Last Update on: 15/01/12

OMO VADİSİ ETİYOPYA TURU

Yer (Bölge): AFRİKA
Tur Adı: OMO VADİSİ ETİYOPYA TURU
Otel Yıldızı:
Tur Tarihi: 23.10.2012
Tur Süresi: 12 gün
Tur Fiyatı: 3.150,00 €

 

 

OMO VADİSİ

Harer/ Nazaret/ Arba Minch Chamo Gölü / Turmi
Mursi Kabilesi
Etiyopya
12Gün
 
 
1.GÜN :     ISTANBUL –ADDIS ABABA       18:50    00 :15
İstanbul Atatürk Havalimanında THY kontuarı öününde Ejder Turizm Yetkilileri ile saat 16:45’de buluşma.Yolculuğumuzun başlaması ; gece saatlerinde Addis Ababa, Bole havalimanına varışımızla yerel rehberimiz tarafından karşılanıp, otelimize geçiyoruz. Sabah saatlerinde otelde kahvaltımızı aldıktan sonra .., Addis Ababa’nın tarihi yerlerinden, 1974 yılında keşfedilen 3.6 milyon yıllık kalıntılarını görebileceğimiz iskelet “Lucy’nin” bulunduğu Ulusal Arkeoloji Müzesini, Addis Ababa Universitesindeki Etnoloji Müzesini, Kutsal Trinity Katedrallerini ve 3200 metre yükseklikte bulunan ve metropolun panoramik bir manzarasını sunan Entoto Dağı’nı göreceğiz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
Addis Ababa veya Addis Abeba, Etiyopya ve Afrika Birliği´nin başkenti. 80 farklı dilin konuşulduğu şehirde Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi toplulukları yer alır. Deniz seviyesinden 2,500 metre yüksekliktedir. Addis Ababa uluslararası havaalanı ve kenti Aden Körfezi´ndeki Cibuti liman şehrine bağlayan demiryoluyla önemli bir kavşaktır. Deri, metal ve tekstil üretiminin yanı sıra kahve, tütün ve süt ürünleri üretimi açısından kent büyük bir ticari önem taşımaktadır. Kuzeydoğu Afrika´da bir zamanlar Habeşistan olarak bilinen Etiyopya´nın ilginç geleneklerinden biri, bir hanedanın kurucusu olan her kralın kendisi için yeni bir başkent yaptırmasıdır. Bugünkü başkent Addis Ababa da 1887 gibi oldukça yakın bir tarihte Kral II. Menelik´le başlayan yeni hanedanlık döneminde kurulmuştur. Şehrin bulunduğu alanı eşi İmparatoriçe Taytu Betul seçmiştir. Şehre adını veren Addis Ababa ifadesi Etiyopya dilinde "yeni çiçek" anlamına gelir
 
 
2.GÜN:       HARER
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından karayoluyla Haraghe dağlarından, kahve ve yemen otu tarlalarını da görerek Harer’e geçiyoruz. Harar’da 16.yüzyıl dan kalmışolan Harar duvarını ve ünlü şair Arthur Rimbaud’un evini ziyaret ediyoruz. Akşamüstü Harar Duvarı Kapılarından birine giderek, Sırtlan adam’ın, sırtlanları yemlemesini seyredeceğiz ,Akşam yemeği ve geceleme otelimizde olacak.
Başkent Addis Ababa ´ya yaklaşık 500 kilometre mesafedeki tarihi kentin nüfusu 2005 senesi istatistiklerine göre 122 bin kişi olup, 2006 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.
7. yüzyılda kurulan kent Adal Sultanlığı´nın merkezi oldu ve 1529´da Osmanlı Devleti´nin desteğiyle hıristiyan Habeş devletine cihat ilan eden Ahmad Gran´ın başkenti oldu. Kahve ticareti, sepetçilik ve ciltçilik sektörlerinin gelişmesiyle XVI. yüzyılda altın devrini yaşayan Harar, Gran´ın yenilgisinden sonra düşüşe geçti.1875´e dek müstakil bir şehir devleti olarak varlığını sürdüren Harar bu tarihte Osmanlı Devleti´ne bağlı Mısır Hıdivliği´nin Rauf Paşa komutasındaki birlikleri tarafından zaptedildi ve kent fiilen Türk yönetimine geçti.1885´te Mısır birliklerinin çekilmesinden sonra iki yıllık bir bağımsızlık dönemi yaşayan Harar, 1887´de Etiyopya birliklerince ele geçirildi ve bu ülkeye ilhak edildi.
Günümüzde İslam ve Hıristiyanlık dinlerinin tatbik edildiği şehirde, yerli Harar kabilelerinin yanı sıra çeşitli Etyopyalı ve Somalili kabilelere mensup bir nüfus yaşamaktadır.
 
