Last Update on: 15/01/12

VENEZUELA KOLOMBİYA EKVADOR TURU

Yer (Bölge): EKVADOR
Tur Adı: VENEZUELA KOLOMBİYA EKVADOR
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 15.10.2012
Tur Süresi: 14 gün
Tur Fiyatı: 3.890,00 €

 

 
VENEZUELA KOLOMBİYA

                               EKVADOR                                                                                                                                                     

 

Galapagos Adaları

CENNET  VENEZUELA..KOLOMBİYA..EKVADOR.. 

(en altta  yorumları Okuyun Lütfen )

Türkiye´de TEK!! Her Yıl  1  defa yapılan ÖZEL Turumuzdur.

 

1. Gün: İSTANBUL - FRANKFURT- CARACAS -05:05  07:20  //  1040 1545
Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde LUFTHANSA Hava Yolları kontuarı önünde saat 03:20 de buluşma.Check-in,pasaport ve gümrük işlemlerini takiben LUFTHANSA Havayolları’na ait uçak ileFranfurt’a varış. Kısa beklemeyi takiben Caracas’a uçuş. Havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanma, aracımıza yerleşme, Bu havalimanı ; LA GUAIRA isimli bir sahil şehrinde inşa edilmiş. Bu gece ilk konaklamamız için La Guaira şehrinin sahillerine hareket ediyoruz ve geceleme otelimizde .ve İLK Akşam yemeğimizi alıyoruz.

Güney Amerika´nın kuzeyinde, Karayip Denizi ve Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında, Kolombiya ile Guyana arasında yer alır. 8 00 Kuzey enlemi, 66 00 Batı boylamında, Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayipler ile sınırlı.Tropikal iklime sahiptir. Kuzeybatıda And Dağları ve Maracaibo ovaları, orta kısımda ovalar, güneydoğuda Guyana dağlık arazisi yer




2 .Gün: CARACAS (Venezuela) 
Sabah otelde alacağımız kahvaltıyı takiben , başkente doğru yola çıkıyoruz; yaklaşık 45 dk sonra Federal kapital ismi ile anılan , Karakas ‘dayız...Panaromik turumuzla Venezuela’nın en büyük şehri Caracas’ı geziyoruz. İlk olarak şehri tepeden izleyebileceğimiz bir tepeye çıkıyoruz ;burası aynızamanda şehrin en varlıklı ve lüx semtlerinden birisi olarak dikkatimizi çekiyor. Daha sonra aşağıya doğru iniyoruz; kent merkezinde bir zamanlar Venezuela’nın kurulması ve yeniden yapılandırlması uğrunda bağmızsızlık savaşlarını yöneten ; SIMON BOLIVAR ; meydanını ziyaret ediyoruz.
Simon Bolivar, tam adıyla Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar Palacios Ponte y Blanco (d. 24 Temmuz 1783 - ö. 17 Aralık 1830), Güney Amerikalı devrimci önder.
1783´de aristokrat bir ailenin çocuğu olarak doğdu; ancak çocuk yaşta ailesini kaybetti. Ailesinden kalan mirasla devam ettiği askeri eğitimini İspanya´da tamamladı. 1810´da Venezuela´ya döndü ve sömürge yanlısı güçler ile Karakas´ta savaştı ve Venezuela´nın bağımsızlığını ilan etti. Sonra İngiltere´ye gidip tarafsızlık sözü aldı, döndü ve Karakas´ı Napolyon´un kardeşi Joseph´in komutasındaki İspanyol ordusunun elinden aldı. İspanyollar tarafından yakalanıp Kolombiya´ya sürgün edildi. Burada Kolombiya ordusunun başına geçip, Kolombiya´nın başkenti Bogota´yı ele geçirdi (1814).
İmkânsızlıklar nedeniyle Kolombiya´da ağır yenilgiler aldı ve Jamaika´ya gitmek zorunda kaldi. Haiti´de yeni güçler topladı ve Venezuela´ya tekrar saldırdı. Ciudad Bolivar şehrini ele geçirdi ve tek başına yönetmeye başladı.
Uzun yıllar boyunca bu bölgeden İspanyollar´a karşı mücadele etti ve 1821 yılında içinde Venezuela, Ekvador, Kolombiya, Panama ve Peru´nun bulunduğu, o zamanlar Büyük Kolombiya olarak adlandırılan bölgeyi İspanyol sömürgesinden kurtardı ve ilk başkanı oldu. 
Kurduğu bu bölgede Peru´nun kuzeyi, Bolivya olarak ayrıldı. Bolivya´nın anayasası bizzat Bolivar tarafından yazılmasına ve yüzyılın en önemli siyasal belgelerinden biri olmasına rağmen hiç uygulanamadı. Generaller arasındaki kişisel çatışmalar iç savaşa dönüştü ve Büyük Kolombiya bölünmeye başladı (1827).
Tüberküloz hastalığına ve hayalinin bölünüp yok olmasına dayanamayan Bolivar 1830´da hayata veda etti. kısa bir alış veriş molası ve Otelimize dönüş . Geceleme otelimizde olacak.

