Last Update on: 15/01/12

PATAGONYA TURU

Yer (Bölge): PASKALYA ADASI
Tur Adı: PATAGONYA TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 08.04.2012
Tur Süresi: 13 gün
Tur Fiyatı: 3.620,00 €

 

PATAGONYA 

PUNTA ARENAS   MACELLAN BOĞAZI MORENE BUZULU USHUAIA
Tierra del Fuego Milli Parkı    CAPE HORN BUENOS AIRES   SANTIAGO
(1.GRUP : 08 NİSAN HAREKET)  SON 5  YER!!
(2.GRUP : 20 EYLÜL HAREKET)
 

 

1.Gün : 08Nisan            İstanbul MADRID     Santiago de Chile           
Atatürk havalimanında saat 1500 …’de IBERIA Yolları kontuarı önünde buluşma; bagaj ve bilet işlemlerini takiben ; Madrid’e hareket.Alanda kısa beklemeyi takiben Santiago uçuşu..
 
2.Gün: 09Nisan              Santiago     ( ŞİLİ)                                                             
Sabah   saatlerinde   havalimanında karşılamayı takiben ;Otelimize transfer ve öğleden sonra başkent Santiago kısa gezisi ve serbest zaman, Akşam Yemeği.Santiago (İspanyolca: Santiago de Chile) Güney Amerika ülkesi Şili´nin başkentidir. Santiago Metropolitan Bölgesi sınırlarında kalır. 32 idari mahalleden oluşur. Şehir nüfusu 5 milyon kişi olup, tüm Metropolitan Bölgesi´ndeki nüfus 7.0 milyondur. Bu, Şili´deki toplam nüfusun %40´ının Santiago ve yakın çevresinde yaşadığı anlamına gelir. "Santiago Centro" şehrin idari mahallelerinden biri olup şehir merkezini kapsar. Burada yaklaşık 230.000 kişi yaşar.
 
 
3.Gün: 10Nisan              Santiago-Punta Arenas       
Sabah otelimizde alacağımız   kahvaltıyı takiben ; havalimanına geçiyoruz; ve daha güneye PATAGONYA bölgesine geçiyoruz. PUNTA ARENAS.
Punta Arenas, Şili ´nin XII. Bölgesi Magallanes y la Antártica Chilena´nın başkentidir.
Macellan Boğazı´nın kıyısında bir liman kenti olan Punta Arenas, Güney Patagonya topraklarında Ateş Toprakları´nın (Tierra del Fuego karşı kıyısında yer alır.
Dünyanın en güneyindeki şehri tartışmalarının sürekli ortasında bulunan Punta Arenas; her ne kadar Ushuaia ve Puerto Williams´dan daha kuzeyde olsada, yaklaşık 120.000 nüfusu ile (2005) bu şehirlerden daha büyük olup; Dünyanın en güneyindeki metropolüdür.Yıllık ortalama hava sıcaklığı 6 °C civarındadır.Aylık 25-45 mm düşen yağış tüm yıl içinde dağılım gösterir.
Varışı takiben ;karşılanma ve gemiye geçiş ; Punta Arenas, cruise gemisi, kaptan ve mürettebat, gemide bir hoşgeldiniz kokteyli resepsiyon verecek ve daha sonra geminin büyük bir maceraya doğru saat  18:00 yola çıkacak.Geceleme yemekler Gemide alınacak.
 
 
4.Gün: 11Nisan             AINSWORTH KORFEZİ- MACELLAN BOĞAZI  
Gün ağarırken, Alberto De Agostini Milli Parkı içinde, Ainsworth Koyu´nda gelen Almirantazgo Ses ile navigasyona devam ediyoruz... Marinelli buzlunu  bir mesafeden görebilirsiniz ve buradaki hayat ve detaylar hakkında bilgi alıyoruz.. Ayrıca muhteşem Macellan orman içinde bir kunduz barajlarını görmek için karadan yürüyüşler yapıyoruz.. Eğer şanslı ise sahilde, fil foklarını görebiliriz., ama koloninin tam yerini önceden olduğu gibi bu garanti edemeyiz. Daha sonra, Tuckers adasını göreceğiz , ve öğle yemeğinden sonra Macellan Penguenleri ki (sadece Güney Yarımküre yaşarlar) ve karabataklar görmek için Zodyak tekneler ile bir gezi yapacağız.
 
