Last Update on: 15/01/12

JAVA BALI TURU

Yer (Bölge): JAVA BALI
Tur Adı: JAVA BALI
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 25.04.2012
Tur Süresi: 10 gün
Tur Fiyatı: 1.499,00 €

 

 

JAVA –BALI

Jakarta* Yogyakarta* Bromo* Bali

  Prambanan Tapınağı ve Borabodur

  

1.Gün:    ISTANBUL- DOHA           Kalkış :  19:30  Varış: 23:30       
Atatürk Havalimanında   QATAR  Hava Yolları  kontuarı önünde  saat 17:00 de  buluşma ve check in işlemlerini takiben ; hareket.
          Akşam geç saatlerde DOHA havalimanına   varıyoruz. Havalimanı otelinde dinlenme için işlemlerimizi yapıyor;sabah uçuşumuza kadar odalarımızdayız..                            
 

 

2.Gün:     DOHA - JAKARTA                 Kalkış : 08:35  Varış: 21:30                      
Sabah saatlerinde uçuşumuz başlıyor.. Akşam saatlerinde aynı gün Jakarta’ya varıyoruz. Varışta    giriş vize   işlemleri formlarını dolduruyoruz.(Endonezya Vizesi işlemleri havalimanında varışta yapılmaktadır )
Daha sonra özel aracımızla konaklayacağımız otelimize geçiyoruz. Geceleme Otelimizde.
Jakarta, Endonezya Cumhuriyeti´nin başkenti ve en büyük şehridir. Java Adası´nın kuzeybatısında 661.52 km² alana kurulmuştur. Dünyanın en büyük 11. en yoğun nüfuslu 9. şehridir. Endonezya´nın turistik belde ve adalarına ulaşmak isteyen turistlerin uğrak yeridir. 
 
3.Gün:              Jakarta
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben ;Jakarta’ya varış ve yerel acentamız tarafından karşılanma   ve şehir turumuzun başlaması ,Göreceğimiz yerler arasında ; Miniature Park of Indonesia, Tüm Endonezya hakkında bilgi sahibi olamamıza yardımcı olacak ; kültür köyü ;   yüzlerce hektar üzerine kurulmuş; çok önemli bir ziyaret noktasıdır. Daha sonra şehrin dışına doğru gezimize devam ediyoruz.. Puncak istikametine yöneliyoruz. SAFARI PARK   ziyaretimize başlıyoruz. 35 Hektar üzerine kurulu ; bir Safari Parkı olan ; ve   Bu büyük ülkenin vahşi yaşamından örnekler ve vahşi hayvanlar barındıran ; çok güzel bir Safari Park burası..Beyaz Kaplan; Zürafa; gergedan;Orangutan..göreceğimiz havyalar arasında yer almaktadır. Orangutan yerel dilde ‘’ Ormanın İnsanı’’ olarak adlandırılır;yani halk onu bir adam olarak kabul eder; tek farkı Orman da yaşamasıdır.:))  Daha sonra PUNCAK geçidi ile meşhur ; doğal manzaralar diyarı PUNCAK ‘a varıyoruz; Öğle Yemeğimizi yerel bir restoranda alıyoruz. Çevresi    çay bahçeleri ile dolu bir yöredir burası ; Kısa dinlenme ve    soluk almayı takiben akşam saatlerinde   Jakarta ‘ya dönüyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
 
 
4.Gün:             Jakarta -YogJakarta
Sabah otelimizde kahvaltıyı takiben ; eskinden ayrı bir krallık olan ; halen Endonezya ülkesi içerisinde özerk bir yeri olan ; Yogyakarta’ya hareket edeceğiz. Kısa uçuşu takiben ;varış ve karşılama.Otelimize yerleşme ; öğleden sonra çevre gezilerimizde dünya meşhur Hindu tapınağı PRAMBANAN.Ayrıca bu yöre özgü Batik atölyelerinde görme fırsatımız olacaktır.
Yogyakarta (ayrıca Jogja,) Endonezya´nın Orta Cava bölgesinde bir şehridir. Şehir ayrıca Cava kültürünün ve buna bağlı olarak batik, bale, tiyatro ve kukla gösterilerinin de merkezidir. Ayrica bünyesinde barındırdığı sayıca çok fazla eğitim kurumundan dolayı "üniversite şehri" olarak da bilinir. 1945-1949 yılları arasında gerçekleşen Endonezya Ulusal Devrimi´nin de başkentiydi.
Öğleden sonra  ; bir dünya mirası olan; BORABODUR Budist tapınağı; yedi kat mertebeyi temsilin inşa edilmiş ; ve kimi otoriteler tarafından dünyanın 8.harikası olarak adlandırılan bu yapıt; şehre yaklaşık 1,5 saatlik uzaklıktadır.Son olarak   meşhur telkari gümüşçülü üzerine çalışan atölyeleri görme imkanı. Akşam Yemeği. Geceleme otelimizde.
 