3.Gün: CARACAS -CANAIMA 
Bugun çok erken saatlerde ; otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, zaten otelimizin hemen yanında yer alan , küçük havalimanına geçiyoruz. Canaima Milli parka ulaşmanın en hızlı yolu olan, havadan ulaşım yolunu kullanacağız. takiben Canaima yöresine ulaşacağız. Varışta Milli Park rehberlerimiz tarafından karşılanıp ve geceyi geçireceğimiz kampa yerleştirileceğiz. ( milli park vergi/ giriş ücreti ; ödenecektir; toplam 25USD)
Odalarımıza yerleştikten sonra; kısa bir dinlenme arası veriyoruz.Öğlen saatlerinde turumuza devam ediyoruz. Bugünkü programızımız ( bu programların sıralaması ve saatleri düzeni tamamen bölgesel rehberler ve yerel acentalar tarafından düzenlenir; güncellenir ) ; ziyaret etmek istediğimiz yerler arasında ; LAGOON ;yani büyük iç göl var. Önce sahile ilerliyoruz; burada bizi bekleyen tekney biniyoruz; ve Göl üzerinde yolculuğumuz başlıyor. Yine burada göle akan şelaleleri görüyoruz. Daha sonra tekneden inerek ; ormanının içinden 30 dk lık bir doğa yürüyüşü ile ; SAPO ŞELALESİ ne doğru gidiyoruz. Muhteşem bir manzaraya sahip; yörenin en bilinen şelalesi konumunda olan ;bu doğa harikasını ziyaret edeceğiz. Tekrar yürüyüşle teknemize dönüyor ;oradanda tekne ile başladığımız noktaya yolculuk yapıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde alınacak. Geceleme otelimizde.

Otelimiz:Campamento Tapuy Lodge




4.Gün: CANAIMA
Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben ; en farklı deneyimlerden bir tanesini yaşamak üzere ;hazırlıklarımızı yapacağız. Görmek istediğimiz yer ‘’ ANGEL FALLS’’ yani melekeler Şelalesi adıyla ün yapmış ; bir doğa harikası. ÖZEL UCAKLA BU TURU YAPACAĞIZ. Kalkış saatimizi yerel rehberimiz bize iletecek;ona göre hazırlanacağız.
Melek Şelalesi (İspanyolca: El salto Ángel), Venezuela‘da bulunan dünyanın en yüksek çağlayanıdır. National Geographic ekibi tarafından 1949 yılında yapılan resmî ölçüme göre 979 m yüksekliğindedir.

 



Şelaleyi, 20. yüzyılın başlarında, kâşif Ernesto Sánchez La Cruz keşfetmiştir. Batı dünyası ise ancak 1935′te Amerikalı pilot Jimmie Angelsayesinde bu şelalenin varlığını öğrenmiştir. Angel, değerli taşlar aramak amacıyla 1933 yılında çıktığı yolculukta şelaleyle karşılaşır.[2] Şelalenin güzelliğini karısı ve iki arkadaşıyla da paylaşmak isteyen Angel’ın tekrar gelişinde kullandığı uçak, yerlilerin Şeytan Kanyonu dediği Auyan tepesine düşer. Angel, karısı ve iki arkadaşı, 11 gün süren çetin bir mücadelenin ardından küçük bir kasabaya iner. Onların bindiği uçak ise tam 33 yıl sonra tepeden helikopter yardımıyla kaldırılarak Maracaydaki Aviation Müzesi’nde sergilenir. Şeytana meydan okuyan uçuşuyla Angel, Venezuela’nın efsanesi haline gelir


5.Gün: CANAIMA- Caracas 
Bugün erken saatlerde alacağımız kahvaltının ardından kısa serbest saatleri takiben yine geldiğimizi yolu kullanarak geri dönüyoruz. Başkent Caracas ‘a uçuş ve otelimize yerleşme. Bugün kalan saatlerimizde serbest saatlerde alış veriş ve gezinti imkanlarımız olacaktır. 

