelimizde erken saatlerde alacağımız kahvaltıyı takiben ; havalimanına geçiyoruz. Ucakla Myanmar’ın Yangon şehrine geçiyoruz. Varışta karşılanma; ve turumuza başlıyoruz.
Bugun BAGO şehrine doğru yola çıkıyoruz. Antik Mon Hanedanlığı yerleşiminin merkezi durumunda yer alan bir bölgeye ve tarihi dokuları ve tapınakları ile ünlü topraklara gideceğiz. Yolculuğumuz yaklaşık 2 saat sürecek.
28 m boyundaki dev Budha heykelini görmek üzere mola vereceğiz,Daha sonra Kya Khat Wai Manastırını ziyaret edeceğiz. Yine Shwemawdaw Pagoda’sını ziyaret edeceğimiz yerler arasında.. Akşam satlerinde otelimize dönüyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimize. 
Otelimiz:Hotel Summit  Park View




4.GÜN :24MART        Yangon - Thanlyin – Yangon
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; Thanlyin (Syriam) kolonial kasabasını ziyaret edeceğiz..
Tarihi geçmişi 14 yy dayanan ;mimarisi ve tarihi binaları ile ; Burma geçmişinde önemli bir yeri olan bölgedir burası. Kyaik- Khauk Pagoda sı yine ziyaret edeceğimiz yerler arasında yer almaktadır.
Bago Nehrinin manzarasına buradan bakabiliriz..Daha sonra Kyauk Tan Pagodasını görmek üzere başka bir yöreye hareket edeceğiz. Tekrar başkent Yangon’a dönüyoruz ve merkezdeki tapınaklardaki ziyaretlerimiz devam ediyor..Alış veriş için serbest saatlerimizde olacak ; bölgeye özgü yerel Pazar be marketi görme fırsatımız olacak. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.


5.GÜN :25MART      Yangon – Bangkok 08:20 10:30  CHIANG RAI
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben; tekrar havalimanına geçiyoruz; ve ucakla Tayland’a geçiyoruz. Bangkok’a sabah saatlerinde varıyoruz. Alanda eger zamanımız olursa; dışarı çıkma şansımız olacak;Eger zamanımız el vermezs; alan içersinde bekleyeceğiz; daha sonra iç hat uçuşla ;Kuzey Taylanda’a geçiyoruz.
Bangkok- Chiang RAI 16:10 17:30 Orient Thai Airways.
Tayland ‘ın Kuzeyinde ;birzamanlar uzun boyunlu zürafa kadınlar olarak da bilinen insanların yaşadığı
Chiang Rai şehrine varışta karşılanma ve otelimize transfer ; Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
Otelimiz:Namkong Riverside

6.Gün:26MART     CHIANG RAI *MEKONG NEHRI TEKNE- LOAS

Bu sabah unutulmaz bir yolculuk bizleri bekliyor..0630 da otelimizde özel aracımızla ; Chiang Khong.
Kasabasına transfer ediliyoruz. Burada MEKONG NEHRİ üzerinde yapacağımız; yolculuk için; bizi bekleyen;
Nehir gemisine biniyoruz. Ve yolculuğumuz başlıyor. Laos sınırına ulaşıyoruz. Geçiş işlemlerini tamamlayıp
LAOS ülkesine girişimizi yapıyoruz. Yolculuğumuz nehir de devam ediyor. Öğle yemeğimizi teknede ; paket olarak bize sunuluyor..Öğleden sonra ; nehir kıyısında bir Kasaba olan Pak Bang’a varıyoruz.Gecelemeyi yöreye özgü küçük bir otelde yapacağız. Akşam Yemeği yerel bir restoranda alınacak.Bugun toplamda 6 saatlik bir nehir geçişi yapmış olacağız.