3.GÜN: Harer- Nazaret
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Harer’den karayoluyla Nazaret’e geçiyoruz. Yolculuğumuz süresince Harer Dağları ve Etiyopya Rift vadisinin muhteşem manzarasını görüyoruz.  Yolda; yemen otu tarlalarında yapılan bölgenin tipik tarımcılığını deneyimleyeceksiniz. Akşam yemeği ve Geceleme Nazeret’te otelde.
Daha cok Nazret olarak bilinen Adama, Etyopya’nın merkezinde Oromia Bölgesinin bir önceki başkentidir. Oromia Bölgesi, Etiyopya´nın 11 yönetim bölgesinden birisidir.
Adama, cok yoğun bir ulaşım merkezidir. Adama Addis Ababa ve Dire Dawa’yı birbirine bağlayan yol üzerinde yer alır. Çok sayıda tır aynı yolu Djibouti ve Asseb limanına gidip gelirken de kullanmaktadır. Ayrıca Addis Ababa-Djibouti trenyolu da Adama’dan gecmektedir.
 
 
 4.GÜN : Nazaret-Arba Minch
Nazaret’e yaklaşık 450 km mesafede olan Arba Minch’e geçiyoruz. Yolculuğumuz sırasında Rift vadisi göllerinin bazılarını geçerken, Kus cenneti olarak bilinen Ziway Gölün’de kısa bir süre duruyoruz. Aynı zamanda Wolayta tarım alanları üzerinden yemyeşil tepeleri ve vadileri de görmüş oluyoruz. Habeşçe’de “kırk pınarlar” anlamına gelen Arba Minch’e gece geç vakitte varıyoruz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.
Geceleme yapacağımız Bekele Molla Oteli, Rift vadisi gölleri arasında, Chamo Gölü; Abaya ve Nac Sar parkının bulunduğu panoramik manzaraya sahip bir tepede yer almaktadır.
 
5.GÜN :       ‘’ Dorze Köyü ziyareti ve Chamo Gölü Tekne  gezisi ‘
Kahvaltıdan sonra, arı kovanı şeklindeki evleri ve dokuma becerileriyle ünlenen Dorze kabilesini ve köylerini ziyaret ediyoruz. Dokumacılık bir çok Dorze için öncelikli meslektir. Dorzeler aynı zamanda toprak erezyonunu yaratıcı teraslama yöntemiyle önleyen çiftçilerdir. Kulubelerinin yanında sebze, baharat, tütün ve yalancı muz yetiştirdikleri küçük bahçeler bulunur.Akşama doğru dev timsahların, gergedanların ve çeşitli kuş yaşamlarının görüldüğü Chamo Gölünde tazeleyici bir tekne turu yapıyoruz. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde
 
6.GÜN :     Arba Minch – Jinka
Kabile yaşamını deneyimlemeye Konso’yu ziyaret ederek devam ediyoruz. Putperest bir toplum olan Konso, ölülerin mezarları üzerinde fallik sembollerin bulunduğu ürkütücü ahşap totemler ve yılanların üremesine dayalı saygı amaçlı birçok kült vardır. Konso kültürünün köşe taşı; ancak son derece uzman ve başarılı tarım ekonomisi, onları çevreleyen verimsiz tepe ve vadilerden taş ile desteklenebilir teraslama yoluyla üretken bir yaşam elde etmeye yarar. Yöre halkıyla tanışmak, fotoğraf çekmek, dış etkilerden çok az etkilenmiş bir kültürü öğrenmek için muhteşem bir gün.
Mago Milli parkı eteklerindeki Jinka’ya Akşam varıyoruz
Jinka Güney Etiyopya’nın pazar kasabasıdır.Tama Ova’sının kuzeyindeki tepelerde kurulu olan Jinka; Debub Omo bölgesininbaşkentidir.
 