 

 

6.Gün: CARACAS- CUCUTA -BOGOTA (KOLOMBIYA)  06:30/ 1430
Sabah erken havalimanına transfer ediliyoruz ve Kolombiya’nın başkenti ikinci  büyük şehri  CUCUTA´ya uçakla  yolculuğumuz  başlıyoruz. Önce  Venezuela´nın  Santa  Domingo  şehrine  ;  daha  sonra  kara yolu ile  sınırı  geçip ,  Kolombiya içerisine  geçiyoruz..Cucuta,  Kolombiya´nın 2.büyüş  şehri  olmakla ,  Venezuela  sınırında  yer alır.  Hareketli bir  ticaret  iehridir.Hemen  akabinde Bogota’ya yolculuğumuz başlıyor..
Varışı takiben ; şehir turumuza başlayacağız ;tarihi meydanları ; katedralleri ile ünlü olan başkent Bogota ; geniş ve büyük bir bölgeye kurulmuştur.Bugun göreceklerimiz arsında tarihi ;kültürel mirasların sergilendiği ALTIN Müzesi de yer almaktadır ; Museo de ORO ;isimi ile bilinen bir müzedir ; tüm geçmiş yaşamlar ve kabile hayatları hakkında bilgi sahibi olacağımız bir müzedir. .Geceleme otelimizde.

Otelimiz:Emporium Hotel



7.Gün: BOGOTA 
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Bogota’yI geziyoruz.. bazı diğer turistik mekanlarını gezmeye devam edeceğiz..Öğleden sonra serbest saatlerimizde alış veriş imkanımız da olacak. Kolombiya yeiş zümrüt taşları ile de nam salmış bir madencilik ülkesidir. Geceleme otelimize olacaktır. 
Bogotá, Kolombiya´nın başkentidir. Şehir içinde 6,8 milyon kişi nüfusu ve aglomerasyonda 7,9 milyon kişi nüfusu[1] ile Bogotá, Kolombiya´nın en büyük şehri ve Güney Amerika´nın en hızlı büyüyen metropollarından biridir; 2008´den itibaren Bogotá dünyanın en büyük 36. şehridir. Ayrıca dünyanın en kalabalık 33. yeridir. Bogotá´nın rakımına rağmen, La Paz ve Quitodan sonra dünyanın en yüksek üçüncü şehridir.



8.Gün: BOGOTA - QUITO ( EKVADOR) 
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Quito ‘ya doğru yola çıkmak üzere Havalimanına geçiyoruz.
Uçuşu takiben Ekvador’un başkenti Quito’ya varıyoruz.
Quito’daki turumuza başlıyoruz; şehre yaklaşık 45 dakika mesafede olan ‘’ Dünyanın Ortası’’ olarak adlandırılan Müze/parka geciyoruz. Meşhur EKVATOR çizgisinin dünyayi KUZEY/GÜNEY olarak ikiye böldüğü noktadayız. Kuzey ile Güney kürenin buluştuğu coğrafi çizgi buradan geçmektedir. Yerel rehberlerimiz bize bu noktayı güzel bir tur ile park içersinde gezdirerek anlatıyor. İzah ediyor.
Arzu edenler bir dolar karşılığında buradan isimlerinin yazılı oldupu ; Dünyanın merkez nokatası isimli bir sertifika bile alabilirler.
Bu çok ilginç gezimizi takiben ; şehre dönüyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.
Geceleme otelimizde olacaktır.