 
 
5.Gün:             Yogyakarta-Bromo
Sabah otelde çok erken kahvaltıyı   takiben karayolu ile dünyanın en önemli volkanlarından biri olan BROMO volkanına doğru yolculuğumuz başlayacak. Bu yol yaklaşık 8 saat sürecektir.Orta Endonezyadan ; aşağıya doğru güneye yapılacak bir kara yolculuğu ile ; bu ülkenin tüm  gercek yaşamına tanık olacağız. Molalar vereceğiz; Meşhur Endonezya kahvasinden mola yerlerinde tatma imkanı bulacağız. BROMO ; Javanın en önemli yarı aktif yanardağının bulunduğu yerdir. Halen   kraterinden sülfür püskürtmeye devam ediyor..Dağların içinde ;yükseklerde ;yaylalarda köyler var ; Otelimiz dağların ortasında bir köyede;müthiş bir doğa ve tertemiz bir hava ile karşılaşacaksınız.. Akşam Yemeği. Otelimiz Raya Bromu Hotel.
 
 
 
6.Gün:                      Bromo VOLKAN SAFARİSİ   -Bali
Bugün Muhteşem bir tecrübe bizleri bekliyor…’’ VOLKAN SAFARİSİ ‘’   Belki çok az gezgine nasip olmuş bir deneyim yaşamaya hazır olun.. Sabah kahvaltıdan önce gün doğumunu izlemek üzere Bromo volkanına ciplerle(5 kişiye 1 araç) çıkıyoruz. Bu tırmanış halen dışarısı karanlık iken başlıyor; güçlü ciplerle ; dar dağ yollarından tepelere tırmanıyoruz; heyecan dolu; biraz sarsıntılı ama tam anlamı ile eşsiz bir yolculuk; bir macera adeta… zirveye varışta ; halen yarı aktif olan yanardağı ziyaret edeceğiz. BROMO yanardağı krateri önmüzde..bir tepenin tam üstünde bir düzlükte araçlarımızdan iniyoruz..Krateri görebiliyoruz; ama henuz tırmanma bitmedi..Asıl manzara;krater ağzından içeri bakmak..Kaç kişi dumanlar çıkan bir kraterin ağzını; tam üstünden görmüştür ki?? Önümüzde tırmanılması gerekn 300-400 m gibi bir mesafe var..Devreye hemen katır sahipleri giriyor. 1 Dolara pazarlık yapıp; bir katıra binerek ; maceranın ikinci bölümü başlıyor. Tepede manzara müthiş..
Aynı yolla geri iniyoruz..Daha sonra yine ciplere binip; başka bir tepeye çıkmak üzere yola çıkıyoruz. Maksdımız GÜN   doğumunu yakalamak. Bunu bazen net göremiyoruz aslında..tepeler sisli..kimi
 Zaman açık..biraz kısmet işi aslında..
Safarimiz ; ciplerle otele dönmemizle son buluyor. Güzel bir kahvaltıyı takiben, yola çıkma zamanı geliyor. Yolumuz BALI ‘ye doğru.. Java adası çok büyüktür..Bali bunun en güney ucunda yer alıyor..Kara Yolu ile 6 saat yolumuz var..Adalar arası arabalı feribotu da tecrübe ediyoruz. Öğleden sonra bali adasındayız..Otelimize yerleşiyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
 
