Last Update on: 28/11/11

MADAGASKAR - MAURİTUS TURU

Yer (Bölge): MAURITIUS
Tur Adı: MADAGASKAR - MAURİTUS TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 23.10.2012
Tur Süresi: 10 gün
Tur Fiyatı: 2.799,00 €

MADAGASKAR &  Mauritus Adası Turu

EMIRATES  HAVA YOLLARI ile.. 

Madagaskar veya resmî adıyla Madagaskar Cumhuriyeti, Afrika´nın doğusunda,Hint Okyanusu´nda yer alan ada ülkesi. Madagaskar olarak adlandırılan ülkeyi oluşturan ana ada, dünyanın dördüncü büyük adasıdır. Afrika kıtası ile arasında Mozambik Kanalı yer alır. Komor Adaları adanın kuzeybatısındadır. Ülkenin adı, adada yaşayan halkın adı ve dili olanMalagasyden gelir.



1.Gün: 11 EKIM 2012  ISTANBUL - DUBAI 19:10 01:15 +1

Atatürk havaalanı dış hatlar saat 16:00’da Emirates kontuarında buluşma. Check-in işlemlerinin tamamlanmasından sonra saat 19:10’da Dubai ye hareket.

2.Gün:                   DUBAI - MAURITIUS 03:10 09:40
MAURITUS- TANA (Madagascar) 12:45 13:25

Bugün Madagaskar’ın Başkenti TANA’ya varıyoruz; alanda özel aracımız ve yerel rehberimiz bizleri karşılıyor;
Ve aracımıza yerleşiyoruz ardından ANTSIRABE ‘ye doğru kara yolculuğumuz başlıyor ; yaklaşık 4 saatlik bir yolumuz olacak; yol güzergahında yer yer fotoğraf molaları veriyoruz. Madagaskar’ın iç bölglerine ilerlemeye başlıyoruz; Güzergahımız üzerinde ;yüksek platolardan ve dağlık kesimlerden geçiyoruz;
Bölgeye varışımızı takiben ; fırsatımız olursa Kutsal Tritriva gölünü gezeceğiz; varışta otelimize yerleşme ; AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimize olacaktır ; VILLA CAMELLIA Otelimiz.

3.Gün:                   Antsirabe -MORONDAVA
Sabah erken saatlerde ;yolculuğumuza devam ediyoruz ; erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından ;kara yolu ile Batı Sahillerine doğru ; ilerliyoruz; güzergahımız üzerinde orta Madagaskar yöresi yerel köylerinden geçiyoruz; yer yer teraslama yapılmış pirinç ekim yerlerini; tarlalarını görüyoruz; i Öğleden sonra geç saatlerde ;otelimize ulaşıyoruz. Akşam Yemeği.
Morondava ; Madagaskar’ın batı sahilinde yer alır ; 2005 yılı nufus sayımına göre nufusu 35.000 dir; hemen yakınlarında yer alan; siyah kumsalları denen bölgeler ve de Meşhur Baobab Bulvarı; arazisi ile tanınmaktadır Otelimiz sahildeki ; hotel chez maggi.