 


Ekvador, Güney Amerika´da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus´ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür

Otelimiz:Mercure Alameda



9.Gün: QUITO - GALAPAGOS ADALARI 

Sabah erken saatlerde alacağımız kahvaltımızı takiben , yerel rehberimiz eşliğinde havalimanına gideceğiz. Bugün Galapagos adalarına yolculuğumuz başlıyor. Unesco dünya mirasları listesinde en tepede yer alan ve tüm özellikleri ile koruma altına laınmış bu adacıklar topluğuna yapacağımız 2 gecelik gezimiz başlıyor..Sadece birkaç noktasında havalimanı olan ve bunlardan en işleği olarak bilinen Baltra havalimanına uçuyoruz. Varışta yerel ekimizi tarafından karşılanıyoruz ve konaklayacağımız otele transfer edil,yoruz.. Güzergahımız üzerindeki Santa Cruz adalarını da görme imkanımız olacaktır. Santa Cruz adası halen en önemli merkez Galapagos adası durumnda dır. Meşhur CHARLES DARWIN araştırma istasyonu ziyaretimiz olacak. geceleme otelimizde. NOT : Galapagos yerel gezileri detayı ve sıralamaları; dönem dönem farklılık göstermektedir. Yazılan program taslak ;yıllık genel programdır. Gercek uygulama ;öncelik listesi acenta görevlisi tarfından orda ; haftalık sunulur. GALAPAGOS MİLLİ PARK GİRİŞ ÜCRETİ dahil değildir (100 USD-varışta nakit olarak tahsil edliyor) . 

10.Gün: GALAPAGOS 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben bölgedeki turlarımıza devam ediyoruz. ..Dünya mirası koruma listesinde öncelikli olarak belirtilen ve halen yılın her ayı binlerce turistin yöreye akın ettiği bu adlarda nadir hayvan türlerini yaşatmak üzere verilen çabalara şahitlik edeceğiz. Turumuza yerel rehberlerimiz eşliğinde Tekne turumuza ; Körfez Turu adı altında; bir turumuzda olacak ; küçük turistik teknelerle yapılan bu turda ; hem kimi deniz hayvanlarını yakından görme imkanı bulacağız ;hemde fırsat ve imkan olursa yüzme şansı yakalayacağız. Arzu edenler serbest saatlerinde ; hem plajları görmek , hemde sahil yapısını keşf etmek üzere ; meşhur TORTUGA BAY plajlarına gidebilirler..Buraya gitmek için 4 km lik Milli Park içinden yürümek gerekmektedir. Geceleme otelimizde.

Otelimiz:HOTEL MAINAO

11.Gün: GALAPAGOS 
Bugün bu cennet adalarda ; serbest bir günümüz var ; cennet plajlarda yüzmek ; güzel caddelerinde gezinmek; doğa yürüyüşleri yapmak isteynler için son bi fırsat..Daha da fazlasını yapmak isteyen ; dalış turlarına katılmak isteyenlerde otelden bazı paket teklifleri değerlendirebilirler.. Geceleme otelimizde olacak.
Galapagos Adaları (İspanyolca: Islas Galápagos, resmi: Archipiélago de Colón), Colón Takımadaları olarak da bilinir, Büyük Okyanusun doğusunda Ekvador´a bağlı takımadalar Uzak ve izole bir konumda olan adalar, Güney Amerika kıtasının yaklaşık 1000 km batısında yer alır. Galapagos takımadaları toplam 50,000 km² yüzölçüme sahiptir.


Adalar grubu 14 büyük ada, (Isabela, Santa Cruz, San Salvador (Santiago, James), Fernandina, San Cristóbal, Floreana (Santa Maria), Marchena, Española, Pinta, Santa Fe Genovesa, Pinzón, Darwin ve Wolf), 8 daha küçük ada ve 40 minik adacıktan oluşur. Adalarda, yaklaşık 25.000 kişi (2004) yaşar.

 


Charles Darwin, evrim kuramı çalışmasına esin kaynağı olan gözlemlerini bu adalardan bazılarında yapmıştır. Volkanik bir yapıya sahip olan ada, içerisinde kendine özgü birçok biyolojik tür barındırmaktadır.
Üst üste binmiş lav akıntılarından oluşan Galapagos Adalarındaki bir bölümü hala etkinliğini sürdüren çok sayıda yanardağ vardır.Yüksek yanardağlar, kraterler ve yarlar, adanın sarp ve engelli yapısını daha da belirginleştirir.