  
 
5.Gün: 12Nisan                        PİA BUZULU
Bugün , Pia Fiyordu, Pia Glacier yakın karaya ulaşmak için Beagle Kanalı´na ana parçası boyunca gidiyoruz. Ve yüksek dağların denize uzanan tüm yol, tüm buzul dilinin muhteşem manzarasına sahip bir noktdan izlemek üzere kısa bir yürüyüş yapıyoruz.. Bu unutulmaz bir deneyim sonra, görkemli Alley Buzulu  ile Beagle Kanal kuzeybatı kol boyunca   denizden yolculuğumuz devam ediyor
 
 
6.Gün: 13Nisan                     CAPE HORN - WULAIA KORFEZİ
Bugün, karaya Horn Burnu Milli Parkı, (hava izin verdiği ölçüde) ulaşmak için Murray Kanal ve Nassau Koyu  aracılığıyla denizden yolculuğumuza devam ediyoruz..Efsanevi Cape Horn, 1616 yılında keşfedildi ve şeffaf, 425-metre (1394 ft) yüksek kayalık tepedir. Uzun yıllar boyunca Pasifik ve Atlantik okyanusları arasında önemli bir gezinti yolu, ve DÜNYANIN SONU  olarak bilinir.Park Haziran 2005 yılında UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi ilan edildi. Öğleden sonra, bölgenin en büyük Yamana aborjin yerleşiminden  biri olan, tarihi Wulaia Koyu´nda karaya çıkıyoruz. Charles Darwin´in HMS Beagle yolculuğu sırasında, 23 Ocak 1833 tarihinde buraya geldiği bilşnmektedir. Bu alan aynı zamanda, bitki örtüsü ve coğrafya büyüleyici güzelliği ile ünlüdür. Lengas, Coihues, Canelos, eğrelti otları ve diğer doğal bitki örtüsünü görmek için  Macellan orman içinde  yürüyeceğiz.
 

 

7.Gün: 14Nisan                           USHUAIA   (Arjantin)
Sabah saat 08:00 de Arjantin’in EN GÜNEY ucu..ve SON LIMAN olarak bilinen Ushuaia ‘ya varıyoruz. Burada Gemi yolculuğumuz sona eriyor.
Ateş Toprakları (Tierra del Fuego), Güney Amerika´nın güney ucunda aynı adı taşıyan bir büyük adası da olan adalar topluluğu. Macellan Boğazı nın ötesinde, 53° ile 56° Güney enlemleri arasında bulunmaktadır. Macellan´ın 1520´de keşfettiği, 19. yüzyılda yerleşilen takımadalar, 1881 yılında Şili ve Arjantin arasında paylaşıldı ve her iki ülkedeki bir eyalete adını verdi.
Bugün eşyalarımızı otelimize bıraktıktan sonra Tierra del Fuego Milli Parkı nı ziyaret etmek üzere yola çıkıyoruz. Öğleden sonra geç saatlerde ; gezimizin sonunda otelimize dönüyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
 
 

 

8.Gün: 15Nisan                               USHUAIA- EL CALAFATE
Bugün Öğle saatlerinde Uçakla Arjantin’in EL CALAFATE şehrine geçiyoruz.Varışta karşılanma ve otelimize transfer. Akşam yemeği   ve geceleme otelimizde.
El Calafate, Arjantin in güneybatısında bir şehirdir. Santa Cruz eyâletinde , Patagonya da bulunan Lago Argentino gölünün güney kıyısında yer alır.
Şehir, gelirinin büyük kısmını, yakınlarında bulunan Perito Moreno Buzulu´nu ziyarete gelen turistlerden elde eder. El Calafate 2005 rakamlarıyla 18.000 kişilik nüfusa sahiptir ki bu rakam bir önceki (2001) sayımdaki rakamın 3 mislidir.
 
 

 

9.Gün: 16Nisan                             PERITO MORENO BUZULU
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ; MORENO BUZULU ziyareti için otelimizde ayrılıyoruz.
Perito Moreno Buzulu, Arjantin´in güneybatısında, deniz seviyesinden sadece 1500 m yüksekte, Patagonya’nın Campo de Hielo Sur buzul bölgesinin bir uzantısıdır. Adını Patagonya araştırmacısı Francisco PascasiMoreno‘dan alır. En yakın büyük yerleşim yeri 80 km mesafedeki El Calafate olup, burası mili park içinden buzula yapılan turların ideal çıkış noktasıdır.
Buzul, Los Glaciares Milli Parkının ve tüm Arjantin´in başlıca görülmeye değer noktalarından biridir. Perito Moreno, Antarktika ve Grönland dışında, az sayıda bilinen buzullardan biri olup, sürekli büyüyen bir buzuldur. Bunun sebebi de Büyük Okyanus´dan gelen bulutların.
 