7.GÜN :  Jinka - Mursi – Jinka
Kahvaltı sonrası Jinka’dan ayrılıp, etkileyici kültürüne minnettar olacağımız Mursi kabilesinin Köyünü ziyaret ediyoruz. Mursi kabilesi, kadınlarının olgunluğa ulaşmadan alt dudaklarını yararak, kilden tabaklar takmasıyla ünlüdürler.
Objektife doğrudan bakmanın körlüğe neden olacağına inanan Mursiler, kabilede izinsiz savaş bir tabu olmasına rağmen, bir düşmanı öldüren savaşçıya büyük itibar gösterirler.
Öğlen pikniğinden sonra, Jinka’ya donüş. Geceleme Jinka’da.Akşam yemeği
8.GÜN :  Jinka – Turmi
Kahvaltıdan sonra Hamer halkını ve köyünü görmek için Dimeka üzerinden Turmi’ye doğru yola çıkıyoruz. Turmi, Hamer köyünün bağlı olduğu küçük bir kasabadır. Hamerler,hardal,su ve reçineyle yapılmış dikkat çekici saç sekilerli vardır. Saçlarını karışımın içine batırıp, tutam tutam çevirerek, bakır renkli büklümler oluştururlar. Bu onlar için zenginlik ve refah sembolüdür. Hamerler vücut süslemesinin ustaları olarak bilinirler.Akşam Yemeği.
Geceleme kampta Turmi campsite lodge
9.GÜN  : Turmi - Omorate - Turmi
Bugün Omo nehrini tekneyle gecerek Geleb kabilesini ziyaret ediyoruz.
Geleb yada Reshiat olarak tanınan halkın kendine özgü kıyafet, dekorasyon ve ilginç mimarisi olan k öyleri vardır.
 Öğleden sonra Turmi’ye karayoluyla geri dönüş yolculuğu ve geceleme kampımızda.
Gelebler, 18.yy’daki yayılmacı çatışmalarında Turkana bölgesinden zorla atıldılar ve Omo nehri’nin batı kıyısı boyunca yaşamaktadırlar. Aslında göçebe çoban olan bu halkı Omo Nehrinin verimli çevresi, tarım, balıkçılık yaparak yerleşik düzene geçirmiştir. Geleb halkı, göçebe kökenlerinde olduğu gibi kolay ve çabucak tasfiye edilir gibi küçük kulübelerde yaşıyorlar.
 
10.GÜN: Turmi –Awassa Gölü  
Bugün karayoluyla, Sidamo dağlarının güzelliği ve kahve arazilerinin arasından Awassa’ya geçiyoruz.Yolda, alışılmışın dışında kayalara oyulmuş olan; Tutu Fella dikilitaş alanını görmek için duruyoruz. Sonrasında, sayısız tür kuşun barındığı ve dağlarla çevrili Awassa gölüne devam ediyoruz. Awasa Gölü, Addis Ababa’nın güneyinde ve Etiyopya vadisinde yer alır. Gölün uzunluğu 16 km, genişliği 9 km’dir. En derin noktası 10 metredir.Geceleme Awassa’da otelde


11.GÜN  :  Awassa - Addis Ababa
Kahvaltıdan sonra yerel halkında alışveriş yaptığı, Awassa Gölü’nün kıyısında bulunan balık pazarına gidiyoruz. Sonra Awasa gölü ve Büyük Rift Vadisi üzerinden karayoluyla Addis Ababa’ya geri dönüyoruz. Yol üzerinde Shala, Abyta ve Langano göllerini görebileceğimiz gözlem noktalarında duracağız.
Akşam yemeğini etnik dansların sunulduğu Geleneksel Etiyopya restoranında alıyoruz.
Daha   sonra gece saatlerindeki uçağımıza binmek üzere havalimanına geçiyoruz ve geriş dönüş yolculuğumuz   başlıyor..
 
12.GÜN :   Addis Ababa -  İstanbul       01:15 - 06:40
Sabah saatlerinde İstanbul’a varıyoruz..
 
 
 
Kişi Başı Ücret 3150€
tek Oda Farkı 599€
Vize 100€
  
 
GEZİ FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ
* Tüm çevre gezileri-Şehir turları ve transferler 
*İstanbul//İstanbul Ekonomi sınıfı uçak biletleri ve kişi başı 20 kg’lık bagaj taşıma hakkı
* Otel/lodge/kamping konaklama ,programda belirtilen tüm kahvaltılar,akşam yemekleri
*Programda belirtilen tüm ören yerleri giriş ücretleri . HAVALİMANI VERGİSİ DAHİLDİR.
*Deneyimli yerel ve Türkçe Rehberlik hizmeti.
* Seyahat Sağlık sigortası
 
ETİYOPYA   VİZESİ : TC vatandaşları vize almak zorundadrır.Yeşil,kırmızı,gri pasaportlara vize uygulanmaktadır.Vize İşlemleri Ankaradan yürütülmektedir.Ücreti : 100€
 
GEZİ FİYATINA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Kalınacak otellerdeki şahsi harcamalar ( telefon, mini bar, kuru temizleme, v.b )
*Kişi başına 15 YTL tutan konut fonu. 
*Programda belirtilmemiş yemekler.
*Programda belirtilen ülkelere ait vize ücretleri ve havalimanı çıkış pulları dahil değildir
*Havayollarından kaynaklanan uçuş saatleri değişikliğinden acente sorumlu değildir.      
 
NOT: TUR PROGRAMINDA ; ÜLKE HAVA VE YOL KOŞULLARINA BAĞLI OLARAK BAZI GÜZERGAH DETAYLARINDA DEĞİŞMELER OLABİLİR.
 

 

P&P Turizm,İnşaat, Taşımacılık, Reklam, Pazarlama San. ve Tic. Ltd.

Manavkuyu Mah. 275/3 Sok. No:1 Da:2 Orkide Apt. Bayraklı İZMİR TÜRKİYE

0232 3484890 - 0232 3485054 - 0533 6126623

info@izmirtour.com