12.Gün: BALTRA - GUAYAQUIL 
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben, Galapagos adalarındaki son ziyaretlerimiz olan çifte volkanik kırater bölgesini ziyaret edeiyoruz(zaman ve hava koşulları müsati olursa) . Havalimanına ulaşma ve ana karaya uçuş. Pasifik Okyanusu kıyısındaki ülkenin en büyük şehri olan Guayaquil’e transfer.Varışın ardından yapacağımız panoramik şehir turunda şehri tanıma fırsatı bulacağız. Bu turumuz esnasında şehir merkezi , Las Peñas mahallesi ve Santa Ana Tepesinden şehrin en güzel manzarası..Daha sonra Malecon meydanında tarihi bir toplantının da yapıldığı Simon Bolivar ve San Martin buluşması ve anlaşmaların sonuçlandırıldığı, bu esnada kullanılan tarihi binaları, biraz yürüyerek şehir eski mrekezini, Iguana Parkını da görme imkanı bulacağız. Geceleme otelimizde olacak.

Otelimiz:best western doral 



13.Gün: GUAYAQUIL - BOGOTA-FRANFURT     13:50  /2135 

Otelde alacağımız kahvaltıdan sonra isteyen misafirlerimiz geri dönüş yolculuğu öncesi adadaki son saatlerinde gezme,alışveriş,denize girme fırsatı bulacaklardır.Daha  sonra buluşmayı takiben havaalanına transfer.Check-in,pasaport ve gümrük işlemlerinin sonrasında LUFTHANSA Havayolları’na ait uçağımızla hareket ediyoruz…Geceleme uçağımızda. 


14.Gün:FRANFURT/ ISTANBUL  15:00   02:00  
Sonrasında LUFTHANSA Havayolarına ait uçağımız ile İstanbul’a varış ve gelecek turlarda yeniden görüşmek üzere vedalaşma….

 

 

 


TUR ÜCRETİ
2 kişilik odalarda tek kişi 3890€
Tek kişi farkı 690€

GEZİ FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ:

*Şehir turları ve transferler 
*İstanbul//İstanbul Ekonomi sınıfı uçak biletleri ve kişi başı 20 kg’lık bagaj taşıma hakkı
* 4 yıldızlı otellerde konaklama ,programda belirtilen tüm kahvaltılar,akşam yemekleri.Yerel otellerin yıldızlandırmaları ; yörelere göre farklılık gösterebilir.
*Programda belirtilen tüm ören yerleri giriş ücretleri .
*Deneyimli EJDER TUR*Travel Boutique Rehberlik hizmeti.
Seyahat sigortası*asist card
Bu turdaki Uçuşlarda Havalimanı çıkışlarında (parça parça yaklaşık toplamda 55 USD çıkış harçlarıda vardır- alanda nakden ödenir)
GALAPAGOS MİLLİ PARK GİRİŞ ÜCRETİ dahil değildir (100 USD-varışta tahsil edliyor)
CANAIMA milli Park ÖZEL ucak alan vergisi 25USD



GEZİ FİYATINA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Kalınacak otellerdeki şahsi harcamalar ( telefon, mini bar, kuru temizleme, v.b )
*Kişi başına 15 YTL tutan konut fonu. 
*Programda belirtilmemiş yemekler.
*Programda belirtilen havalimanı çıkış pulları dahil değildir (yaklaşık 55 USD –Toplamda)
*Havayollarından kaynaklanan uçuş saatleri değişikliğinden acente sorumlu değildir. 
* Yerel rehber ve kaptanlar için toplanacak 150 € toplam tipler.

BU GEZİ  HAKKINDAKİ  YORUMLAR:

Ejder  Turizm  olarak ; bu  programı 2005  yılından bu yana  6  defa  gerçekleştirdik.  Türkiyede ğek tanınmayan bir  kuşağı gezdirmeyi  hedeflemiştik.  Şuana kadar  100 ün üstünde ;  yolcumuzu  bu  bölgeye  götürdük.Burda  benim  kişisel    düşüncem , ki geçen yılki grubumuza  şahsen  liderlik yapmıştım,  gerçekten görülmesi gereken bir  bölge.  Uygulaması  çok kolay olmayan  ,zahmetli  bir  tur operasyonu gerektiriyor, oyüzden bu  tarz  işlere  pek  diğer  acentaların  girmediğini fark etmişsinizdr,  toplamda  3  Ülke  ama 5  bölge  diye ayarabileceğimiz  bir  tur  programı var.  