 
7.Gün:                                 Bali
Sabah kahvaltısının ardından Tanah Lot tapınağı turuna çıkıyoruz. Bu turumuzda Bali turuyla Mengwi İmparatorluğunun Büyük Tapınak’ı olan Taman Ayun’a götürüleceksiniz. Bir sure bu tapınağın etrafında dolaştıktan sonra, yüzlerce tür maymunun doğal yaşam alanı olan Alas Kedaton’a gidilecek. Bir sonraki durak denizin ortasından yükselen kaya üzerine kurulu ve muhteşem gün batımı manzarasıyla ünlenmiş Tanah Lot tapınağını ziyaret ediyorsunuz. Tur bitiminde otelinize transfer. Akşam Yemeği veGeceleme Bali otelinizde. 
 
 
 
8.Gün:                                 Bali
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Tüm gün denizin tadını çıkartabilirsiniz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra Nusa Lembongan Adası Yelkenli Turuna katılabilirler. Tam günlük turumuz  sabah yaklaşık 08:30 ile 17:00 saatleri arasında olacaktır. Bali’nin komşu adası Nusa Lembongan’a moturlu yelkenliyle yapılacak 60‐90 dakikalık bir yolculukla başlayacak. Bu sırada yelkenliyi kullanma şansına sahip olabilirsiniz.
Lembongan adasındaki The Anchorage, SailSensations gündüz tesisi, beyaz kumlu sahilin yanındaki 4500 metre karelik taraçalı alanda yer almaktadır. Palmiye ağaçları arasında serin ve huzurlu bir ortam yaratmak için Tropical tipte catili cardaklarin inşa edildiği bir vaha. "The Anchorage" yüzme ve şnorkelle yüzme gibi su aktiviteleri sunmaktadır. Dalış operatörümüz tüplü dalış imkanı sunmaktadır. Nusa Lembongan veya Nusa Penida’nın kırsal manzarası ve geleneksel özelliklerini keşfedebilmeniz için bu güzel adaların saklı kalmış gizemlerini gözler önüne seren turlar düzenliyoruz. Tavsiye ettiğimiz eşsiz “mangrov turu” ile köy hayatının benzersiz özelliklerini keşfedebilirsiniz. Öğle yemekleri ambiyansın önemini yansıtan sosyal bir ortamdır. The Anchorage bahçelerinde tropik ızgara menümüzden oluşan açık büfe yemekler verilmektedir. Benoa limanına gelindiğinde tekneden iniş ve otelinize transfer. Geceleme Bali otelinizde.
 
 
9.Gün:                     Bali- JAKARTA- DOHA    
Bugün bali’deki son günümüz başlıyor; Öğleden sonra rehberimizin belirleyeceği buluşma saatine kadar serbest saatlerimiz olacak ; daha sonra otelde buluşup; havalimanına geçeceğiz; dönüş yolculuğumuz başlıyor..
                                                                                                    01:00 05:35
 
10.GÜN                               Doha – İstanbul        07:50 12:05
Yine Doha üzerinde Istanbul’a yolculuğumuz devam ediyor..Öğle 12:05 de İstanbul’a varış..Turumuzun sona ermesi..
 
 
TUR ÜCRETİ :
2 kişilik odalarda tek kişi 1499€         Tek kişi farkı                      340€
 
TUR ÜCRETİNE DAHİL OLAN SERVİSLER :
·         İstanbul’dan İstanbul’a ekonomi (Y) sınıf uçuşlar ve kişi başı 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı;Butik otel ve/veya 4 yıldızlı eş değer otellerde konaklama
·         Seyahat   Sağlık Sigortası 
·          
TUR ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN SERVİSLER
·         Endonezya Vizesi .Varışta Havalimanında yapılıyor.Ücreti orda ödeniyor.45 USD.
·          Papua Özerk bölge giriş işlemleri ; vizesi   varDiğer belirtilmemiş tüm yemekler ve dahil yemeklerdeki içecekler.
·         NOT : Ülkelerde çıkışda ödenen pullar DAHİL DEĞİLDİR.   Yaklaşık 20USD
·          YEREL TIPLER VE REHBER –KAPTANA VERİLEN  BAHŞİŞLER dahil değildir.

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com