7.Gün:27MART    MEKONG NEHRI TEKNE- Luang Prabang ( LAOS ) 
Bugün Laos ‘da seyahatimize devam ediyoruz..Yolculuğumuzun son noktası ; Luang Prabang olacak ;yani Laos ‘un başkenti..Öğleden sonra nehir yolculuğumuz bu şehir de son buluyor..Otelimize transfer ediliyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde olacak.  
Otelimiz:Grand Luang prabang
 


8.Gün:28MART      Luang Prabang -HANOİ ( Vietnam )
Bugun sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; havalimanına geçiyoruz. Yolculuğumuz Vietnam ‘ın başkenti HANOI ‘ye olacak..Varışta karşılanmayı takiben ; otelimize transfer. ; öğleden sonra çevre gezilerimiz olacak..Bu gezilerimizde Ho Chi Minh anıt mezarı ; Old Quarter; ve Su Kuklaları gösterisi ; gezeceğimiz yerler arasında yer almaktadır. Akşam Yemeği ve geceleme otelimize olacak. 
Otelimiz:Prestige  Hanoi

 

 

9.Gün :29MART     HALONG BAY

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; Halong Bay’e yolculuğumuz başlıyor; sabah 08:30 da yerel rehberlerimiz bizi otelimizden alacaklar; yaklaşık 3,5 saat sürecek kara yolu yolculuğumuzdan sonra Halong Bay körfezi bölgesine varmış olacağız. Burada 1 gece 2 gün yolculuk yapacağımız ; özel körfez turu teknemize yerleşiyor ; ve welcome kokteyllerimizi yudumlarken doğayı izlemenin tadına varıyoruz. Öğle ve Akşam yemklerimizi deniz mahsulleri ile dolu menuleimizde ;teknede alacağız; özel kabinlerimize yerleştikten sonra turumuz başlıyor olacak. Bugün güzergahımız üzerinde ; çok farklı manzaralar ve doğal güzellikler göreceğiz ; Mat Qui(Canavar Yüz )kayaları; Cap De islet
Bunlardan bazıları ; öğleden sonra ; yüzme imkanımız bile olacak ; yerel köyler; yüzen evlerde yaşayan yerel köylüleri göreceğiz. 
Geceleme gemide olacak.


10.Gün:30MART      HAI PONG/ HO CHI MINH CITY( SAIGON )
Gemi yolculuğumuz sabahın ilk ışıkları ile birlikte devam ediyor..Sıcak çay ve kahvelerimizin keyfine varıyor; bir yandan da ; eşsiz körfezlerden geçiyoruz..Güzel bir kahvaltıyı takiben; kristal parlaklığındaki temiz körfez sularında bir yüzme molası daha veriyoruz.Doğal güzellikler arasında yolculuğumuz devam ediyor..Öğle saatlerinde limana varıyoruz. Bizi bekleyen özel aracımızla ; yaklaşık 1,5 saat sürecek bir yolculuğu takiben ; HAI PONG şehrine geliyoruz; bu şehrin havalimanına geçiyor ve Vietnam Hava Yolları tarifeli seferi ile HO CHI MINH CITY (Saigon) şehrine uçakla gitmek üzere işlemlerimizi yapıyoruz. Öğleden sonra geç saatlerde Amerikalıların adlandırdığı gibi SAIGON şehrine varıyoruz. Yerel çarşıları ve hareketli şehir merkezi ile dikkat çeken canlı bir şehir olan saigon’da ; zamanımız el veririse merkez posta binası ve şehir meydanını geziyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
Otelimiz:Bong Sen hotel 
 

11.Gün :31MART          SAIGON CHU CHI TUNELLERI

Kahvaltının ardından, panoramik bir şehir gezisi yaparak, sokak çarşıları, cafeleri ve hareketli gece klüpleri ile Vietnam´ın en büyük şehri Saigon´u geziyoruz. Notre Dame Kathedrali, 
Jade Emperor Pagodası´nı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Gezinin devamında ,
25 yılda yerli halk tarafından kazılan, yeraltı şehri Cu Chi Tünelleri´ne yapacağımız bir gezimiz olacak. Cu Chi Tünelleri, 1965´te başlayıp aralıksız 8 yıl devam eden Vietnam Savaşı´nda, Amerikan askerlerine karşı gerilla saldırıları için kullanılmış. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde olacak.