1. Bölge. Caracas  (Venezuela Başkenti):  Kosmopolit bir  şehir.Çok  büyük ve karışık  görünen  ve  çok geniş bir  vadiye  kurulmuş, Latin Amerika  yakın geçmiş tarihinde Simon Bolivar ´a  ev sahipliği  yapmış, önemli bir  siyasi-  ekonomik  başkent. Fakat bu şehir,   denizden yaklaşık 70 km  içerde inşa  edilmiş olmakla,  içindeki yaşam düşünüldüğü kadar Turizm bazlı değil. Ticari  ,yoğun bir  hayatı var. Burada tam umduğunuzu  bulamazsınız.(görsel manada).Caracas  Havlimanı tam  Atlas Okyanusu  kıyısına  kurulmuş bir  alandır. Caracas  Burdan 1 saatlik yol. Ama alan kıyısında, çok güzel ve  canlı bir  sahil  kenti var. La  Gueara..Ben  burayı çok beğendim.

2.Bölge: CANAIMA ;  Burası  Tüm Turun en   göz  alıcı  bölgesidir. Bizim burdaki  hazinemiz sanırım burası.  Amazon ormanlarında yer alır. Ve  nehirler  yöresidir.  Dünyaca  meşhur  ANGEL Falls buradadır. Ve  Sapo  Şelalesi..Burası  bir  Milli  parktır. Karadan uşalım yoktur. Tek ve  en kestirme  ulaşım,  hava yolu ile , küçük  uçaklarla  gelmektir.Caniama ´nın  en yakınında  iki büyük şehir vardır .Puerto ORDAZ ve  Cuidad  Bolivar..  Başkent üzerinden gelen bir  takım  yerel  uçuş  güzergahları,  bu iki şehri kullanarak  Canaima  gelme  şansını bize verir.Tek kelime ile  söylüyorum,  haftanın bir  kaç günü..eger  yer  bulursanız  Canima ´ya  uçakla  gelebilirisiniz..Bunu ayarlamak  ÇOK  zordur. Ne kadar uğraş verdiğimi  bir  ben  biliyorum:))  Ne  demişler  güzelliklere  ulaşmak   hiç  de kolay değildir.  Biz  bunu çok  zor  ve  eziyetli   uğraşılar sonrası  her defasında  başarsakda..tek kelime ile..bizi  gercekten  çok çalıştıran  bir    yolculuk planlamasıdır.  Daha geniş gruplar  için ,  yani 10 kişi  üzeri için..en  iyi yol..Uçağı  kiralamaktır.  Ozaman hergün  her tarife sizindir.Canaimada..Angel  şelalesini  Ucakla  görmeye  gidiyouz.  yaklaşık  sıfırdam 700-800 m  yuksekten  düşen  bu  nadide  şelalyi  ..Mutlaka görmelisiniz.  Bazen hava bulutlu ve  yağışlı oluyor,ozaman ucaklar  kalkışda  zorlanıyorlar..Sabırla  alanda bekleyip,  uçuşa  elverişli  hava ortamı beklenir.Bolca  ücretsiz  kahve içebilirisiniz.Burda heryerde  kahve  ikramı var..Su paralı..kahve ücretsiz.:)) Gittim ..içtim

3.Bölge:  Kolombiya  Sınırı-  Cucuta-  BIGOTA;  Biz  bu turumuzda;  Kolombiya  geçişimiz;    kendimize has  bir  metod ile yapıyoruz.Venezeula  Kolombiya  ilişkileri Müthiş değil  aslında..  venezuela  daha içine  kapanık bir  ülke.  Sebebi kim acaba??:))  Caracas dan  tüm venezuela  içine  onlarca yerel uçuş  vardır.  6-7  adet  Yerel havayolu var. Hizmetleri ve ucakları  yeterli güzellikte. Biz  Venezuela ldan Kolombiya  geçişi için ,  önce  Caracas ´dan  ,  sınır  şehrine uçuyoruz. San Cristobal yada  Santa  Domingo;  buradan  en hızlı ve  profosyonel  ulaşım aracımız  TAXI ler..Bu taxiler  sınır  geçişi  hususunda uzamanlar  ve alandan  binildiği için  güvenilirler. Bu ayarlamlar  acentamız tarafından  yapılıyor  önceden.  İndikten sonra  taxi ile..yarım saat  te  Kolombiya  sınırına geliyoruz.  geçiş işlemleri çok basit  ve rahat.  5-10  dk kuyrukda bekleyip,zaten vize olmadığı için , hızla  giriş ve geçiş işlemlerimizi tamamlıyoruz.  Bu  aynı taxiler  bizi  taa  Cucuta  (Kolombia)  içine ..alana  şehre kadar  götürmeye  yetkili.  Cucuta  havalimanından  yine bir  yerel uçağa  binerek,  başkent  Bogota´ya  ulaşıyoruz.  Bogota,  büyük bir  şehir.  Hem tarihi  hemde yeni  dokuları var.  Ben gecen yıl  gittiğimde  akşam bir yere ..bir  cadde  var  daha sonra  ,  sorana ismini veririm..Öyle  hoş ve şık bir  yerki..müthiş  hoş  bir ortam yemeklerinizi yiyebilirsiniz.  ben her  gittiğim  yerde ,  mutlaka  ,  yerel  hayatı  tam vakti ile  yaşamaya  çalışırım. Gruplarmıda  akşam  dışarı  çıkarırırım..Hayat  hem kültür..hem  gezme..hemde  tat  almadır..Bogota ,altın müzesi ..Museo  De ORO..çok güzel ve  kapsamlı bir  müze..göreceğiz..görülmeli..