                                                  EL CALAFATE-       BUENOS AIRES
Turumuzun sonunda akşam saatlerinde Havalimanına geçiyoruz; saat 17:10 da Arjantin Hava Yollarına ait tarifeli uçakla ; başkent Buenos Aires’e hareket ediyoruz. Varışta karşılanma ve otelimize transfer. AKŞAM YEMEĞİ.. geceleme otelimizde.
 
 
10.Gün: 17Nisan                                 BUENOS AIRES
Sabah kahvaltıdan Arjantin´in en büyük kenti ve başkenti olan Buenos Aires, aynı zamanda Güney Amerika´nın da en büyük kentlerinden biridir. 2001 nüfus sayımına göre kentte 2.776.234 kişi yaşamasına karşın, bu sayı çevresindeki varoşlar da hesaba katıldığında 12 milyonu geçer. Şehir, Atlantik Okyanusu kıyısında, Río Paraná ve Río Uruguay nehirlerinin oluşturduğu huni biçimindeki Río de la Plata adı verilen ağızda kurulmuştur. Tangonun doğum yeri Buenos Aires dir. La Boca mahallesinden çıkan bu dans şehrin her yerine yayılmış ve bugün Buenos Aires´in sembolü halini almıştır. Tur esnasında görülecek yerler arasında; San Martin Meydanı, Avenida Julio 9, Obelisk, Evita filminden bilinen Casa Rosada, Mayo Meydanı, La Recoleta ve Eva Peron’un anıt mezarı, Pilar Kilisesi, Palermo Parkı, San Telmo, eski ve yeni Limanların bulunduğu Tango semti La Boca , Metropolitan Katedrali, Kongre Sarayı, Florida Alışveriş caddesi, Puerto Madero ve Colon Tiyatrosu bulunmakta.
. Gezi sonrası otele döneceğiz. Geceleme otelimizde.
 
 
 
11.Gün: 18Nisan                              BUENOS AIRES
Otelde sabah kahvaltısı sonrası, yarım gün sürecek olan “Delta-Tigre” turu için otelimizden hareket edeceğiz. Buenos Aires, dünyanın en geniş deltası olan Parana Nehri Deltası kenarında kurulmuştur. Biz de bu delta içindeki adalar arasında tekne ile dolaşıp, Buenos Aires’in şehir dışındaki en güzel yerlerini göreceğiz. Gezi sonrası otelimize dönüş. Akşam üzeri, dileyenler Güney Amerika’nın Paris’i olarak adlandırılan bu modern ve Avrupa-i şehrin geniş bulvar ve meydanlarında gezebilir, yada TANGO GECESİNE extra olarak katılabilirler.
 
12.Gün: 19Nisan                             BUENOS AIRES-MADRID   21:35
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ;serbest saatler..daha sonra otelden hareket edip Havalimanına geliyoruz ve geri dönüş yolculuğumuz başlıyor..
 
 
13.Gün: 20Nisan                              MADRID-ISTANBUL      1810 2255
Madrid’e varışı takiben ; kısa beklemenin ardından ; Istanbul’a yolculuğumuz devam ediyor.. Varış..
 
TUR ÜCRETİ : 
İki Kişilik Odada Kişi Başı ; 3620€                                        Tek Oda Farkı : 790€
 
 
Yukarıdaki Fiyata Dahil hizmetler
TUR  YARIM PANSİYONDUR   *(SABAH VE AKŞMA YEMEKLERİ DAHİLDİR )
*Tüm uçuşlarda kişi başı 20kg lık bagaj taşıma hakkı
*Her yöreden mümkün olan şehirlerde 4 yıldızlı ,otellerde yarım pansiyon konaklama
* Punta Arenas- Ushuaia GEMI // 4 Gece Tam Pansiyon _ Full Program dahil.
*Deneyimli  Rehberlik hizmeti.
*Programda belirtilen tüm yemekler ve tur programına dahil tüm ören yerleri gezisi ,giriş ücretleri
*Havalimanı vergileri.
*Tüm uçuşlar ve transferler
*Seyahat sigortası dahildir.
VİZELER : yok. ( ŞİLİ-ARJANTİN)
 
 TÜM YÖRESEL PERSONEL BAHŞİŞLER(150 €) Tavsiye Edilen     

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com