12.Gün :01NISAN    SAIGON- PHNOM PENG

Bu sabah erken saatlerinde ; otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben; kara yolu ile KAMBOÇYA ya doğru yola çıkıyoruz. Sınırda gümrük geçişimizi tamamlayıp ; yaklaşık 5 saat süren bir yolculuktan sonra ; başkent Phnom Peng’e varıyoruz. Otelimize yerleşip; daha sonra çevre gezilerimizde ; şehir turumuzu yapacağız. Mekong Nehri üzerinde kısa bir tekne gezimizde ;yapacaklarımın arasında yer almakta. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde. 
Otelimiz:Cardamom hotel

 

 

13:Gün :02NISAN     PHNOM PENG /SIEM REAP   ANKOR WAT
Bu sabah erken saatlerde ; uçakla Siem Reap’a hareket etmek üzere ; havalimanına geçiyoruz. Varışı takiben otelimize yerleşiyoruz; Öğleden sonra yöreyi tanımak üzere dışarı çıkıyoruz.
bir dünya harikası olan Angkor Wat’ı ziyaret Etmek üzere yola çıkıyoruz. Tapınak kompleksi Pekin´deki Emperyal Palas´tan dahi daha büyük olan 81 hektarlık bir araziye kurulmuştur. Ayırt edici 5 kulesi Kamboçya Bayrağında yer almaktadır. Sanat tarihçilerine göre Khmer sanatı ve mimarisinin en iyi örneği olan bu başyapıttaki kuleler Meru´nın 5 tepesini sembolize etmektedir. Çevreleyen duvar dünyanın sonundaki dağları, duvarın ardındaki hendek de ötesindeki okyanusları sembolize eder. 
Öğle yemeğinin ardından bölgedeki en güzel tapınaklardan biri olan Ta Prohm’u geziyoruz. Angelina Jolie’nin oynadığı Tomb Raider filmlerinde de kullanılan tapınak, keşfedildiği zamandan beri hiçbir restorasyon geçirmemiş olmasıyla meşhur. Bu gizemli tapınak içinde büyüyen ağaçlarla eşsiz bir görsel şölen oluşturuyor,Daha sonra otelimize dönerek dinleniyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde .
Otelimiz:Allson Angkor Paradise
 

14.GÜN:03NISAN      SIEM REAP- BANGKOK-ISTANBUL         23:35    06:00+1
Kahvaltıdan sonra Choeung Kneas´ın meşhur yüzen köyünü göreceğiz. Devasa Tonle Sap Gölünün üzerinde yüzen okullar, restoranlar, hastaneler ve daha nice bir çok binadan oluşan eşi benzeri bulunmayan bir yerleşim yeri. İnsanların suyun üzerinde geçen hayatlarını gördükçe hayrete kapılacaksınız. ÖĞLE YEMEĞİMİZİ yerel bir restoranda alıyoruz. .Ardından araçla Bangkok yolunu tutuyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından Kamboçya - Tayland sınırına varıyoruz. pasaport işlemlerinin ardından Tayland´ın başkenti Bangkok´a özel aracımızla hareket ediyoruz. Sınırdan yaklaşık 3,5 saat sonra Bangkok ulaşıyoruz ve . HAVALİMANINA  GEÇİYORUZ;  DÖNÜŞ UÇUŞU İÇİN İŞLEMLERİMİZİ  tamamlıyoruz , saat 23:35 ´de THY ait  tarifeli uçakla    yolculuğumuz  başlıyor..Geceleme  uçakta.
 
 

 
15.Gün:  04 Nisan                    ISTANBUL         06:30
        varış...
 
 
 



TUR ÜCRETİ : 
İki Kişilik Odada Kişi Başı : 3620 €           Tek Oda Farkı : 590 €



Yukarıdaki Fiyata Dahil Hizmetler:

TURUN TAMAMI YARIM PANSİYONDUR *(SABAH VE AKŞMA YEMEKLERİ DAHİLDİR )

*Tüm uçuşlarda kişi başı 20kg lık bagaj taşıma hakkı
*Her yöreden mümkün olan şehirlerde 4-5yıldızlı ,otellerde yarım pansiyon konaklama
*Deneyimli  Rehberlik hizmeti.
*Programda belirtilen tüm yemekler ve tur programına dahil tüm ören yerleri gezisi ,giriş ücretleri
*Havalimanı vergileri.
*Tüm uçuşlar ve transferler 
*Seyahat sigortası dahildir.

VİZELER : MYANMAR LAOS ; VIETNAM; KAMBOÇYA vize ücretleri* Hariçtir. 

TOPLAM 180€ VİZE BEDELİ (4 ÜLKE )

TÜM YÖRESEL PERSONEL BAHŞİŞLER(100 €) Tavsiye Edilen 

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com