4.Gün:               MORONDAVA Andranomena NationalPark for wildlife 

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; çevre gezilerimiz olacaktır; vahşi yaşam ve florası ile Madagaskar’ın en önde gelen Milli Parkına yöneliyoruz ; Andranomena park burda birçok değişik vahşi hayvan ve canlı yaşamaktadır . 
Andranomena Özel Rezerv 6 420 hektarı kapsar ve Bölge Menabe Morondava şehrin 30 km kuzeyinde yer almaktadır. Ortalama sıcaklık 25 ° C´dir.Batı´nın yoğun bir kuru yaprak döken orman bitki örtüsü, 3 olağanüstü baobab ağacı türleri ile oluşur. Bu barınaklar, yerel, bölgesel ve ulusal fauna çok sayıda endemik türler. 
Andranomena, 11 sürüngen ve amfibi bir tür türü sayılmıştır. Rezerv 48 türleri de kuşlar, memeliler, 10 tür ve 7 lemur türü yaşıyor. Bu lemur arasında, bunlardan 7 tür gündüz ve beş noktürnal. Bunlardan üçü (3) hassas türler gibi nadir türler ve iki (2) Doğa Koruma Birliği (IUCN) için Uluslararası Birlik tarafından sınıflandırılır. 
Milli park yöresindeki ziyaretlerimiz bitince ; başka bir bölgeye yöneliyoruz ; Morondava ‘ya 15 km mesafedeki Allée de Baobab´ (Baobap Alley); ağaçlarının olduğu yere gideceğiz; bu yörenin en guzel manzarasını Gün batımı yada Gün doğumu esnasında görebildiğim söylenir; bu yöre aynı zaman koruma altına alınmış; 10.000 hektarlık bir alandır ; içinde birçok bölgesel hayvanıda barındırır.
Günümüzün sonunda otelimizde Akşam Yemeğimizi alıyoruz; geceleme otelimizde olacak.
Baobab (Adansonia), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasının Adansonia cinsinden Afrika ve Asyanın tropikal bölgelerinde yetişen, yapraklarını döken ağaç türlerinin ortak adı.
Büyük baobab (Adansonia grandidieri), Madagaskar da bulunan 6 türdeki baobab ağacının en büyüğü ve en ünlüsüdür. Adansonia cinsi altında soyu tehlike altında olarak sınıflandırılmıştır.
Tür Madagaskar´a (endemik) özgüdür. A.grandidieri Fransız araştırıcı Alfred Grandidier (1836–1921) anısına bu adı almıştır.



5.Gün:            MORONDAVA- Antsirabe

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra yerel şöforumuzun liderliğinde yeniden İç bölgelere hareket ediyoruz ; daha önce göremediğimiz yine doğal ormanlar ve yerel yaşamın izlerini takip ediyor ; molalar veriyoruz; Akşam saatlerinde otelimizin olduğu bölgeye varıyoruz.. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde olacaktır. VILLA CAMELLIA Otelimiz.

6.Gün:             Antsirabe-TANA- Andasibe MİLLİ PARKI park 
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; güzergaımız üzerinde Başkent TANA var; gayet kosmopolit ve bir hayli hareketli bir ticaret merkezi görünümündeki ; yöreyi görüyoruz ; daha sonra güzergahımızı;
Bir başka DOĞAL MİLLİ PARK olan Andasibe National Park ‘ye çeviriyoruz. Burası başkent Tana’ya 145 km mesafedir; yolculuğumuz buradan 3 saat sürecek ,Doğu bölgesine doğru yönelmiş durumdayız
Analamazaotra Andasibe Özel Rezerv Alaotra Mangoro. Bu nadir orkide, orman Iandri tüm yıl boyunca görülebilir Burası en etkileyici bir orman holü Zahamena ulusal parkına dahildir.
Güzergahımız üzerinde park içinde ‘’ FARE LEMURU ; kurbağalar; Bukelemunlar’’ görme şansımzı olacaktır. 
Gecelemeyi yapmak üzere VAKONA bölgesine varıyoruz. Geceleme Hotel Vakona Lodge da olacaktır.


7.Gün:              VAKONA- TANA Mauritus 15:05 17:45

Vakona Forest Lodge Madagaskarlı başkenti yaklaşık 140 km bulunan büyük ve büyüleyici bir konaklama ve üç sonra bir buçuk saatlik bir yolculuktan sonra varılan bir yöredir. . Andasibe köyü (Analamazoatra) ve Mantadia Milli Parklarına sadece birkaç dakikalık mesafededir.
Mandraka bağlar önce 900 m yükseklikte, Vakona Forest Lodge Mantadia ve Analamazoatra Tabiatı gibi ulusal parkları kenarında yer almaktadır. Bu Doğu bölgenin nemli tropikal birincil orman eşsiz bir mücevher, inkar edilemez kalın ve adanın en ağaçlık yöresi durumundadır.
Bölgede, lemur çeşitleri görmek, endemik fauna ve flora gözlemlemek ve yağmur ormanlarında bir yürüyüşle mümkündür.
Sabah erken saatlerde alacağımız kahvaltıyı takiben ; Vakona Milli Parkını geziyoruz; yürüyüşler yapıyoruz.. daha sonra vakit kaybetmeden Tana Havalimanına doğru geçiyoruz; Havalimanında işlemlerimizi tamamlayıp ;uçuşumuzu yapıyoruz.
Yerel saat ile 17:45 de varıyoruz. Hint okyanusunun güneybatısında yer alan Mauritius adası 330km uzunluğunda eşsiz kumsalı,mercan kayalıkları,dağları ve yemyeşil bitki örtüsü ile dünyadaki tatil cennetlerinin en başında gelen yerlerden biridir. Ilımlı,yarı tropikal bir iklim sürülmekte olan adaya günde ortalama 7 saat güneş ışıkları düşer.Eğer aradığınız hiç bozulmamış sahillerde güneşlenmek,tropik bir lagünün sıcak sularında yelken kullanmak,mercan dalışları yapmak,dağlara tırmanmak yada tarihi butiklerden alışveriş yapmak,zarif restaurantlarda yemek yemek,dünaynın eşsiz güzellikteki adalarından birinde dinlenmek ise Mauritius sizin için doğru bir tercih olacaktır. Otelimize geçiyoruz; AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelinizde. 