4.Bölge,  QUITO ve GAUAQUIL ,  Ekvador´un en önemli  2  şehri..  Quito..başkent..ilk  dikkatimi  çeken yerel para  birimi yok burda.  Amerikan Doları  yerel para  birimi..resmi olarak!!  Change  yapmaya  gerek yok.  İlginç  değilmi??  ama  durum bu.Quito  tarihi  bir  şehir..ve  yine burda meydanlar..katedralller..ve çok güzel  kolonial  binalar var.  Şanslıisek ..Kolonial  tarzlı bir  otelde  kalacağız..Biz  öyle olmasını istiyoruz.  Ve  Dünya nın Ortası..Ekvator  çizgisi de burda..Şehre 1  saat  mesafede  bir  Park var..bir  açık hava  Kültür merkezi..Çizgi burdan geçiyor.  Size  yerel rehber  eşliğinde bir  tur  yapacaklar.ve  Ekvator  çizgidinin  kimi  özellikleri  anlatılacak.

 5.Bölge; GALAPAGOS  ADALARI.....  İşte  bizi  biz  yapan  özelliğimiz.  Galapasgos  adalarına uçakla  gidip  3 gece konaklıyoruz. Buraya  gemi ile de  turlar  yapılmakta ..ama  herzaman ki gibi..diyorum ki..eger  hala  yürüyebiliyorsan..karada ..doğa içinde konaklamalısın. Hayat Bu!!..gemi güvertesinden  alacağın ..ve  demir  kabinlerde  uyumaktdan..olayı  uzaktan  dürbünle  görmektense..olayın tam içine  girmelisin. Kokuları ve tüm güzelliği  içine  çekmelisin.  Biz  Galapagos  adalarını çok  ciddiye  alıyoruz.  Pasifik Okaynusu  ortasında ..ve ucakla  2  saat (çok yakın değil!!  )  süren  bir  yolculuktan sonra..sımsıcak..bir  ortama  varıyorsunuz.  Tropikal havası ve  doğası ile  eşsiz bir yer.Takım adalar  burası..San Cristobal..Baltra..santa  Cruz..adaladan bazılarının  ismi..3  havalimanı var adalar  üzerinde. Burası Ekvador  toprakları  burası.Girişte  100  USD  kişi  başı park ayak bastı parası alıyor. Burası  okadar  doğal ve koruma  altındaki..daha  havalimanında  her yerde  IGUANA lar var..Orda  anlıyorsunuz  nereye geldiğinizi..Sıcak ve yumuşak bir hava..ve  gerçek bir  Cennet..Ulaşım ve transferler çok profosyonel..biz  Santa  Cruz  adasında konaklıyoruz.  Küçük  bir  kasana da var  burda.  Sahil  kasabası..restoranlar ve  tekne turları yapılan bir  merkez.  Ve  Charles Darwin koruma-araştırma istasyonu da burda..DEV  kaplumbağalar..göreceğiz  orda..süperler..dev    Balıkçıl  kuşlar..Iguanalar..her yerde..tadına varın..zevkini çıkartın..Ben gittim  gördüm..ve  her  giden  en çok burdan etkileniyor..

Bu  turu  Tavsiye  ediyorum..Özel  dizayn ettik..uğraştık..biraz  macera..biraz  el değmemişe  yolculuk..yaşayın..bunu.

Ugur  KURT

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com