8.Gün:            MAURITIUS

Sabah kahvaltısının ardından, serbest gün bu eşsiz adayı keşfiniz devam edecek. Eğer aradığınız hiç bozulmamış sahillerde güneşlenmek, tropik bir günün sıcak sularında yelken kullanmak, mercan dalışları yapmak,dağlara tırmanmak yada tarihi butiklerden alışveriş yapmak,zarif restoranlarında yemek yemek,dünyanın eşsiz güzellikteki adalarından birinde dinlenmek ise bu ada çok doğru bir tercih. Oval şekilde bir ada olan Mauritius adası volkanik bir yapıya sahiptir.Ülke mutfağına Fransız mutfağı hakimdir.
AKŞAM YEMEĞİ ve gecelem otelimizde..
Arzu eden misafirlerimiz Tam Gün Lux Katamaran Öğle yemekli turuna katılabilirler..

Le Bougainville Resort ALL INCLUSIVE


9.Gün:           MAURITIUS-DUBAI 18:20 01:45 +1 

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben Akşam saatlerine kadar serbest zamanımız olacak ;odalarımızdan Öğle saatlerinde çıktıktan sonra ; valizlerimizi otel yönemtimin kontrolunde bir odaya yerleştiriyoruz; ve havalimanı transfer saatine kadar ; otel bölgesinde yüzme ; yürüyüş yapma keyfini yaşıyoruz; Saati geldiğinde yeniden otelimizin Lobisinde buluşup ; havalimanına doğru yöneliyoruz..ve geri dönüş yolculuğumuz başlıyor..


10.Gün:        DUBAI-ISTANBUL EK123 11:05 13:55
Dubai’de aktarmayı takiben ; bekleme ve İstanbul uçağına biniyoruz..varış..Turun sona ermesi..


İki kişilik odalarda tek kişi : 2799 €
Tek kişi farkı : 399 €


Tur ücretine dahil olan servisler :
İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;
Belirtilen veya eşdeğerde otellerde konaklama; her sabah kahvaltılar ile, tur programında yazılı öğle veya akşam yemekleri 
Programda belirtilen bütün günlük ve gece turları; 
Alan/otel/alan transferleri ve deneyimli Türkçe rehberlik hizmetleri
Programda yazılı TÜM TURLAR ve TÜM ULAŞIM.
Bu tur için Tavsiye : Yürüyüş ve Orman gezilerine uygun Ayakkabı/ rahat pantolon ve Tshirtler alınmalı.

Tur ücretine dahil olmayan servisler :

Pasaport ve diğer seyahat evrakı masrafları; Programda belirtilmemiş her türlü kişisel harcama ile program dışı alınmak istenen geziler; program dışı gidilecek eğlence yerleri giriş ve harcamaları; fazla bagaj ücretleri ile tur ücretlerine dahil olduğu açıkça belirtilmemiş diğer her türlü harcama ve masraf 
Madagascar VİZESİ 80€

TÜM YEREL HİZMETLİLER İÇİN TAVSİYE EDİLEN BAHŞİŞLER 
(rehber ,kaptan,garsonlar..vs Kişi başı 100 €* 

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com